Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A következő hétvégén már nyithat Hochkar (A)

2005.11.20. Stánicz Balázs

Hochkar térségében a szezon előtt felújítási munkák zajlottak. A két húzófelvonót és a kétszemélyes Häsing felvonót már lebontották, helyükre két futószalaggal felszerelt, csúcsmodern négyszemélyes ülőlift került.
Hochkar
Hochkar
Az új, "Almlift" és "Häsinglift" elnevezésű felvonók megépítése egy 2006 őszéig tartó, átfogó modernizációs folyamat első és második lépése. A beruházások teljes összege eléri a 7 millió eurót.

Idén a hóágyúpark is bővül (Häsing pályák) és a Häsing-Abfahrt nevű, valamint a korábbi "A" jelű húzófelvonó mellett kialakított lesiklópályát is kiszélesítik. Ehhez jön még egy új síútvonal, amely a Häsing lejtőjét köti össze az 1. számú lesiklópályával (4SBK Hochkar-Vorgipfel) és a fekete jelzésű Häsingabfahrt pályát is kibővítik.

Az Almlift és a "B" jelű húzófelvonó között 2006-ra készül el a 150 férőhelyes, nagy teraszos étterem és a tervek közt szerepel egy 250 autó befogadására alkalmas parkoló létesítése is az autópályadíj fizető állomásnál Lassing településen (sűrű shuttle-busz járatok).

Információk az új felvonókról:

Almlift: Négyszemélyes ülőlift futószalaggal; 505 m hosszú;
106 m szintkülönbség; 2400 fő/óra szállítókapacitás

Häsinglift: Négyszemélyes ülőlift futószalaggal; 925 m hosszú;
250 m szintkülönbség; 2400 fő/óra szállítókapacitás

A síterepen jelenleg 100-130 cm (2005.11.21) a hó vastagsága és további havazás várható. Ha minden kedvezően alakult, akkor a tervezett december 10-i nyitást előrehozzák november 26-ra!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.