Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

30 millió eurós fejlesztések a karintiai síterepeken

2023.10.24. Bata Attila

Az első havazás már megérkezett, a tartomány gleccsere (Mölltal) hamarosan nyithat, és a fejlesztések munkálatai is a végéhez közelednek. Nem csoda, hogy a helyiek bizakodva tekintenek az idei síszezon elé, habár néhány helyen még a nyári szezon sem ért véget.
Nassfelden idén a legtöbbet a hókészítésre költöttek
Nassfelden idén a legtöbbet a hókészítésre költöttek
Néhány ismertebb karintiai síterepen még tart a „nyári szezon”. Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim vagy Turracher Höhe hegyeire még november 1-ig fel lehet jutni felvonókkal. Az idei nyáron 1,1 millió utas utazott a tartomány felvonóin, amely több is lehetett volna, ha júliusban és augusztusban kedvezőbb az időjárás.

Természetesen itt is fontos a divatos szlogen, a négyévszakos üzemelés, de a lifttársaságok szóvivője szerint még kimagaslóan a téli időszak a legfontosabb. Becslése szerint a lifttársaságok bevételeinek 80-90%-át továbbra is a síszezon hozza.

Az idei szezonra kb. 30 millió eurós (kb. 11,5 milliárd forint) fejlesztéseket hajtottak végre a síterepeken. Az összeg volt már magasabb is, de az elmúlt évek nehézségeit (covid, energiaárak emelkedése, megdrágult munkaerő, infláció stb.) figyelembe véve eléggé tisztességesnek mondható.
Turracher Höhe: ilyen lesz az új lift hegyállomása
Turracher Höhe: ilyen lesz az új lift hegyállomása
A legdrágább építkezés Turracher Höhén zajlik, ahol 9 millió euróért (kb. 3,5 milliárd forint) a Wildkopf csákányos lift helyén egy hatszemélyes, buborékos, ülésfűtéses lift épül. A hétvégén a helyszínen jártuk, és képeket is készítettünk az építkezés állapotáról.

Nassfeld idén 7 millió eurót költ el új lift építése nélkül. Az összeg nagy része a hóágyúzás feltételeinek javítására megy. Az új víztározó megépítése mellett modernizálták a hóágyú rendszert, energiatakarékosabb üzemmódra térnek át. A maradék pénzből új ratrakokat szereztek be.

Gerlitzen Alpe sok magyar kedvenc helye. Itt a jegyvásárlásnál és a parkolásnál fejlesztettek. Nincs többé szükség papír alapú síbérletre, egy okostelefonnal is át lehet jutni a beléptető kapukon. Természetesen, hidegben nem árt figyelni a telefonok töltöttségére. Háromszintes parkoló épült a Kanzel felvonó völgyállomásánál. Ezzel 188 parkolóhellyel bővül a kínálat, a tervek szerint már novembertől.
Bad Kleinkirchheim: első havazás október közepén
Bad Kleinkirchheim: első havazás október közepén
A legtöbb helyi síterepen a hókészítés fejlesztésére költöttek. Ez igaz Katschberg és Bad Kleinkirchheim esetében, utóbbi helyen egy új húzóliftet is átadnak. Több síterepen is kisebb fejlesztések zajlottak. Dreiländereck, Goldeck, Koralm, Hochrindl, Klippitztörl és Bodental pályáin összesen 3 millió eurót költöttek idén. Ezekre még később, szezon előtt visszatérünk.

A helyiek büszkék arra, hogy a tartományi szezonbérlet értékesítése jól halad. Legtöbb síterepen december elejéig lehet akciós bérleteket vásárolni. Az iskolásokra is gondoltak, január 15. és 19. között a tartomány iskolásai nagyon kedvezményes árakon síelhetnek. Ne csodálkozzunk, ha ebben az időszakban sok helyi fiatal síelővel találkozunk. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Sonnleitn csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű kis szálloda a Nassfeldre vezető kiskabinos lift völgyállomásától 4 km-re. Az egy- és kétfős, valamint családi szobák heti turnusokban, félpanziós ellátással foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.