Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helyzetkép: egyre több hazai sípályán lehet síelni

2022.01.24. Bata Attila

Ezen a héten folytatódik a nagyüzem a hazai síterepeken, a szezon eddigi legjobb síelési feltételeit találjuk a legtöbb helyen. Ahol lehet, fokozatosan nyitottak meg újabb pályákat és az időjárásra sem lehet majd panasz a mostani héten.
Kép: Sípark Mátraszentistván
Kép: Sípark Mátraszentistván

Eplény

Elsőként nyitottak ki a hazai síterepek közül december 9-én és kisebb-nagyobb kényszerszünetekkel üzemelnek. Azt sajnos megtudtuk, hogy kevés a víz a hóágyúzáshoz, de azóta úgy látszik, hogy csurrant-csöppent valami, hiszen a már üzemelő pályák karbantartása mellett új pályák megnyitása is sikerült. Az üzemelők sejtelmes közleménye arra utal, hogy hamarosan akár az A7-es pálya is elkészülhet.

Múlt héten sikerült elkészíteni a T3-as tanulópályát, valamint a Q3-as pályát is. Természetesen sokan várják az A7-es megnyitását és az ínyencek az A4 és A5-ös pályákat, ha a vízhiány megoldódna.

Mátraszentistván

A Síparkban már az összes hóágyúzható pálya üzemel. Igazi téli idő fogadja a síelőket a Mátrában, nulla fok alatti hőmérséklettel. A héten (szerdán) itt rendezik a 30. SkiOutlet Kupát, erre a versenyre az amatőr gyerekeket várják. A síterep egy újabb ratrakkal gazdagodott, amelyet a többi néggyel együtt szombaton egy un. "PistenBully show" keretében mutatnak be.

Visegrád

Itt is az összes hóágyúzható pálya üzemel, amelyet 5 lift szolgál ki. Egész héten 9 és 21 óra között tartanak nyitva. A síterep szerint a hétközi és az esti síelés időszaka kevésbé látogatott.

Sátoraljaújhely

A Zemplén Kalandparkban hétvégén újabb liftet indítottak be, így már üzemel mindhárom húzólift és a két varázsszőnyeg. A pályák közül az 1-es és az alsó átkötő pálya üzemel.

Kékestető

Itt továbbra is egy oktatópálya üzemel.
KOMMENTEK
mezoerno | 2022.01.24. 17:49
A Kékestetői normál pályát lehet, hogy idén már ki sem fogják nyitni? Mi lehet ennek az oka? Valaki tudja esetleg? Túl sok természetes hó ugyan nem esett, de a hidegre nem lehet panasz. Úgy tűnik, hogy más hazai pályákon ez már elegendőnek bizonyult. Nagyon szomorú, hogy ide jutott ez a helyszín! Magasan a legjobb?
leni | 2022.01.24. 23:19
@mezoerno: Nincs itt semmi rendkívüli. Egy helyi "erősember" kapta meg 50 évre az üzemeltetési jogot, akinek "szívügye a kékes". Ezzel szemben az elmúlt 15 évben mindenkit elüldözött, mindenkivel összeveszett, sokakat beperelt, közösséget magára haragította (helyi sport egyesületek). Gyakorlatilag kiüresedett, lezüllött a hely, mert közösség és összefogás nélkül nem megy....
mezoerno | 2022.01.25. 07:21
Oh, ez szomorú, nagy kár ezért a helyért. Sajnos az utóbbi időkben már érződött, a laikus külső szemlélő számára is, hogy romlik a helyzet, mintha csökkenne a lelkesedés. Sajnos évről évre a visszafejlődés jelei voltak megfigyelhetők (pedig a stagnálás is kevés lett volna, mert más helyeken folyamatosak a fejlesztések). Nem szeretné esetleg valaki felkarolni a helyet, mondjuk pl. akinek kevésbé "szívügye", ellenben meg vannak a lehetőségei, jó fej és vannak jó ötletei?
leni | 2022.01.25. 08:31
Igen. Gyakorlatilag Mátraszentistván is azért sikeres, mert bevonják a helyi közösséget. Pl. a helyi/közeli lakosok ingyenes éves síbérletet kapnak, ha közösségi munkában besegítenek valamit. Pl. rengetegen oktatnak, síoviznak, szervezésben segítenek stb.. És minden helyi lakos így magáénak érzi.
hajbag | 2022.01.25. 08:53
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy Sátoraljaújhelyen mindig csak az 1-es pálya használható? Tavaly csak azt láttam nyitva, de igazán akkor mennék amikor mindkét pálya nyitva van.
Zemplén Kalandpark | 2022.01.27. 14:02
Szia hajbag!

A 2-es pályát előreláthatóan (legalább 2 rati nyomvonal szélességen) szombaton készülünk megnyitni. Sajnos a két pálya és két átkötő egyszerre történő behavazására nincs elegendő hóágyúnk, ezért stratégiai döntés is, hogy elsőként mindig az 1-es pályával nyitunk, és utána havazzuk-nyitjuk a 2-es pályát.

Várunk mindenkit szeretettel!

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.