Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Villanyfényes síelés a Skiwelt síterep területén

2007.12.10. Stánicz Balázs

Villanyfényes síelés a Skiwelt síterep területén Skiwelt idei ajánlatával azokat szeretné a sípályákra csábítani, akik nappal nem érnek rá, de a munka után még szívesen sportolnának egyet a természetben és a friss levegőn. Eddig Söllön három kilométer pályát világítottak meg röviddel napnyugta után, most tíz kilométerre növekszik az esti lejtők száma!

Ugyanis a Söllbe vezető pályához három új lejtő jön hozzá; a Salvenmoos, a Keat és a Hexen6er. Ezeket két felvonó; egy nyolcszemélyes kabinos és egy hatüléses fogja kiszolgálni. A villanyfényes síelést 21:45-ig illetve 22:15-ig élvezhetjük. Ezzel szemben a ródlisok akár hajnali háromig is szánkózhatnak!

Összesen öt étterem várja a téli sportolókat, a völgyben található Moonlight bárban egészen a hajnali órákig élvezhetjük az osztrák vendéglátást. Utóbbi ajánlattal feltehetően nem a dolgozó embereket célozták meg.

A tavalyi szezonban a Skiwelt igen sokat szenvedett a hóhiány miatt, hiába a 250 kilométeres pályarendszer, mellyel nyugati szomszédunk legnagyobb síparadicsoma, ha hiányoznak a hóágyúk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy eddig nem rendelkezett a Skiwelt hókészítő masinákkal, de bizony a sígalaxis egyes részein elég "szegényesen" voltak telepítve.

A nyár folyamán próbáltak ezen változtatni, ami úgy tűnik sikerült is. Az idei szezont immáron 700 hóágyú várja és a 250 kilométerből 180 km hóágyúzott. De ez még nem minden, ugyanis a megnövekedett kapacitással három nap leforgása alatt 110 km lejtőt tudnának készre havazni!

Ugyanakkor a nagy igyekezet során egy "kis" baki is becsúszott; Hopfgartennél engedélyek nélkül kezdtek el egy 110 000 m3 befogadóképességű víztározót építeni.
A helyi szervek természetesen észrevették a turpisságot, bár igen érdekes, hogy csak akkor léptek közbe, amikor kis híján már kész volt a tó.

A markolók és a munkások elvonultak, kis idő után azonban egy új helyszínen jelentek meg, és ott kezdtek el építeni egy újabb víztározót, s ami már szinte hihetetlen; utóbbit is engedélyek nélkül! A hatóságok komoly bírságot helyeztek kilátásba, és természetesen ezt az építkezést is azonnal leállították.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.