Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett a havazás a szlovén síterepekre

2023.02.26. Bata Attila

Hosszú idő után Szlovéniában is havazott. Ma reggelre kb. 15-30 cm friss hó terítette be a szlovén hegyeket. A havazásból a szomszédos Horvátországba is jutott, a cikk végén a Balkán többi országának hójelentéséből is mazsolázunk.
Rogla webkamera ma délben. Nem tökéletes a kiszállás az ülőliftől.
Rogla webkamera ma délben. Nem tökéletes a kiszállás az ülőliftől.
Szombat reggel az Alpok északi oldalán hullott 20-40 cm hó, azonban az időjárás vasárnap reggelre az Alpok déli oldalára is havazást szállított, így ebből jobbára azok a területek részesültek, amelyet kimaradtak a havazás első hullámából.

Vasárnap már havazott a dél-ausztriai síterepeken is pl. Nassfeld, valamint az olasz és a szlovén hegyekben is.
Kranjska Gora, 10 cm friss hó
Kranjska Gora, 10 cm friss hó
Síelni nem lehet a legmagasabban fekvő szlovén meteorológiai állomásnál (Kredarica, 2513 m), itt 24 cm hullott 12 óra alatt és már 250 cm vastag a hó. A Júliai-Alpokban maradva, a síterepeket nézve Bovec-Kanin ma reggel ugyan nem küldött adatot, de itt 130-140 cm vastag lehet fenn a hó. Vogelen ma 105 centimétert mértek.

A videóban is látható Pohorje-hegység mérőállomásán (Trije Krajli, 1230 m) 18 cm hó hullott, így már 51 cm vastag a hó.
Maribor-Pohorje síterepe a ma reggeli havazás után
A havazásból Horvátországba is jutott, a Zavizánon már 68 cm vastag a hó. A képen látható Plitvicei-tavak környéke pedig igazi téli képét mutatja 35 cm hóval.
Plitvicei-tavak
Plitvicei-tavak
A Balkán további síterepei, ahol meteorológiai állomás is működik, az alábbi adatokat küldték a természetes hó vastagságáról: Žabljak 48 cm, Kolašin 10 cm (mindkettő Montenegró), Kopaonik 51 cm (Szerbia) és Bjelasnica (Bosznia) 129 cm.
KOMMENTEK

Szállástippek
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.