Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Első hétvége: sorra nyitnak az osztrák síterepek!

2019.11.21. 2019.11.22. Bata Attila | frissítve: 2019.11.22.

Az elmúlt időszak nagy havazásai után néhány síterep néhány pályával már ezen a hétvégén egy kis ízelítőt nyújt az idei szezonból.
Katschberg a nagy havazás után. Tervezett nyitás: november 30.
Katschberg a nagy havazás után. Tervezett nyitás: november 30.
Jelenleg az összes gleccseren lehet síelni Ausztriában. Ezeken kívül nyitva tart Kitzbühel, Schladming (Planai és Reiteralm), Turracher Höhe, Montafon és Obergurgl-Hochgurgl. Csütörtökön nyitott Obertauern.

A mostani hétvégét talán érdemes megcélozni, mert a következő hétre jósolt enyhébb időjárás még tartogathat meglepetéseket. Az utóbbi napokban több helyen is méteres hó hullott, de utána az alacsonyabb részek már esőt is kaptak, amely nem annyira vészes a távolabbi kilátások szempontjából.

Zell am See pályáira kb. egy méter hó hullott. A síterep vezetősége szerint az elmúlt napok esőzése ezt a méteres réteget kb. 65 centiméterre fogyasztotta le. Ez annyira nem vészes, hiszen a hóréteg jelentősen tömörödött, amely biztató alap lehet a szezonra.

Az már kevésbé biztató, hogy a jövő hétre még 2000 méteres magasságban is napos és enyhe idő ígérkezik. Így nagy valószínűséggel a hóágyúk nem tudnak majd dolgozni. Flachau ezen a hétvégén zárva tart, hogy óvják a mostani havat. Elmondásuk szerint a vastag és jeges réteggel védett hóréteg átvészelheti a jövő hetet, de nem akarnak ratrakkal rámenni, hogy a hóba kerülő meleg levegő ne rontson jelentősen a pálya minőségén.

A síterepek legtöbbje még csak erre a hétvégére nyit ki, vagyis hétfőtől bezárnak és hétközben zárva tartanak a következő hétvégéig. Az alábbi listán megpróbáljuk összeszedni a hétvégére kinyitó osztrák síterepeket. Az üzemelés pontos feltételeiről érdemes a síterepek honlapjait felkeresni részletesebb információkért.
  • Axamer Linzum
  • Hochzeiger - Pitztal
  • Hochzillertal
  • Kühtai
  • Lienz
  • Leogang (Saalbach)
  • Schmittenhöhe
  • Skizentrum Sillian
  • SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
  • SkiWelt Scheffau
  • Zauchensee
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.