Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazik Szlovákiában! Helyzetkép a síterepekről

2023.03.27. Bata Attila

Ha ideiglenesen is, de visszatért a tél Szlovákiába. A ma reggel kezdődött havazás még nem adta ki magából az összes csapadékot, holnap reggelre már nem csak a magasabb részek fehérednek be. A nyitvatartó síterepek száma ugyan lecsökkent, de a lehűlés és a friss hó után javul a pályák állapota.
Rohács / Roháče - Spálená: havazás és mínusz 6 fok ma délután a síterepen
Rohács / Roháče - Spálená: havazás és mínusz 6 fok ma délután a síterepen
Március elején még szinte az összes „üzemképes” szlovák síterepen lehetett síelni, több mint 90 helyszínen. Ez a szám fokozatosan csökkent, minden márciusi hétvége újabb dátumot jelentett a szezonzárásokban. A leginkább a március 19-i hétvége után csappant meg a nyitvatartó síterepek száma.

Az ismertebb síterepek közül március 24-én bezárt Donovaly, az előző hétvégén pedig Bachledka és a szomszédos Zdiar-Strachan. Telgárt és Tále a kedvezőtlen időjárás miatt nem nyitott ki.

Jelenleg öt síterepen lehet síelni: Tátralomnic, Csorba-tó, Rohács, Jasná és Martin. Hétvégére várható, hogy kedvező feltételek esetén további síterepek (pl. Vratná vagy Kubinska holá) is kinyitnak.
Nehezen járható út ma reggel az Árvai-régióban, Oravská Lesná (Erdőtka) környékén (Kép: Dopravný servis Orava / Facebook)
Nehezen járható út ma reggel az Árvai-régióban, Oravská Lesná (Erdőtka) környékén (Kép: Dopravný servis Orava / Facebook)
Ma reggel az északi részeken havazás kezdődött Szlovákiában. Hétfő délutánig már néhány centiméternyi hullott, de a havazás java holnap reggelre várható. Hajnalban a hóesés határa 300-500 méterre csökken, így az alacsonyabb részek is részesülnek a tél várhatóan utolsó támadásából.
Webkamera ma délután, Jasna déli oldal, hóviharban
Webkamera ma délután, Jasna déli oldal, hóviharban
A magasabb részeken 10-30 cm hullhat, amely jól jön a még üzemelő pályáknak, de a visszatért mínuszok is lassítják a pályák romlását.

A havazás hatalmas széllel érkezett, egy Chopokon készült videó azt mutatja, hogy szinte vízszintesen szállnak a hópelyhek az erős szélben.

Tervek szerint a most is üzemelő tátrai síterepek húsvétig biztosan nyitva tartanak, utána időjárástól függően Csorba-tó és Chopok április végéig tervez, a Lomnici-nyeregben pedig akár a nem szokatlan májusi zárás is összejöhet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.