Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közös síbérlet Murautól Semmeringig

2017.10.11. Bata Attila

A magyarok körében is nagyon népszerű kelet-ausztriai síterepek közös bérlettel jelentkeznek az előttünk álló szezonban. Jó hír, hogy a Mur-Mürz Top Skipass névre keresztelt új bérletből nemcsak szezonbérletet, hanem többnapos jegyeket is lehet váltani az egymáshoz relatíve közel található síterepekre.
Mondhatni, hogy szinte a magyaroknak találták ki ezt a bérletet. Mármint azoknak, akik nem akarnak salzburgi kártya távolabbi síterepeihez utazni, de egy szezonban, vagy akár egy hét alatt szívesen kipróbálnák a közelebbi, de ismertebb pályákat is.

Az ismertebb nevek közül Turracher Höhe, Kreischberg, Lachtal vagy Stuhleck (Semmering) önmagában is vonzó célpont a magyar síelők számára. Mostantól azonban egy közös szezonbérlettel (vagy többnapos bérlettel) mind a négy síterep besíelhető. Rajtuk kívül az új bérlet még érvényes Grebenzen, Gaal, Obdach, Salzstiegl és Präbichl síterepeire.

Síterepek a térképen
Síterepek a térképen
Ha a számokat nézzük, akkor a kilenc síterep összesen 69 lifttel és 208 kilométernyi síelhető pályával várja leendő bérleteseit.

Az új bérlet létrejöttének az oka, hogy az előző többé-kevésbé felbomlott. Az egykori Murtaler Skiberge szövetség Frauenalpe és Hohentauern kilépésével két tagját is elvesztette. A maradék síterepek úgy döntöttek, hogy új szövetségeseket keresnek, és ennek az eredménye az új közös bérlet.

A síterepek abban is reménykednek, hogy valamelyest sikerül megállítani az elmúlt időszak folyamatát. A bécsi, illetve a kelet-ausztriai síelők közül talán sikerül néhányat a régióban tartani, ahelyett, hogy még többen indulnának síelni a nyugati tartományok irányába.

A felnőtt szezonbérleteket elővételben 545 euróért lehet december 15-ig megvásárolni. Utána 600 euró a teljes ár. A bérlet erőssége a családi konstrukció. Különböző kombinációkkal jelentős kedvezményeket lehet igénybe venni. Négy bérlet után a további gyerekbérlet már ingyen van.

További információ a bérlet honlapján található.
KOMMENTEK
che820820 | 2017.10.11. 09:45
Sziasztok!
Sajna nem tudok németül, így lenne egy kérdésem. Ha több napos bérletet szeretnék akkor például a 4 napos felhasználható 2 hétvégén vagy egymást követő 4 napra vonatkozik? Bár gondolom az utóbbi.
Köszi
che
admin2 | 2017.10.11. 10:59
A többnapos bérletek egymást követő napokra használhatók fel.
Stani | 2017.10.11. 15:36
A 600 eurós szezonjegy ár, ismerve a többi osztrák régiós szezonjegy árait enyhén szólva is borsos, mondhatni köszönőviszonyban sincs a Salzburger Super Ski vagy éppen a Kärnten+Osttirol bérleteihez képest, ami az ár-érték arányt illeti.

Ez akkor lenne jó kezdeményezés, ha a többnapos bérletek, ún Wahlkarte alapon mennének, azaz 4-5 nap adott időszakban tetszőlegesen felhasználható. Így, hogy egy 3-4 napos jegy egymást követő napokra érvényes, nem tudom mennyire életszerű, hogy valaki pénteken Semmeringen, szombaton Lachtalon és vasárnap Salzstieglen síel, lévén ezek nagyon nem szomszédos terepek. Nyilván a Murau-Lachtal kombináció annál inkább érdekesebb lehet ;)
che820820 | 2017.10.11. 16:04
És ha még életszerű akkor meg az ár tűnik problémásnak 4 napra 179 euroval. Ha mindenhol csak napi jegyet veszek akkor is jobban jön ki az ember mint egy 4 napos bérlettel. Én is pont ezért kérdeztem rá, mert értelmét így láttam volna, hogy több etapban használható fel.
kiskakas8 | 2017.10.11. 16:09
Én azt számoltam, hogy a kedvezményes árú szezonbérlet (545 EUR) 12-13 nap után megéri, ha valaki Kreischberg + Turrach + Stuhleck pályáit veszi célba, ahol 40 euró fölött van a napijegy.
Zoltan Koleszar | 2017.10.11. 20:54
Érdemes megnézi a családi kedvezményeket, úgy már mindjárt 10 nap környékén van a megtérülés. Volt 3 szor SSSC bérletem 2 szer Murau környéki, azért ég és föld a kettő. Igaz a szezon végefelé már az 5-6 óra utazás kevésbé esik jól, de valamit valamiért. A nagy limit nálunk ennyi év után ott lett, h Murau és környéke teljesen OK péntek DU-Vasárnapig sízésre (2nap), míg Schaldming, pláne Zell am see környékét 2 napra nem eröltejük - oda kell 3minimum. A telepített lakókocsi költsége Murau környékén pedig pont fele a Schladming/Zell am see áraknak. Ezzel együtt pénteken veszem meg az SSSC-t- jöhet a szezon, délután meg a kajakozás a Zell am see-n :-)

Szállástippek
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Chalets
Újszerű, 4-14 fős önálló házak a Kreischberg-i felvonótól 150-300 méterre. Egyes háztípusok saját mini wellness részleggel is felszereltek (jacuzzi, szauna). A szezon nagy részében heti turnusban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.