Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szezon legjobb hétvégéje jön a magyar pályákon

2012.01.27. Bata Attila

A szezon legjobb hétvégéje jön a magyar pályákon Már ideje volt, hogy január végére a tél is megérkezzen a hazai terepekre. Számos síterep a szezon legjobb körülményeivel várja a síelőket a hétvégén. A tartósnak ígérkező hidegnek köszönhetően a jövő héten és a következő hétvégére tovább javulhatnak a körülmények a hazai síterepeken.
Tartósnak ígérkező mínuszok hatására már javában hóágyúznak Visegrádon, Mátraszentistvánban, Sátoraljaújhelyen, és Eplényben, de van ahol, pl. Dobogókőn a természetes hó is meghozta a szezon első síelését.

Síeléshez ideális időjárás, hideg és napsütés várható a hétvégén. Ennek megfelelően ne csodálkozzunk, ha tele lesznek a pályák, a parkolók, a büfék, sorok alakulnak ki a lifteknél, ilyenkor ez megszokott a hazai pályákon.

Eplényben is érzik, hogy nagyszerű hétvége ígérkezik, a tervezett síversenyt februárra halasztották, így semmi sem zavarhatja szombaton a hobbisíelőket. Közben szorgosan lövik hóágyúkkal a kettes és négyes pályákat, így hétvégén a már teljes hosszában síelhető egyes pálya mellett várhatóan újabb pályákat is használhatnak a kilátogató síelők.

Mátraszentistvánban körülbelül 3 kilométernyi pályán lehet már síelni. Itt már napok óta nagyszerű pályákat találunk, ennek megfelelően a hétköznapi forgalom is erősebb a szokásosnál. Kellemetlen hír, hogy a síterep tányéros felvonója műszaki okok miatt nem üzemel, így a többi liftnek kell állnia a síelők rohamát.

Mátraszentistván: nagyszerű pályaviszonyok
Mátraszentistván: nagyszerű pályaviszonyok
Kékestetőn is premiert hoz az idei szezon. Az idén először síelhető teljes hosszában a déli pálya. A pálya aljáról buszokkal (”guruló kabinos felvonók”) lehet visszajutni a hegytetőre.

Sátoraljaújhelyen is dübörögnek a hóágyúk, és a hétvégén az első nagy rohamát tapasztalhatja meg az idei szezonra jelentős fejlesztéseket végrehajtó síterep.

Hóágyúznak Visegrádon is, ha minden jól megy, itt minden lift és a legtöbb pálya üzemelni fog a hétvégén.

Eddig kevés hó esett Szilvásváradon, itt a hóágyú is rásegít. A tervek szerint itt szombaton és vasárnap lehet síelni.

A csak természetes hóval gazdálkodó síterepek közül Bánkút már régóta nyitva tart, Dobogókőn pedig szombaton a szezon első síelésére lehet készülni.

KOMMENTEK
Pulmy | 2012.01.27. 08:43
Végre itthon is adottak a feltételek,rá is fér az üzemeltetőkre egy-két jó hétvége!

Eplénybe azért nagyon vigyázatok,mert tegnap valaki beleesett a Sólyom utáni gödörbe,az üzemeltetők pedig letojnak bennünk,semmi hajlandóság bennük a kommunikációra.


Üdv:P.
magnum56 | 2012.01.29. 15:58
Bánkúton jók a pályák, nagyot síeltünk szombaton.

Magnum
kole77 | 2012.01.29. 21:48
Mi ma voltunk Dobogókőn, de még ráfér egy pár cm a pályákra. Amúgy van 2 hóágyú is ami elég jó hír :-)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.