Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Kleinkirchheim: hetvenéves tányéros felvonót cseréltek le

2024.01.15. Bata Attila

Karintia egyik legismertebb síterepét fürdői miatt is sokan keresik fel. Az idei szezonban a síterep régóta dédelgetett tervét valósította meg. Az egyik gyakorló részen lecserélte a 70 éves tányéros liftet egy hasonló típusú modernebbre, amelyet a Doppelmayr szállított.
A síterep saját honlapja szerint négy területet tudnak ajánlani a kezdőknek, az újrakezdőknek és a gyereknek. Természetesen közös bennük, hogy lapos és széles pályákkal rendelkeznek. Ezek közül az egyik a most átadott Bachlift (9-es számú a sítérképen) környéke.

A környék „rendbetételének” már 2019-ben nekikezdtek. Akkor egy varázsszőnyeg típusú felvonó (10-es számú a térképen) szállította a síelés első lépéseivel ismerkedőket. Már akkor elkészült a terv a szomszédos tányéros lift lecserélésére, amire azonban a mostani szezonig várni kellett.
A lift alsó állomásánál webkamera is működik
A lift alsó állomásánál webkamera is működik
A korábbi tányérost egy újabb tányérossal váltották le, amely erre a területre logikus megoldásnak tűnik. Ráadásul a Doppelmayr S-Line típusú felvonóját rakta fel a hegyre, amely ebben a kategóriában a tányérosok „Ferrarijának” számít, főleg könnyű kezelhetősége miatt - áll a síterep közleményében. Karintiában ez az első üzemelő példány ebből a típusból.

A lift műszaki adatai kissé változtak, az alsó állomás (1035 m) és a fenti fordító állomás (1098 m) néhány méterrel fentebb került, így a kezdők közel három percen és 333 méteren keresztül gyakorolhatják a húzólift használatát is. Az új lift a régihez hasonlóan, óránként 700 utast tud felvinni.
A korábbi lift útvonala a tavaszi időszakban könnyen jegesedett, így újabb kihívások elé állította a kezdőket. Földmunkákkal kissé módosítottak a nyomvonalon, így vélhetően tavasszal is mindenki flottul liftezhet. A lift teljes költsége elérte az 1,2 millió eurót.

Az építkezés megkezdése kissé elhúzódott, csak 2023 október 19-én álltak neki, de dicséretes módon december 22-re már engedélyekkel együtt elkészült a teljes projekt.
A Bachlift a sítérképen
A Bachlift a sítérképen
KOMMENTEK
gyorgytibi | 2024.01.16. 15:37
Bad Kleinkirchheim liftjeire ráfér a felújítás, mert a kabinos és ülő liftek legalább 30 évesek. Az ülő lifteken nincsen búra, ülés fűtésről nem is beszélek. A januári havazásban mindenki a régi szűk kabinosokkal kénytelen utazni. A tányéros felújítás jó, de tömeg nem itt síel.
Vik09 | 2024.01.17. 07:51
A tànyéros liftet alig hasznàlják.
A kabinos liftet kellett volna lecserélni mert azon tömegek utaznak és ócska màr.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Slow Travel Resort Kirchleitn csillagcsillagcsillag
Családi üdülőfalu 35, 55 és 70 négyzetméteres 4-6 fős önellátásos apartmanokkal és számtalan szolgáltatással St. Oswaldban, mindössze 200-400 méterre a legközelebbi sífelvonótól. Szolgáltatások: éttermek, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel OTP Birkenhof csillagcsillagcsillagcsillag
A több mint harminc éve üzemelő szálloda, mely nevét az udvarban álló nyírfákról kapta, évről évre új arcát mutatja Vendégeinek. Magyaros vendégszeretet osztrák környezetben - ez a titok nyitja. Legközelebbi sípálya: 300 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.