Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mariazell: átadták az új kabinos liftet

2019.12.10. Bata Attila

Tavaly október végén indult utoljára útjára a régi kabinos lift Mariazell központjából. A helyén egy nyolcszemélyes kabinos lift épült, amelyet a hétvégén adtak át.
A Főtértől és a városka fő látványosságának számító Bazilikától csupán 200 méterre indult a 91 éve megépített kabinos lift, amivel fel lehetett jutni a 1267 méter magas Bürgeralpe csúcsára. Ugyan a kötélpálya 2002-ben két új, modern kabint kapott, a darabonként 25 fős kapacitásuk mégsem volt elegendő, egyre gyakrabban torlódtak fel sorok az alsó állomásnál.

2018. október 28-án indult utolsó útjára a régi kabinos, majd nekiálltak az átépítésnek, így a tavalyi síszezonban a település központjából sílifttel nem lehetett feljutni a hegyre.
Az új lift a térképen
Az új lift a térképen
December 7-én, 187 munkanap építkezés után átadták a megújult Bürgeralm Express-t. A közel 9 millió eurós beruházással megépült lift már kisebb kabinokkal közlekedik, igaz ezekből jóval többet tudnak forgalomba állítani.

Mostantól 21 darab nyolcfős kabin szállítja a hegyre a síelőket és a kirándulókat, így óránként 800 utas juthat fel a hegyre. Ez jelentős növekedés a korábbi 150 fős kapacitáshoz képest. A legnagyobb változást a sebesség hozza. Körülbelül öt perc alatt ér fel az új kabin a hegyre.
Átadás előtt a próbaúton
A liftet és a kabinokat a vorarlbergi Doppelmayr cég szállította, akik a D-Line típusú megoldásukat építették meg. A kivitelezők elmondták, hogy szűkös hely miatt igazi kihívás volt mindent bezsúfolni a völgyállomáson.
A völgyállomás
A völgyállomás
Nemcsak az új liftre költöttek az idén, hanem további két millió euróból új épületet építettek a ratrakoknak, vásároltak egy újabb ratrakot, fejlesztették a hóágyúzást és a hegyen több épületen is felújításokat végeztek.

Az új kabinos lift fontos szerepet játszik a környék turizmusában, hiszen télen-nyáron tudják üzemeltetni. A helyi polgármester kiemelte, hogy ezzel a beruházással megmarad a turizmusban dolgozó helyiek munkahelye, és még további 15 alkalmazottat tudnak elhelyezni ebben a szektorban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.