Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Dorfresort Kitzbühel - exkluzív kutyabarát apartmanok Kitzbühel közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
2007.12.24. 00:41
En december 20-22-ig harom "giga" terpet probaltam besielni 3 nap alatt.

1. dec. 20. SkiWelt (Brixental, Söll ...)
Szuper ido, bar a terep alacsonyan van de ez a palyak allapotan iden nem latszott. Kb. 200km osszefuggo palyarendszer. Javareszt piros, halado palyakkal. A liftek nagy resze eleg modern, egyedul Goingban voltak reggebi tipusu ulo liftek. Ami szimpatikus volt, hogy a liftek kozott nem kellett gyalogolni, besielheto lecen az egesz. Ahol kellett mentek a hoagyuk. A helyiekkel beszelgetve kiderult, hogy pl. tavaly eleg nagy hohiannyal kuszkodtek. Kevesen voltak, Munchen csak kb. 100km, igy hetvegeken gondolom eleg nagy a tomeg errefele. Itt eleg keves az offpiste lehetoseg. Szerintem a jol sielo, kezelt palyat kedvelo embereknek idealis.

2. dec. 21. Salbach-Hinterglemm-Leogang
Szuper ido, minden tudasszintnek megfelelo rengeteg kulonfele palya (220km). Offpiste lehetosegek is vannak. A liftrendszer modern, bar itt van olyan osszekotes a "koron" ahol kicsit gyalogolni kell. Egyszeruen szuper volt.
Ezt barkinek ajanlom, mindenki fog a kedvere valo palyat talalni. A 7km-s kek palyatol, a meredek fekete ~3km-s palyaig minden van. Kevesbe jol sielok is barangolhatnak kedvukre a kek palyak "dzsungeleben".

3. dec. 22. Alberg-Mulbach-Hochkonig...
Ez a palyarendszer kb. 150km palyat foglal magaba, de valahogy csaladias maradt. A lif park eleg valtozatos a modern kabinos/ulsotol a regebbi "lomhabb" ketulesesen at a csakanyosig minden meg lehet talalni. Huzo liftek vannak a fobb, "osszekoto" helyeken is nehol (irto hosszuak). Ami meg kenyelmetlen, hogy egyik iranyban buszozni kell ket allomas kozott, bar ezt a hibat egy helyi sibarat elmondasa szerint jovore mar kijavitjak egy osszekoto lifttel. Az erdoben kigyozo palyak irto hangulatosak. A siuttol a szuperszeles carving palyaig minden van. Nagyon hangulatos. A kezdotol a haladoig mindenki megtalalja itt a szamitasat, nekem a ket vege Alberg ill. Mullbach tetszett a legjobban. Mindeket helyen van kek ill. fekete/piros hosszu palya is. Ami erdekes Albegben elosszor februarban jon fel a nap, a palyak nagy resze egesz nap arnyekban van. Igy napimadoknak lehet nem a legjobb valasztas, de ha egyszer leesik a ho, akkor az egesz jol megmarad.

Ja, fenykepezni nem volt idom. Hogy ezek kozul barelyiken az osszes jelentosebb palyatt besielelje az ember, ahhoz nagyon oda kell lepni (max egy ebedszunet fer bele). ;-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.