Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Superdevoluy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
4.0
93 élménybeszámolót írt
93
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Superdevoluy
2015.02.09. 10:53
Ha megengeditek pár szóval méltatném ezt a síterepet tekintve, hogy 01.31 től egy hetet ott töltöttünk.

Az oda vezető út az olasz szakasz miatt szerintem kifejezetten drága tekintve, hogy a fizetős kapuknál oda vissza kb 50e ft ot kellett fizetnünk. Ez szerintem durván aránytalan.

Egészen Gap-ig kifejezetten tiszta és jó útviszonyok voltak. Utánna már kellett a hólánc emiatt a reggel fél 4 es indulásból lett majdnem éjféli oda érkezés, igaz egy út le is volt zárva a hóakadályok miatt.

A szállás kifejezetten primitív szerintem olyan 20 éve biztosan nem csináltak semmit. Ez gyakorlatilag egy apartman telep több önálló 5-6 emeletes épülettel, és a pálya közvetlen közelébe 10 emeletesekkel. Nem volt koszos, nekünk szerencsénk volt, de a 8 személyes apartmanban rendkívül szükösen voltunk.

A pályákat nagyon ritkán ratrakolják, úgy vettem észre, hogy ha tiszta az idő és van kedve a kezelőnek akkor kimennek picit. Ez a felső fekete szakaszra nem vonatkozik.Ott nem volt kezelve egy hét alatt egyszer sem. 4-6 üléses felvonókkal az egész bejárható, kényelmes profi a felvonó rendszer.

Amikor szép idő van gyönyörű a hely, meglepő, hogy amikor lent és a hegy közepén sűrű köd van akkor fent a csúsz környékén ragyogó a napsütés. Nekünk a 6 napos síelésből 1 napos időnk volt,1 elfogadható, a többit sűrü ködben kellett menni, ettől függet jól síelhető volt, bár szokni kell, hogy nem lát az ember egyáltalán egy szakszon. A pálya rendszer kifejezetten jól van kiépítve be lehet barangolni az egészet keresztbe hosszába minden irányban, mindenki megtalálja a kedvére valót. Fura, hogy a piroson is néha botozni kell, mert emelkedik a pálya néháyn szakaszon. Az árak szolídak, a népek barátságosak, a táj magával ragadó. Este nincs élet semmi szinte.

Ettől függetlenűl,ha közelebb lenne vagy 1000 km-el hetente mennék. Az utazásra hajtósan lehet számolni 16-20 órát de ez nagyban függ a tömegtől is mert a Francia oldalon visszafelé az volt. Az olaszoknál a benzin a pálya mentén 1.7 euró körül is volt, szóval nem olcsó oda jutni.
20150206-154029.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.