Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szerbia: Kopaonik, Brezovica

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
lfirnigel
1 élménybeszámolót írt
1
4 hónapja tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szerbia: Kopaonik, Brezovica
2024.01.09. 20:21
Idén a szilvesztert és a rá következő napokat Kopaonikon töltöttük, összesen 5 napot síeltünk.

UTAZÁS:
az út nagy része autópályán megtehető, az utolsó 130 km viszont nem túl kellemes településeken, majd a hegyre fel vezet, ami jó sok időt vesz igénybe. Érdemes a határral is számolni, van egy app, ami jelzi, hogy hol mennyi az átjutási idő. Nekünk kifelé 45 perc volt, haza péntek 17 óra körül 5 perc. Viszont barátaink másnak 4 óra alatt jutottak csak át.
Tehát minimum 8 órával érdemes kalkulálni, mint menetidő.

SZÁLLÁS:
Itt aztán határtalan lehetőségeink vannak. 5 csillagos pályaszállás igazi 5 csillagos áron, vagy apartmanok tömkelege reálisabb áron. Bookingon számtalan lehetőséget találtok.
Mi nem a központban, hanem picivel lejjebb a Belvedere apartmankomplexumban voltunk. 2 hálószobás apartmant béreltünk, melyhez ingyen járt wellness - kellemesen meleg medence, jacuzzi, szauna. Erre érdemes odafigyelni, mert a legtöbb helyen extra pénzért lehet csak használni.
Rendezett volt, naponta jöttek takarítani, szemben szupermarket található.
Innen 3 módon is el lehet jutni a pályákhoz (3-4 km):
- saját kocsival: a központban 1200-1500 dínár/nap a parkoló, viszont az 1-es pálya és felvonója (Suncana) közelebb van, és csak 750 a napi parkolás. Felcsatolsz, és már mehetsz is a felvonóval.
- skibus jár óránként napi 700 dínár/fő retúr jegyért
- nekünk a szállás biztosított transzfert 400 dínár/fő/napért, hozzánk igazodva.

SÍELÉS:
Sajnos elég meleg volt így az év végén/elején, nappal bőven 3-4 fok körül, így a pályák kb. 40%-a működött csak. Emiatt a központi felvonóknál 10-15 perces sorok is kialakultak, de aztán a többi felvonónál már eloszlott a tömeg. Nap végére több helyen is fűszálak és sár kandikált ki a hó alól. Egyébként rendezett, igyekeztek rendben tartani a működő pályákat. Minden nap van esti síelésre is lehetőség, 4 órakor azonnal ratrakolják a kivilágított pályákat, este 6-10 között lehet zúzni rajtuk.
Rövidek a pályák, nem is veszedelmesek, igazi kis családi szezonkezdő, tanuló terep, de arra tökéletes.
A síbérlet ára kb fele, mint Ausztriában, online meg tudod venni, automatában pedig kiveszed, nem kell sorban állni.
Felszerelést is kb itthoni áron lehet bérelni, ha nem saját cuccal mész, biztosan ott bérelnék.
Oktatás van, a mi 6 éves kislányunk 5 egész napot volt csoporttal, kb 100 ezer forintért, nagyon élvezte annak ellenére is, hogy nem közös nyelvet beszéltek az oktatóval.

Hütték nagyon hangulatosak, jó sok található a hegyen, érdemes megállni pihenni a kandallók melegében. Viszont horror drágák, főleg az italok! Ételek rendben vannak, mindenhol finomat ettünk, óriásiak az adagok.

Összességében nem rossz terep, árban ki lehet hozni olcsóbban, mint egy osztrák pályán, de nem hiszem, hogy másodszor is visszamennénk Szerbiába.

Itt nézelődjetek:
https://www.eng.infokop.net/ski-info.html
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.