Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skiwelt: tízfős kabinos váltja a sívasutat

2015.10.29. Stánicz Balázs

A 44 éves Hartkaiserbahn felett eljárt az idő, helyét tízfős kabinos veszi át, ami kétszer annyi téli sportolót szállít majd, mint elődje. A megannyi extrával felvértezett kabinos biztosan hamar kedvenc lesz.
Ahogy véget ért áprilisban a szezon, elő is gördültek az erőgépek, összesen 960 tonnányi – ennyit nyomott a vasútpálya - acélszerkezettől szabadították meg az ellmaui hegyet. 44 évig tartó szolgálati ideje alatt 34 millió vendéget szállított, a sívasút immáron történelem. Az XLarge-ra keresztelt tízfős kabinos óránként 3200 téli sportolót szállít, azaz több mint kétszer annyit, mint elődje. A kabinos teljesen akadálymentes, így mozgáskorlátozottak számára is ideális lesz, többek közt a nyolc méterrel hosszabb beszállótérnek köszönhetően. A völgyállomásban 150 férőhelyes parkoló kap helyet, míg a hegyállomásnál étterem, gyermek-megőrző és síiskola kerül kialakításra. Az elmúlt években épült kabinosok közül egyre több wifit is kínál, nem lehet ez máshogy itt sem. A síelés fáradalmait instázva vagy a facebook-ra tapadva pihenhetjük ki a puha bőrüléseken. Fázni sem kell, hátsónk állandó melegéről ülésfűtés gondoskodik. Mindez 23 millió euróba került az üzemeltetőknek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.