Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A síelés élménye nyáron: a Gravity Coaster

2018.08.07. Czire Attila

A négyévszakos üzemeltetés érthetően fontos a síterepeknek. A downhill-bringa, a mountaincart vagy éppen a monster roller remek eszközök a nyári lejtőkre, de csak a kijelölt vagy épített útvonalakon.
A megoldást Jan Karpiel, korábbi lengyel síbajnok alkotta meg, aki nem mellékesen remek downhill-bringákat épített az Egyesült Államokban, sőt még sebességrekordot is felállított anno. Nagyjából 170 km/h sebességgel száguldott le a havas sípályán. Bringával.
Az általa készített Gravity Coastert Kékestetőn, a déli sípályán teszteltük, és valóban a síeléshez hasonló élményt nyújt. Súlypontáthelyezéssel irányíthatod, és gyakorlatilag onnan válik (nagyon) élvezhetővé a lejtőzés, amikor megérted, hogy hiába látsz magad előtt két kereket, te most síelsz. Elképesztő élmény, ugyanakkor biztonságos is, a háromkerekű járgány alumínium váza könnyű, és hidraulikus tárcsafékek segítenek, ha nem sikerült megfelelően rajzolni az ívet. Készül belőle fatbike-kerekekkel szerelt, elektromos rásegítésű változat is.
Remélhetőleg jövőre már itthon is elérhető lesz a nagyközönség számára, de Ausztria és Szlovákia több síterepén biztosan gurulhatsz majd Gravity Coasterrel 2019 nyarán. A romániai Stana de Vale már idén megkapja a gépeket.

Szervezés alatt van egy szeptemberi, magyarországi nyílt nap, amikor te is kipróbálhatod a Gravity Coastert.

Addig is itt egy havas és egy nyári videó:
További infó: gravitycoaster.com
KOMMENTEK
bouquetk | 2018.08.10. 09:46
Azt lehet tudni, mibe kerül egy ilyen szerkezet?
czatti | 2018.08.13. 12:09
Az ajánlott kiskereskedői ár 2780 euró elvileg. Konkrét árat a fejlesztő (gravitycoaster.com) tud adni, ez nyilván függ a vásárlási céltól, illetve mennyiségtől is, hiszen egy sípálya üzemeltetőnek vagy más szolgáltatónak biztosan nem kerül ennyibe.
bouquetk | 2018.08.15. 10:31
Köszönöm a választ. Akkor egyenlőre nem veszek...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.