Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2007.09.24. 22:32
Szia!

Puy elég közel van, amikor tavaly jártam arrafelé, akkor Briancon után 10 km-re volt jobbra a leágazás, és onnan még 10 km-t írtak. Tehát 20 km. Az út végig völgyben megy, lehet haladni.

Serre Chevalier-t meg kellett néznem, ez 15 km-re van Briancontól, északnyugati rányban. Sok településen megy át az út, ide számoljatok azért 20-25 percet.

Montgenevre pofonegyszerű, az a hágó tetején van, összeépülve az olasz oldalon lévő Claviere-vel, ami a digók egyik leghóbiztosabb pályarenszere. Mindközül ez utóbbi a legjobb, de oda a legszarabb feljutni. Briancon 1200 méteren van, míg a hágó teteje 1870 m. És hát elég kemény szerpentin visz fel rá, ami ilyenkor télen pláne problémás. Ez csak 13 km, ez van a legközelebb, de ha kifogsz egy buszt, vagy teherautót, akkor bőven lesz a 30 perc is, mire feljutsz. Amúgy odafele arra fogtok menni, szóval lesz alkalmatok megcsodálni a hágót, meg az utat is. :) Nagyon jól takarítják havazás esetén, tehát egy jó téligumival nem lesz gond. De azért nem árt a hólánc se.
Montgenevre-Claviere.jpg
Hago.jpg
Teto.jpg
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.