Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták Schladmingban a Planet Planai völgyállomást

2010.11.29. Bata Attila

Átadták Schladmingban a Planet Planai völgyállomást Rekordidő alatt készült el, összesen 220 nap kellett a stájerországi Schladmingban található Planai síterep völgyállomásának grandiózus átépítéséhez. A 2013-as alpesi sí világbajnokság egyik legfontosabb épületének átadóünnepségét péntek este tartották meg számos osztrák híresség jelenlétében.
Április 11-én kezdődött meg az 1985-ben épült völgyállomás teljes rekonstrukciója. Még a precízségükről ismert osztrákokat is kissé meglepte, hogy összesen csak 220 napot szántak az alábbi látványterv megépítésére – természetesen az állomás határidőre elkészült … Szóval hét hónap alatt elkészült az az épület, amelyet építészek szerint is kevesen vállalnának el 12 hónapos határidő alatt. A kivitelezőknek nem volt nagy választásuk, hiszen Planai síterepének vezetői egyszerűen ráböktek a naptárra: az állomást november 26-án át kell adni! Az egész átépítés 13 millió euróba került, amelyből az állam, vagyis a tartomány 5,8 millió eurót vállalt, míg a maradék 7,2 milliót a síterep fizette.

A 6500 négyzetméter alapterületű épület egyik fontos mottója a „One-Stop-Shop” (az osztrákok valahogy szeretik ezeket a jól hangzó angol kifejezéseket). Ez körülbelül annyit jelent, ha valaki megérkezik síelni Planaira, de csak egy bankkártyát vagy egy vastagabb pénztárcát hoz, akkor itt minden el tud intézni. Lehet itt szállást foglalni, felszerelést bérelni, síoktatásra jelentkezni, esti programokra jegyet venni, bérletet váltani, vagy akár már a nyári bakancsos túrát lefoglalni.

Ezzel az építkezéseknek nincs vége. A látványterveken látható "Tor der Sieger" (győztesek kapuja) építését 2011 nyarán kezdik el, és természetesen ennek is készen kell lenni szezonkezdetre, de a helyiek már úgyis hozzászoktak a szűk határidőkhöz.

További infó (magyarul): www.planai.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.