Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Félméteres hó érkezik Ausztriába

2022.12.03. Stánicz Balázs

Az Adria felől érkező mediterrán front hozhat jelentősebb havat Ausztria déli részére. Elsősorban Karintia egyes részei, Kelet-Tirol Karintiával határos része kaphat a hóból.
Obertilliach 2020 decemberében. Ennyi hó nem várható, de a karácsonyi hangulathoz elegendő lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban a mostani hó - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Obertilliach 2020 decemberében. Ennyi hó nem várható, de a karácsonyi hangulathoz elegendő lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban a mostani hó - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Ugyanakkor északra alig vagy csak homeopátiás mennyiségekben jut a hóból, bár Salzburg tartomány déli részen, illetve az itt emelkedő magasabb hegyekben nem kizárt egy hómeglepetés hétfőig, igaz korántsem olyan mennyiségekben, mint délen. A tartományban elsősorban Katschberg, Gastein völgyének déli része (Bad Gastein, Sportgastein) és Kaprun kaphat említésre méltó havat.
A Lienz feletti Zettersfeld (Kelet-Tirol) már fehér ruhában  - Fotó: foto-webcam.eu
A Lienz feletti Zettersfeld (Kelet-Tirol) már fehér ruhában - Fotó: foto-webcam.eu
Ennél jóval több eshet Ausztria déli részén, elsősorban a Karavankákban, a Karni-Alpokban és a Felsődráva menti hegyekben van jó esély tekintélyes mennyiségű friss hóra. A síterepeket nézve Nassfeld, Goldeck, Emberger Alm, Obertilliach vagy éppen a Lienz felett elhelyezkedő Zettersfeld szépen behavazódhat. Míg a hóhatár kezdetben a völgyekben lesz, vasárnapról hétfőre az enyhülő időjárás miatt csak 1400-1500 méter felett számíthatunk hóra.
A Dráva völgyében emelkedő Emberger Almon már tegnap is havazott, addig csak a hóágyúkból volt csalóka fehérség - Fotó:  Schigebiet Emberger Alm
A Dráva völgyében emelkedő Emberger Almon már tegnap is havazott, addig csak a hóágyúkból volt csalóka fehérség - Fotó: Schigebiet Emberger Alm
Még távoli, de a jövő hét második felében újabb mediterrán front okozhat az említett térségben nagyobb havazást. Mint ismeretes, két éve decemberben délről érkező frontok 100 éves hórekordot döntöttek meg Keleti-Tirolban és Karintia egyes részein, most ennyi nem várható, de a karácsonyi hangulathoz jócskán elég lesz és a síterepeket is segítheti a nyitásban.
Nassfelden is szép havas a táj - Fotó: Nassfeld webkamera
Nassfelden is szép havas a táj - Fotó: Nassfeld webkamera
KOMMENTEK

Szállástippek
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.