Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szerbia: Kopaonik, Brezovica

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
lazara
1 élménybeszámolót írt
1
3 hónapja tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szerbia: Kopaonik, Brezovica
2024.02.09. 13:33
2024 januárjában töltöttünk itt 1 hetet. A pályák többnyire rendben voltak, bár a napsütés és meleg idő ellenére, a hóágyúk alig mentek, a hó jeges volt.
Az éttermekben a kiszolgálás rendben volt, de nem találtunk olyan helyet, ahol ne gomolygott volna töményen a cigaretta füst.
A parkolás nagyon nehéz, ha nagy a forgalom. 5-7 eur-ért vagy 700dínárért tudtunk a legtöbb nap parkolni. Volt amikor a szállodák elé, volt hogy magánparkolóba.
Amikor magánparkolóba álltunk, az olcsóbb volt, de elénk parkoltattak más kocsikat, így hazafele nem tudtunk kiállni, a személyzetet is csak 20 perc után sikerült előkeríteni.
Egy nap nem találtunk parkolóhelyet, igy beálltunk az út szélén parkoló autók közé. Nap végén átfagyva csak az autónk helyét találtuk meg. Mint kiderült, az egész sor autót elszállították. A rendőrségen kértünk segítséget, de szándékosan nem értették meg, mit szeretnénk. Azt mondták, nem tudják hova szállították az autónkat, majd a taxi tudni fogja. Megtaláltuk a helyszínt 3km-el kintebb a központtól. A "szállítmányozó" cég tudtunkra adta, hogy ki kell hívni a rendőröket a bírság kifizetéséhez, a "szolgáltatást" pedig nekik kellett fizetni. Az elvontatás díja súly függvényében kb 15 - 16ezer dínár, a bírság díja 5000 dínár, amiből a helyszinen fizetve elengednek 2500-at. A helyszínre ugyanaz a rendőr érkezett ki, aki értetlenkedve nézett, hogy nem tudja, hova szállítják az autókat. A bírság szedéséig már angolul is jól megtanult. Természetesen minden díjat kizárólag kp-ban lehet fizetni. Miután észre vettük az autó hiányát kb. 4 óra telt el a hidegben, mire a telepen levették a kerékbilincset és visszakaptuk az autót. Egy parkolási bírságért megérte a felhajtást... Velünk együtt másik 10 autó várt a sorsára, illetve a várakozás alatt fél óránként hoztak új autókat, a rendőrök is fél óránkként fordultak.
Autónként kb. 60 000Ft-ot húznak le, rosszul kitáblázott utakkal és nem következetes szabályokkal, amiből meg van a szállítmányozó, a taxisok és a rendőrség része is. A segítőkészség abszolút hiánya, a lassú ügyintézés és a turistákon való nyerészkedés elrontott minden pozitív élményt. Köszönjük, soha többé Szerbia.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.