Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után: hazai síterepeink készülnek a szezonra

2023.11.30. 2023.12.01. Bata Attila | frissítve: 2023.12.01.

A héten kb. 20-25 centiméter hó hullott az északkeleti országrészben. Legtöbben az első hazai havazás után kezdenek el a síszezonról gondolkozni vagy a síeléseket tervezgetni. Ha síelni még nem is lehet a mostani havon, de arra jó, hogy többen „téli hangulatba” kerültek tőle.
Eplény, a webkamera tegnap esti képe a hóágyúzásról (idokep.hu)
Eplény, a webkamera tegnap esti képe a hóágyúzásról (idokep.hu)
Síterepeink közül Eplény is kapott egy kis havat, azonban itt indult be eddig egyedül a hóágyúzás. Már második éjszaka folyamatosan dolgoztak a hóágyúk az 1-es pályán. A nyitásról még korai beszélni, azonban vélhetően nem kell olyan sokat várni, mint az előző szezonkezdetekere.
Mátraszentisván tegnap (Kép: Sípark)
Mátraszentisván tegnap (Kép: Sípark)
A hóból jutott a Mátrába is. Mátraszentistvánban még kivárnak, hiszen a következő napok időjárási előrejelzéseiben benne van a bizonytalanság, az enyhülés és az esetleges eső vagy havaseső. Vasárnap már okosabbak lehetünk, akkor vélhetően véget ér az enyhülés, és ha megérkezik a jelzett lehűlés, akkor a következő hét elején az esti időjárás a kedvezhet a hóágyúzáshoz.
Kékestető, 2023.11.29.
Kékestető, 2023.11.29.
Tegnap a Mátrában jártuk, a kékestetői pályát néztük meg. Itt kb. 10-15 centiméter hó hullott. A pálya tavaly nem üzemelt, és hiába a havazás, eléggé esélyes, hogy idén sem indulnak be a síliftek…
Kékestető, 2023.11.29.
Kékestető, 2023.11.29.
A keleti havazásból Sátoraljaújhely is szépen kapott. A webkamera igazi téli hangulatot mutat. A sípályák mellé már felsorakoztatták a hóágyúkat. Számuk örvendetesen megnőtt tavaly óta. A tegnapi kamerán már a ratrak is felbukkant.
Sátoraljaújhelyen is készülnek a nyitásra, a pályán láthatók a hóágyúk
Sátoraljaújhelyen is készülnek a nyitásra, a pályán láthatók a hóágyúk
A várható nyitás természetesen az időjárástól függ. Még csak november van, nálunk ideális esetben a karácsonyi iskolai szünet előtt nyitnak ki a pályák. Természetesen oldalunkon beszámolunk a hazai helyzetről. Addig is maradnak az osztrák vagy szlovák pályák, ahol az átlagosnál sokkal havasabban indul(t) a szezon.
Bánkút webkamera | Forrás: Időkép
Bánkút webkamera | Forrás: Időkép
Frissítés 2023.12.01-én 8.00-kor:
Bánkút bejelentette, hogy december 7-re tervezik a nyitást. Jelenleg 20 cm hó borítja pályákat.

Frissítés 2023.12.01.12:37-kor
Holnap, szombaton kinyit a sípálya Sátoraljaújhelyen. Bővebb infó ebben a cikkben.
KOMMENTEK
Oferi1 | 2023.12.01. 09:05
Átvehetné Kékestető üzemeltetését valami normális vállakozás. A jelenlegi évek óta elhanyagolja. Ha kinyit, azt is éppen csak a szezon végén. Szerencßetlen egy banda.
Polgár Jani | 2023.12.03. 12:52
Az szégyen, hogy Magyarország legmagasabban fekvő sípályái nem üzemelnek évek óta!
matesz | 2023.12.05. 11:34
Polgár Jani ! Nem mondanám, hogy évek óta. A tavaly nem, de azelőtt minden évben üzemelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.