Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is hatalmas fejlesztések a tiroli síterepeken

2018.10.15. Bata Attila

Remek szezont hozott az előző tél Tirolban. Korai szezonkezdet, folyamatos havazások és rengeteg síelő a pályákon. Ilyen szezon után nem csoda, hogy tartják a tavalyi szintet, vagyis idén is körülbelül 300 millió eurós (kb. 98 milliárd forint) fejlesztéseket hajtottak végre a tartomány síterepei.
Mösl/Mayrhofen
Mösl/Mayrhofen
Tavaly emelkedtek a tiroli síterepek bevételei, elérték a 667 millió eurót (kb. 217 milliárd forint). Az összeg nagyságára jellemző, hogy a síelők a tiroli sípályák kasszáinál költik el a teljes osztrák bevétel felét. Látszik, hogy van miből visszaforgatni a fejlesztésekbe. Korábban már áttekintettük Salzburg tartomány fejlesztéseit, most pedig következzen a legnagyobb osztrák síelős tartomány, Tirol.

Idén a tavalyihoz hasonlóan alakulnak a fejlesztések csapásirányai. Az összeg is hasonló a tavalyi 300 millió euróhoz. Ebből 90 milliót költöttek új liftekre, 66 milliót hóágyúzásra, a nagy része azonban elment pályaépítésre, ratrakokra, parkolók létesítésére, vendéglátó egységek kialakítására, a jegyeladási rendszer fejlesztésére és egyéb kényelmet szolgáló fejlesztésekre.

Az évek óta legaktívabb osztrák fejlesztővel, Ischgl síterepével kezdjük a felsorolást. Itt 25 millió eurót költöttek az idén. Egy harmincéves liftet cserélnek le egy hatszemélyesre, amely rekorder is lesz egyben. A hatülésesek között a világ legnagyobb szintkülönbségét (924 m) fogja megtenni. Mellette még két új vendéglő is épül.
Kitzbühel: egy a tízszemélyes kabinokból
Kitzbühel: egy a tízszemélyes kabinokból
Kitzbühel sem fogja vissza magát. Egy új hatszemélyes székes és egy tízszemélyes kabinossal találkozhatunk idén a pályákon. Ez utóbbi a korábbi lift 12 perces menetideje helyett már 4 perc alatt felér a hegyre. A hírek szerint az új lift állomásai különleges építészeti megoldásokkal készülnek. Sokat költenek a hóágyúzásra is, főleg a Horn környékére, hogy egész szezonban síelhető legyen. Ez a terület az idén kiemelt figyelmet kapott, a fejlesztésekre szánt 22 millió euróból 18-at itt költöttek el.

Mayrhofen egy 10 személyes kabinost épített Mösl település és a Penken között. Az új kapcsolat kiváltja az eddigi síbuszokat. A lift 18 millióba került. Ezen felül kb. 5 millió euróért új pálya is épül 1,2 hosszban vagy hathektárnyi területen. A hegyen pedig egy új vendéglő épül.

Az egyik leghóbiztosasabb síterepen, Hochgurgl, a tízszemélyes kabinos lift (Kirchenkar) második szakaszát fejezik be az idei szezonra.

Egy 51 éve épített kétszemélyes liftet nyugdíjaznak Tulfes/Glungezer síterepén, a helyén szintén egy tízszemélyes kabinos épül.

Seefelden a Jochbahn esik át egy nagyobb ráncfelvarráson. Mind gyorsaságban és kapacitásban javuló liftet karácsony előtt tervezik átadni. Új kabinokban 25-en utazhatnak egyszerre.

Gerlos síterepén megkezdődött az Isskogelre (2264 m) vezető, négyszemélyes Stoanmandl lift lecserélése egy tízszemélyes kabinosra. Az előkészítés megkezdődött, azonban ezt a liftet, a tervek szerint, csak 2019 novemberére építik meg.

Tirolban 955 sífelvonó üzemel, ezek fele lassan ülőlift lesz, a húzóliftek száma jelenleg 484. Nyáron kb. 4000 alkalmazott segít a síterepeken, ez a szám télre eléri a 8600-at.

Az ausztriai fejlesztéseket az idén is kiemelt figyelemmel követjük. A fent említett síterepekről egyenként is beszámolunk novembertől, hasonlóan a többi osztrák síterephez.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.