Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar december 14-én kezdi meg a síszezont

2022.12.13. Bata Attila

A magyar síelők egyik kedvenc közeli síterepe, ahová sokan hajlandóak egy- vagy kétnapos síelésekre kiruccanni, ezen a héten kezdi meg működését.
Hochkar webkamera képe egy nappal a nyitás előtt
Hochkar webkamera képe egy nappal a nyitás előtt
Az eredetileg tervezett december 8-i nyitást megakadályozta az időjárás, de úgy tűnik, hogy a december 14-re halasztott szezonkezdetnek már nem lesz akadálya. Hétvégén az osztrák hójelentésekben közel hasonló mennyiségeket jelentettek ebből a régióból, mint a nyugatabbra található síterepekről. Hochkaron 20 centiméter hó hullott, Marizell településen pedig 17 centiméter.

Hochkaron eddig csak szánkóval lehetett csúszni és néhány sítúrázó használta a pályákat, akik a szezonelejei tiltás ellenére is nekivágtak a hegynek. Ezt már a síterep illetékese mondta el, aki szerint a szerdai nyitásig 80 hóágyúval igyekeznek előkészíteni a pályákat.
Hochkar sítérképe
Hochkar sítérképe
A síterep idei újdonságairól, és az idesorolható rugalmas bérletárakról már novemberben írtunk. A jegyárakkal kapcsolatban a síterep üzemeltetője megjegyezte, hogy a drágulás ellenére Alsó-Ausztriában még mindig 20%-kal olcsóbban lehet síelni, mint Ausztria többi részén.

A régióban található síterepek közül Annaberg december 16-án, Mönichkirchen és St. Corona december 17-én nyit. Lackenhof am Ötscher pályáin még hiányzik a hó. Itt az óvatos tervezés december 23-i nyitással számol, megfelelő hóviszonyok esetén.

Frissítés

Ötscher december 17-én nyit az Eibenkogl pályával és a gyermek síparkkal.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dreimäderlhaus-Wiednerhof
A Dreimäderlhaus-Wiednerhof családi gazdaság a Tauchen / Mönichkirchen régióban egy kisebb hegyen fekszik, így télen és nyáron egyaránt nyugalmat áraszt természetközelségével. A hegyi házikótól kb. 5 perces autóútra találjuk a Mönichkirchen síterepet (kb. 5 km), ahol síoktatást és felszerelés bérlést is találunk.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.