Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Káosz és remegés Kitzbühelben

2011.01.20. Lipiczky Ágnes

Káosz és remegés Kitzbühelben Noha csütörtökön délelőtt megtartották az első hivatalos lesiklóedzést Kitzbühelben, a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat e hétvégi állomása, az idei 71. Hahnenkamm-verseny egyelőre a káoszról szól.
Káosz. Így foglalható össze egy szóban mindaz, ami jelen pillanatban a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli állomásán zajlik. Persze, a világ legnépszerűbb alpesi síversenyének rutinos szervezői egyáltalán nem okolhatóak a fejetlenségért, sokkal inkább a kiszámíthatatlan időjárás, az eső, a hó és a köd a felelős a jelenlegi helyzetért. Peter Obernauer versenyigazgató stábja igyekszik menteni a menthetőt, a keddi és szerdai hivatalos lesiklóedzéseket elhalasztották, hogy a hétvégi versenyre megfelelő állapotban várja a pálya a versenyzőket. Mert a világhírű Streifet a szeszélyes időjárás alaposan megtépázta. A hét eleji +12 fok felpuhította a pálya alsóbb szakaszait, és az elmúlt napokban az eső is rontott a helyzeten.
Edzés
Edzés
"Az elmúlt napok tavaszi hőmérsékletének következtében a pálya alsó szakaszai túlságosan puhává váltak, ráadásul kisebb eső is volt, így ha edzettünk volna teljesen tönkrevágjuk a Streifet – mondta Peter Obernauer. – A pálya felső szakaszán az új hó jelent gondot, és ha hihetünk a meteorológusoknak csütörtökön újabb 10-15 centi körüli új hó esik majd a pályára. Ez igazából a látási viszonyokban okoz majd nehézségeket."

"Kitzben" (ahogyan az osztrákok becézik Kitzbühelt) tehát mindenki remeg a hétvége sikeréért. Érthetően, hiszen egyik lesiklóspecialistájuk, Michael Walchhofer számára ez lesz az utolsó Hahnenkamm-verseny: a St. Moritz-i világbajnokság lesiklógyőztese, Kitzbühel 2006-os lesiklóbajnoka az idén ugyanis befejezi pályafutását.
A pálya esti kivilágításban
A pálya esti kivilágításban
Walchhofer szerdán az osztrákok Hinterreitben megtartott edzésén már "tesztelte" csapata stressztűrését, hiszen a szuper-G tréningen egy kaput telibe kapva a védőhálóban landolt. A versenyző a térdén és a hasán sérült meg, erős zúzódásai és légzési gondjai is vannak, ám semmiképpen sem akarja elszalasztani pályafutása utolsó kitzbüheli versenyét. Igaz, a végső döntést az orvosok mondják majd ki.

További infók a verseny hivatalos weboldalán: www.hahnenkamm.com
KOMMENTEK
csabor | 2011.01.20. 13:45
Az edzésen történt már egy súlyos baleset is.
admin2 | 2011.01.20. 14:45
Igen, már meg is született róla külön cikkünk:
http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/s...erules-kitzbuhelben/
Egér 64 | 2011.01.20. 15:14
Itt meg a videó a bukásról...
http://www.youtube.com/watch?v=do-o...KAbU8d0

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.