Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Carving technika

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Marci89
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Carving technika
2004.02.01. 19:14
Üdv mindenkinek!
Először is magáról a technikáról annyit,hogy nekem nagyon bejön. Méghozzá leginkább azért,mert nagyon nagy sebességet lehet vele elérni,BIZTONSÁGOSAN.
A tanulás nekem elég furcsa módon történt,ugyanis egy kedves barátom kezdett el tanítgatni.Először még a "törött asztalláb" nevü alap technika sem nagyon akart menni,amikor aztán ráéreztem valamire,amiről először csak azt tudtam,hogy nagyon-nagyon tetszik. Aztán egy kis csiszolgatás után felismerte benne a barátom a race carving technikát. Tehát jó pár lépcsőfokot kihagytam, viszont ami mindenképp leszűrhető ebből az szerintem at,hogy ezt a technikát nagyon nehéz jól elmagyarázni,megtanítani,de ha valakinek olyan szerencséje van,mint nekem,az ráérezhet. Ezután már könnyebben tanított,mindig elmondta a hibáimat,én pedig megszívleltem azokat. Mára egész jól megy a race carving a v lépés és a hosszú lendület.

Ami az oktatót illeti,szerintem aki nem akar rengeteget költeni oktatókra,az keressen egy profi barátot és kérje meg,hogy tanítgassa.

Ami pedig a megfelelő lécválasztást illeti,nekem egy meglehetősen kemény,félprofi lécem van és ezzel a léccel kezdtem el a carving tanulását is.Amit én a kezdőknek ajánlanék az egy kis sugarú(13m alatt) de nem túl puha léc. Olvastam,hogy valaki puha lécet ajánlott a tanulás kezdetére.Ezzel több okból sem értek egyet.
1:amint felfejlődtünk kicsit magasabb szintre,a puha lécet már adhatjuk is el az eredeti ár töredékéért,mivel nem bírja a nagyobb sebességet(40-50 fölött elkezd ugrálni,irányíthatatlanná válik)
2:jeges szakaszon nagyon nehéz irányítani,még magasabb szinten is

Bocs a hosszú és unalmas szövegért
Kellemes és balesetmentes síelést mindenkinek!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.