Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Súlyos sérülés történt Kitzbühelben

2011.01.20. Lipiczky Ágnes

Súlyos sérülés történt Kitzbühelben Újabb súlyos sérülés történt a Streifen! A férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli versenyének első hivatalos lesiklóedzésén az ötös rajtszámmal induló osztrák Hans Grugger a pálya Egércsapda részénél óriásit bukott.
A versenyző az ugratónál a levegőben elveszítette egyensúlyát és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tért magához a pályán. A 29 éves sízőt miután stabilizálták, mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba.

Az első diagnózisok szerint súlyos agy- és mellkasi sérüléseket szenvedett. A horrorisztikus esés a nézőket és az osztrák csapatot is sokkolta.
"Csak reménykedhetünk benne, hogy nem történt nagyobb baj, és Hans hamarosan jobban lesz. Ez az Egércsapda óriási kihívás a versenyzők számára" - mondta Fritz Strobl, aki 1997-ben és 2000-ben is győzni tudott a Streifen.

Az elmúlt években több szörnyű baleset is történt már ezen a pályán. 2008 januárjában az amerikai Scott Macartney: nem sokkal a cél előtt, az utolsó ugratónál, mintegy 100 kilométer/órás sebességnél elveszítette egyensúlyát a levegőben és a földnek csapódott. Fejét beverte, sisakja lerepült, a célvonalon eszméletlenül csúszott át. Ő könnyebb agyrázkódással megúszta. Egy évvel később a svájci Daniel Albrecht az egyik hivatalos edzésen járt szerencsétlenül a pálya ugyanezen szakaszánál. Ő mintegy 140 km/órás sebességnél, a levegőben szintén elvesztette az egyensúlyát, és több méter magasból a hátára zuhant. A svájci síző súlyos koponya- és tüdősérüléseket szenvedett, az orvosok három hétig mesterséges kómában tartották.
KOMMENTEK
tibor76 | 2011.01.20. 15:16
Sajnos nagyon rosszul esett. Csak a legjobbakat kívánhatjuk neki!
YouTube-on már fent van akit érdekel.
admin2 | 2011.01.20. 15:57
Beágyaztuk a cikkbe a videót.
Szab | 2011.01.21. 01:56
Rádióba mondták, hogy megműtötték....agyműtéten esett át.
coolman | 2011.01.21. 08:59
Jobbulást a sporttársnak!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.