Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stelvio: szünetel a síelés az olasz gleccseren

2023.08.25. Bata Attila

Sajnos, bekövetkezett, amitől tartani lehetett. Az elmúlt időszakban egész Olaszországban tombol a kánikula. Észak-Olaszországban 35-40 fok közötti csúcsértékeket mérnek, a hegyekben még hűvösebb a levegő, de a sípályáknak már túl meleg.
Illusztráció. A kép tavaly júniusban készült.
Illusztráció. A kép tavaly júniusban készült.
Augusztus 25-től ideiglenesen szünetel a síelés Stelvio pályáin. A meleg időjárás miatt a zárásban az is közrejátszik, hogy már régóta nem kaptak a pályák havat. A liftek nem állnak le, turistákat továbbra is szállítanak.

A közeli újranyitásra azért van remény. Jövő hét első felében hidegebb levegő érkezik az Alpokba. Kedden, augusztus 29-én, az akkori időjárási fejlemények tükrében az olasz síterep üzemeltetői újabb döntést hoznak, hogy folytatódhat-e a síelés.
Augusztus 8-án még így nézett ki a helyzet
Stelvio különlegességét az adja, hogy a síterep csak tavasztól őszig üzemel, télen a hatalmas hó miatt megközelíthetetlen. Majdnem 25 éve fogadja nyaranta a síelőket, főleg a versenyzőket. Eddig három alkalommal, 2017-ben, 2022-ben, és most kellett ideiglenesen bezárni a kedvezőtlen időjárás miatt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.