Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Király hólánctippek

2023.01.20. 2023.12.20. (x) szponzorált cikk | frissítve: 2023.12.20.

A tél egyik fénypontja a síelés családdal, barátokkal. Sokan hosszú évek óta járják Európa szebbnél-szebb sípályáit, hegycsúcsait. A kikapcsolódás kényelmesebbé tehető számos kiegészítővel. Ilyen például a tetőbox, amiben biztonságosan és egyszerűen szállíthatjuk léceinket, csomagjainkat.
Az út biztonságos megtételéhez sokszor hozzátartozik bizony a hólánc is.
Az út biztonságos megtételéhez sokszor hozzátartozik bizony a hólánc is.
Pályaszállások néha hólánc nélkül megközelíthetetlenek. Számos utazó találkozik azzal a gonddal is, hogy egyes országokban kötelező tartozék a hólánc. Ez még önmagában lehet nem is lenne baj, de számos problémába ütközhetünk a megfelelő hólánc kiválasztásakor.

Hogyan válasszunk hóláncot?

Sokan nem tudják, de ez a kérdés összetettebb a kerékméret megadásánál. Számos új autó futóműve és a kerék között minimális távolság van. A futómű kerék körül lévő alkatrészeibe tartoznak a fékcsőtartók, a stabilizátorok, lengéscsillapítók és a rugók is. Ha a kerék és ezen elemek valamelyike csak 1 centiméterre van, akkor oda nem lehet 12 milliméter vastag hóláncot feltenni, mert forgás közben kárt tesz a futóműben. Egy megrongálódott futóművel a hegyen bajban lehetünk. A König hóláncgyártó cég különösen nagy hangsúlyt fektet a kompatibilitásra. A hólánc keresőben minden autótípus gyári kerékméretéhez hozzárendelték a megfelelő hóláncokat és erre 5 év jótállást vállalnak. Az a módszer már sajnos nem működik, hogy "rajta van a kerékméret a dobozon, jó lesz!". A felszerelhető hólánc maximális vastagságát a márkaszervizekben vagy a König weboldalán ellenőrizhetik!

Mit tud egy drágább hólánc?

A drágább hóláncot általában könnyebb felszerelni, vagy esetleg valami extrával van ellátva. Van olyan hólánc (például a König K-Summit), aminél nem kell a kerék mögé nyúlni a hólánc felszereléséhez, így akár egy öltönyben is elvégezhető a feladat. Aki szerelt már hóláncot pontosan tudja, hogy a "noname" darabokat néha rémálom felszerelni. A felszerelés időtartamában és egyszerűségében általában sokkal jobbak a drágább típusok. Az "alap" hóláncok 3-5 lépésben szerelhetők fel és sokszor az utolsó lépést meg kell ismételni 100 méter megtétele után. Az ilyen típusú hóláncot utánfeszítős hóláncnak nevezzük. Kényelem szempontjából ez a legrosszabb. Létezik olyan hólánc is, ami ezt lépést megspórolja nekünk egy rugós önfeszítő rendszer segítségével. A legkényelmesebben felszerelhető hólánc a König EasyFit.
Sokszor igen praktikus extrákkal látják el a gyártók a hóláncokat. Van olyan amelyik egyetlen mozdulattal leoldható, így a leszereléskor nem kell sem a kerékhez, sem a lánchoz hozzáérnünk.

A forradalmian új, legkönnyebben szerelhető hólánc a König Reflex Edge 597. Nem igényel utánfeszítést, a Reflex Box automatikusan megfeszíti a láncot. A felnivel érintkező alkatrészek kompozit bevonatának köszönhetően a könnyűfém felnik védelme is megoldott.
A nagyobb láncszemű hóláncok általában jégtörő lemezkékkel vannak ellátva, ami a legrosszabb körülmények között is biztos tapadást nyújt. A könnyűfém felni védelem sem egy elhanyagolható tényező. Amennyiben szeretnénk megóvni a felnink épségét a karcoktól, amit a keresztben átmenő láncok okozhatnak, válasszunk olyan hóláncot ahol erre gondolt a gyártó. A több lánchoz jár még egy csomag patent, amivel „elemelhetjük” a láncot a felnitől. De szerelőkesztyűk, igényes tárolótáskák, pótláncszemek, térdeplőfóliák, laminált használati útmutatók is fellelhetők az extrák között.

A König dobozain található egy QR kód is, ami a felszerelési videóhoz ugrik, így nem kell keresgélni, ha elakadnánk a felrakásnál. A dobozok hátulján egyébként szintén megtalálható az útmutató sematikus ábrák formájában. A dobozokon lévő kis tépőzár segít, hogy a helyén maradjon a csomagtérben az utazás alatt.
A König hóláncok teljes palettája elérhető webshopunkban, tapasztalt kollégáink pedig szívesen segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet.
További hasznos tippjeink : herbalyauto.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.