Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szezon legjobb napjai a francia és olasz pályákon

2024.03.12. Bata Attila

Az előző hétvégén immáron a harmadik hatalmas havazás söpört végig az Alpok déli oldalán. Ebből a Francia-Alpok északi síterepei is részesültek. Visszatért a tél, méterekben áll a hó március közepén, sok síterep biztosan nyitva tart húsvétig.
Piana di Vigezzo, a síterep szerint fenn már 4 méter vastag a hó!
Piana di Vigezzo, a síterep szerint fenn már 4 méter vastag a hó!
Elég unalmas a forgatókönyv az elmúlt három hétben. A harmadik hatalmas havazás érkezett az olasz és francia hegyekbe. Három hét alatt sokat változott a világ. A már eltemetett síszezon ismét beindult, már rég bezárt vagy az idén még ki sem nyitott francia vagy olasz síterepek nyitnak újra. Például a dél-francia Isola 20000 síterepén három héttel ezelőtt még alig volt hó, tegnap reggel pedig 1830 méteren 190 centimétert mértek.

A hétvégén a dél-francia síterepeken ismét hullott kb. 40-70 cm hó, ezúttal az északi oldal is részesült az áldásból. Leginkább a Tignes-Val d’ Isere rész, ahol 30-50 cm hó hullott, máshol kevesebb az északi oldalon.
Bielmonte síterepén a hétvégi hóhelyzet
Bielmonte síterepén a hétvégi hóhelyzet
A havazás Olaszországban ismét életet lehet a síelésbe. Piemont tartományban 2-3 méter vastagon áll a hó a hegyekben. A havazásból jutott keletre is, a Dolomitok sífalvaiban (Sappada 45 cm, Arabba 31 cm és Cortina 25 cm) is havazott, fent a hegyekben pedig két méter körüli hóvastagságot mérnek a legtöbb helyen. A Brentai-Dolomitokban tegnap valószínűleg a szezon legjobb napján síelhettek 2100 méteren reggel mínusz 10 fokban és közel kétméteres hóban. Pinzolo húsvétig, Madonna di Campiglio pedig április 14-ig üzemel.

Hó tehát akad bőven. Aki szeret tavaszias körülmények között síelni, vagy csak a havas hegyek között élvezni a márciusi napsütést, még adhat egy esélyt az olasz vagy francia pályáknak. Szezon végén itt is programokkal és jelentős engedményekkel várják a síelőket.
Piana di Vigezzo még zárva a sok hó miatt, Tervezett nyitás március 13-án!
Piana di Vigezzo még zárva a sok hó miatt, Tervezett nyitás március 13-án!
Macugnaga - Piemont, Olaszország
Macugnaga - Piemont, Olaszország
Gressoney, Aosta-völgy, Olaszország
Gressoney, Aosta-völgy, Olaszország
KOMMENTEK
ILDIKOPETHO | 2024.03.12. 09:29
Szuper !!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.