Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: 20-25 cm hó hullott a Tátrában

2018.10.24. Bata Attila

Viharos széllel rengeteg csapadék érkezett Szlovákia északi részére ma reggelre. Az alacsonyabb részeken sok eső hullott, míg a hegyekben szépen összeállt a hóréteg. Az erős szél nemcsak a hegyekben okoz gondokat, hanem szinte az egész országban.
Jasná ma reggel
Jasná ma reggel
Síeléshez még természetesen kevés, de egy jó hógolyózáshoz már elég lehet az a hómennyiség, amely ma reggelre hullott le a szlovák hegyekben.

A legtöbb hó a Magas-Tátrában hullott, a Lomnici-csúcson (2634 m) ma reggel 25 cm havat mértek. Kissé lentebb, a Csorba-tó (1355 m) mellett 13 cm hullott. A Tátra lengyel oldalán is 1400 méter felett havazott, a felső régiókban 15-20 cm hó hullott.

Az Alacsony-Tátrában 1300 méter felett már összefüggő, néhány centiméteres havat találni. Chopokon (2008 m) ma reggel 10 cm havat jelentett a meteorológiai állomás.

Más, alacsonyabban fekvő szlovák síterepeken (pl. Martinské Hole vagy Vratna) is befehéredtek a hegyek.

KOMMENTEK

Szállástippek
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.