Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obergurgl-Hochgurgl
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obergurgl-Hochgurgl
2009.12.17. 12:15
December 13-án vasárnap síeltünk itt egy napot. Tökéletes körülmények között. Kevés ember, -10 fok körüli hőmérséklet így még délután is porhó, szikrázó napsütés, az összes pálya ment ... Vasárnap azért választottuk ezt a helyet, mert gondoltuk hétvégén Söldenben nagyobb lehet a tömeg ez a hátsó gurgli rész meg talán nyugisabb. Nem bántuk meg, hogy több mint 800km-t autóztunk, ezért megérte.
Ami még kis negatívum, az árak. Napijegy 41.50 EU volt az előszezonban. Szállást sem sikerült már 20-23Eu/fő/éj körül találni. 27.50 EU volt reggelivel egy kellemes Apartmanházban Sölden (3km) és Obergurgl (8km) között. aki megengetheti magának csak ajánlani tudom ezt a környéket, nagyon jók a liftek, pályák ... Itt is van nagy szintkülönbségű csúszási lehetőség, kb. 3000m-ről egyben le lehet sielni 1800m-re, ez nagy élmény volt.

Szerencsére részben a "tudományos" előkészítésnek köszönhetően, tökéletesre sikerült a besíelésünk. A "tudományos" előkészítés (ezt karácsonyi előszezonban mindenkinek ajánlom):
1. Bergfexen lehet rendezni a nyitva lévő liftek száma, hómennyiség alapján a síterepeket. (Mivel itt Sölden és a Gurglok is elöl voltak, ezért esett ide a választásunk.)
2. A szállást utazás elött csak 5-6 nappal foglaltuk le (ez december elején tapasztalatom szerint működik), amikor a wetter.at-n már látszott a 7 napos előrejelzésen, hogy a hidegfront elmegy és utána napos szép idő várható.
Egyik útitársam az út elején még félt kicsit, mert a webkamerákon csak ködöt látott a megelőző héten. Aztán vasárnap reggel kinéztünk az ablakon, és szállingózó hóesést, enyhe ködöt láttunk. A reggelinél mondta a házigazda, hogy ma szép napos idő lesz. Nem nagyon akartunk hinni neki, de 8 körül nyugaton kibújt egy hegycsúcs fölött a nap. Aztán amire a pályára értünk már minden napsütésben úszott. ;-)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.