Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Február 11-én lesz a 31. Amatőr Gyermek Síbajnokság Donovalyban

2022.12.14. sielok.hu

A Szlovák Turisztikai Képviselet és a budapesti Szlovák Intézet "A tél Szlovákiában kezdődik" elnevezésű, december 13-án megtartott bemutatóján Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke és Fehér Gyula, a síbajnokság versenyigazgatója megállapodást írt alá, miszerint 2023. február 11-én Magyar Sí Szövetség Kupa elnevezés alatt rendezik meg a neves gyermek síversenyt.
Fehér Gyula és Dr. Fürstner József | Fotó: skioutlet.hu
Fehér Gyula és Dr. Fürstner József | Fotó: skioutlet.hu
Dr. Fürstner József a síszövetség elnöke elmondta: "A megállapodással a hazai- és szlovákiai sítársadalmon átívelő kapcsolatrendszereket és szakértői bázisokat sikerül közös munkára összpontosítani. Ennek köszönhetően a jövő generációi számára sikerül további erős ösztönzést adni arra, hogy minél többen éljenek a szabad levegőn való mozgás lehetőségével, egyúttal megteremtve az esélyét annak, hogy az alpesi síversenyzők utánpótlása hosszútávon is széles körben biztosítva legyen."

Fehér Gyula a síverseny ötletgazdája illetve versenyigazgatója kifejtette: "Az elmúlt három évtizedben jelentős piaci szereplők, elsősorban különböző nagy autó márkák voltak a névadó támogatók, most azonban szintet lépett a verseny. Jelentős üzenete van annak, hogy a két évvel ezelőtt megújult síszövetség és vezetői a szárnya alá vette az amatőr síző gyermekek népszerű versenyét. Maga a verseny továbbra is megőrzi amatőr jellegét, a versenykiírás nagyjából marad, ami eddig volt. A versenyigazgató bízik abban, hogy a bajnokság know-how-jának szélesebb körű megismertetésén felül, idővel sikerül újabb, innovatív ötletekkel jelentős potenciált találni, ösztönözve az amatőr sportolók és a versenysportolók közötti lehetséges együttműködési felületek kialakítását."

Az Alacsony-Tátrát bemutató sajtótájékoztatón szót kapott Dr. Jeszenszky Géza is, volt külügyminiszter, nagykövet, aki nem mellesleg a síverseny legelső fővédnöke volt. Történészként és a Magyar Sí Szövetség egykori tiszteletbeli elnökeként kihangsúlyozta, hogy a hagyománytisztelet, a múlt értékinek megbecsülése mindig jó alapokat biztosít a továbblépésnek, a haladásnak.

A széles körű összefogásnak jó példája, hogy a Magyar Sí Akadémia szakemberei, az elmúlt évekhez hasonlóan, most is aktív részesei lesznek a verseny lebonyolításának. Klausmann Viktor, az akadémia elnöke most is a rendezvény hivatalos szpíkere lesz.

Sona Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet budapesti vezetője bízik abban, hogy idővel egyre több magyar síturista kedveli meg a szlovákiai síterepeket. Kiemelte, hogy Donovaly már 10. alkalommal lesz házigazdája a februárban megrendezésre kerülő Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságnak, az az mostantól a Magyar Sí Szövetség Kupának, mely kitűnő alapja lehet további magyar-szlovák turisztikai együttműködések kiszélesítésre is.

A verseny fővédnöke Boris Kollár lesz, aki a szlovák parlament elnöke. Várhatóan személyesen megjelenik a díjátadón, annál is inkább mivel ő Donovaly síterepének a tulajdonosa.

További információk, versenykiírás: itt elérhető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.