Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

FIS világbajnokság lesz Schladmingban 2013-ban

2010.12.14.

FIS világbajnokság lesz Schladmingban 2013-ban 2013. február 4-től 17-ig Schladmingban rendezik a FIS alpesi sí világbajnokságot, amelynek köszönhetően Stájerország sífővárosa a média érdeklődésének középpontjába kerül majd. A síelők pedig a régió sípályáit érintő fejlesztéseknek örülhetnek.
A nagyszabású sporteseménnyel a régió tovább erősíti Ausztria öt legkiemelkedőbb télisport központja között elfoglalt helyét. A síelők és snowboardosok pedig már az idei évtől profitálhatnak a világbajnokságra történő befektetésekből és világbajnoki körülmények között, igazi többletértékkel gazdagodva tölthetik téli üdülésüket a Schladming–Dachstein régióban. A 2010-es nyár teljes mértékben a FIS alpesi sí világbajnokság jegyében telt a Schladming–Dachstein üdülőrégióban: a Planai-on, a Reiteralmon, a Riesneralmon és a Hauser Kaiblingon is nagyszabású bővítésekre, modernizálásokra és építkezésekre került sor, hogy a télisportok szerelmeseinek már az idei téli szezontól kezdve világbajnoki körülményeket nyújtsanak.

A 223 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípályával, számtalan hangulatos alpesi kunyhóval és egyedülállóan változatos kínálattal büszkélkedő régió a családoknál és a sportos, ambiciózus síelőknél, illetve snowboardosoknál mindig is kedvelt télisportközpontnak számított, amely a jelenlegi több milliós befektetéseknek köszönhetően új dimenziókat nyit a téli üdülés terén. Az előttünk álló téli szezonban alig lehet majd ráismerni a síterepre. A télisportok kedvelői már korábban is sokat profitáltak a régióban végrehajtott újításokból. „A település és a régió elsősorban a legendás Nightrace éjszakai szlalomversenynek köszönhetően vált ismertté a stájer és az osztrák határon túl egyaránt” – hangsúlyozza Hermann Gruber, a Schladming–Dachstein régió turisztikai hivatalának igazgatója. „Az idei téli szezontól hamisítatlan világbajnoki hangulattal és feltételekkel várjuk a vendégeket, amelyet 2013-ig évről évre tovább bővítünk.”

További információk: www.schladming-dachstein.at
KOMMENTEK
TibiF | 2010.12.14. 15:37
Szeretném megtudni, hogy jön ki a Schladming-Dachstein régióban a 223 km sípálya, amelyet a cikk említ. A négy hegy a következőképpen oszlik el (bergfex.at alapján):
Hauser-Kaibling 37 km sípálya
Planai 32km
Hochwurzen 17.5km
Reiteralm 32km
Eddig 118,5 km. Ehhez jön még:
Dachstein Gletscher 4km
Ramsau am Dachstein 25km
Eddig az összeg 147,5km.
Ha ehhez hozzáadom Galsterbergalm 20km, illetve Stoderzinken 8km akkor a végösszeg 175.5km sípálya.

A cikkben 223km pályáról írnak, ilyesmit már láttam a Schaldming topicban is. Hol van a hiányzó 47.5km sípálya? Vagy nekem vannak gondok az matekkel :)
rockenstein | 2010.12.14. 16:06
Planneralm és Riesneralm hiányzik még a felsorolásodból. Ők ugyan bérlet szemponjából nem tartoznak a régióhoz, de turisztikailag és marketing szempontból mégis egy régió. A honlapjukból talán még egyértelműbbek az összefüggések: http://www.schladming-dachstein.at/...de/winter
Zolarek István | 2010.12.16. 14:54
Járt-e-már Valaki a fennt említett schladmingi pályákon március végén, április elején ?
Kiváncsi lennék az akkori hó viszonyokra.
Előre is kösz az infót.
ZI. Pécsről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.