Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lachtal, St. Peter am Kammersberg - ne menjetek!

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
girak
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.11.23. 11:56
Szia Vityó!

Mi itt voltunk:
Az AQUA.NET Hütte (ld. tiscover.at), abszolút pályaszállás.
Kicsi appartmant (4 főre csak 16 m2 de eszméletlen jó beosztású). Kaját magunk oldottunk meg, egyrészt itthonról vittünk, másrészt ott főztünk ill. helyben vásároltunk.
Tauplitz azon keveés helyek egyike, ahol elfogadják a nemzetközi diákigazolványt. Azt pedig a VISTA utazási irodánál bérki kiválthatja (az is, akinek nincsen magyar diák igazolványa).

Hajrá!
w.ropi
32 élménybeszámolót írt
32
18 éve tag
2005.10.28. 21:14
Hát nem udom.
mi is itt ebbe a Zinkenalmba vótunk és nem haltunk bele. A kaja szerintem a legkisebb probléma ami egy sielésnél adódhat, és az hogy nem ötcsillagos szálloda az sem akkora problem, elvégre nem azér jöttünk hogy élvezzük a luxust..
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.10.12. 18:32
mi Gerlitzenre 45-50 000 körül megyünk mindig (január&március), ebbe benne van a szállás+utazás+bérlet+félpanzió.
Vityó
180 élménybeszámolót írt
180
18 éve tag
2005.10.09. 23:47
Kedves Girak!

Írtad, hogy Tauplizot 65rugóból megcsináltátok. Kérdésem: Melyik ez a 3 csillagos apartman, van-e benne kaja és hogy jött ki 65-ből? Mi is keresünk haverokkal nem túl drága helyet, és ez tetszene!

Várom a válaszod!
Köszi!
Vityó
girak
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.09.27. 23:35
Kedves útvadász!

Most, hónapokkal később újra idetévedtem és láttam, hogy válaszoltatok.
Nos, a dolgot igyekeztem nem ellenetek kihozni, ugyanis azt magunk is megtippeltük már ott a helyszínen, hogy ez valószínűleg a Car-Tour-é. Egyébként a Car-Tour-ral voltam Klippitzthörlön 2001-ben és elsőosztályú volt az ellátás, a szállás és minden, roppantul meg is voltam elégedve. Nem mondom, hogy ugyanarra számítottam, de azért hasonlóra, főleg, hogy Klippitz még mindig olcsóbb, mint Lachtal, holott messzebb is van! Ott a kaja is jó volt, a szállás is.

Egyébként 20 éve síelek, ebből kettőt versenyszerűen, oktatok stb., szóval voltam már sokféle szállás helyen, aludtunk Szlovákiában két összetolt fotelon is, de azért az összegért, amit fizettünk, még Ausztriában is jobb szállást érdemeltünk volna.

Összehasonlításképpen: Lachtal 60 ezer volt: szállás, félpanzió, utazás, síbérlet. Magán szervezésben 65 ezerért voltunk Tauplitzban (ami azért nagyobb ám, mint Lachtal), 3 csillagos apartmanban (olyan szinten volt pályaszállás, hogy reggel az ebédlőből már lécen csúsztunk ki :), autóval utaztunk (ami ugybeár többnyire drágább, mint egy busz) és a napi három kaját ettünk. Szóval azért ne mondja senki, hogy Ausztria ilyen meg olyan drága: kicsit utána kell nézni a dolgoknak. Szóval az, amit mi ott kaptunk véleményem szerint kb. 45 ezer Ft-ot ért volna, ami mondjuk tényleg diák-pénztárcához van mérve (míg a 60 ezer akkor sem diákár, ha éppenséggel jó a szolgáltatás). Amúgy én is egyetemista vagyok.

Az, hogy a csoportvezetőnk hogy viselkedett, az más kérdés, nekem ehhez túl sok közöm nincs, főleg, hogy ott számunkra nem is derült ki, hogy a nénikkel kiabált volna egyáltalán.

Magát Lachtalt nyilván nem akarom szidni, de azért az ajánlatba ilyet leírni, hogy "Stájerország második legnagyobb síhelye" nemhogy röhejes, de inkább szánalmas. Mi akkor az első? Schladming, Dachstein, Murau együttvéve? Szóval Lachtal persze jó, ha éppen jűrnak a liftek, mert nincs szél (persze az osztrákok sem hülyék: ahol szélmalom van, ott valószínűleg gyakori a szeles rosszidő, amikor állnak a liftek). Szóval Lachtallal amúgy persze nincs gond, ha az ember tudja, hogy mire számítson.

Idén mindenesetre máshova megyünk, ha megyünk egyáltalán, bár megint csak nem én szervezem :)
Peace.
útvadász
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2005.05.09. 15:10
girak:
Az Útvadász Egyesület elsősorban diákoknak teremt lehetőséget közös síelésre, bulizásra, illetve síoktatást szervez. Az egyesület útjait minden esetben magyar utazási irodák szervezik. A kifogásolt lachtali szállást a Car-Tour üzemelteti, se a szállás minőségét, se az alkalmazottak viselkedését nem tudjuk közvetlenül befolyásolni, az egyetlen, amit tehetünk, hogy továbbítjuk a panaszokat az utazási irodának, amit ebben az esetben is megtettünk. A dolog fonákja, hogy a Car-Tour jelentkezett előbb az ő panaszaival, hogy botrányosan viselkedik a csoport, és a vezetőjük kishíján megverte a házinéniket... Mi ennek ellenére következetesen kiálltunk az utasok mellett, talán ennek is köszönhető, hogy a többi csoportunk már nem tapasztalt ellenségeskedést a házinénik részéről. A szállás, ellátás színvonalával kapcsolatban a Car-Tour védelmében el kell, hogy mondjuk, hogy a Leitner panzió a Car-Tour legolcsóbb szállásai közé tartozik, amit éppen a diákok (magunkból indulunk ki, hiszen mi is azok vagyunk) vékony pénztárcája és alacsony igényszintje miatt választottunk.

...FGHKLÉJ:
Az a busz, amelyik a városból megy a SÍpályákhoz, közben minden SÍszállásnál megáll, és felszállhatsz rá SÍcuccban azért nem SÍbusz, mert menetrend szerint jár??? A "messze" lévő szállás egyébként 5 km-re volt, és akár le is lehetett síelni odáig...
Zémann
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.02.22. 11:30
Hát ez nagyon durva.Alapból nyugis a természetem,de ha két öreg qrva nekem elkezdené az észt ilyen szinten osztani,lehet, hogy nem vinné el szárazon.A 20 Eur.-t meg bele tömném a szájába.
Gtate
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.02.18. 07:54
MI is magyarok által üzemeltetett panzióban voltunk (Annaberg környékén), és a kaja adagok a fentebb említettekhez voltak hasonlatosak...Igencsak meg kellett tuningolni mindent hogy jól lakjunk.Ja és a panzió megkért hogy mi buszunk hozza ki az itthon megvett kajájukat/alapanyagukat:)))
wiseguy
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2005.02.18. 02:01
mikor először voltunk lachtalba, mi is az agent által említett oberzeiringi szálláson voltunk. sztori: étteremben vacsora, fasírt b.pürével. legalábbis szerintünk eredetileg az akart lenni. szomszédék, 2 család, papa-mama/3 gyerek. "Matyika mér nem eszel? Mér mi ez? Püré! Akkor mér nem finom?" :-)). 1ébként a magyarok által üzemeltetett szállásokon eddig csak azt tapasztaltam, hogy kajáláskor jól nem laksz (és jót nem eszel) az biztos. DE a hüttékben "jóolcsón" kapható tápoktól sem voltam túlságosan elájulva...
...FGHKLÉJ
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.02.08. 12:11
Ezzel az útvadász csapattal az egyik barátom is pórul járt.
Ők Szlovákiába mentek, a pályától messze kaptak szállást. Azt ígérték, hogy van síbusz, de nem volt, helyette menetrendszerinti járattal ingáztak minden nap oda-vissza.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2005.02.07. 21:06
Erről nekem is van két sztorim, szintén Lachtalba mentünk, a Car-Tour-al, a szállás közelebb volt, Oberzeiring-ben, szintén magyar tulajdonban lévő házban, az szép volt, és tiszta, kényelmes, viszont a kaja, a szomszédos étteremben volt, az utazási iroda szervezésében, reggeli: három szelet toast kenyér, három szelet hajszálvékony felvágottal+ tea, hát, bizony ehhez rendesen be kellett vásárolni, hogy jóllakjon az ember.(Ja, a háromrétegű szalvétát nálunk is szétszedték rétegeire, így már semmire sem volt használható, a megoldás határozottan emlékeztetett a "Zimmer Feri" című magyar filmvígjátékban látott praktikákra:-)))))
Voltunk még1x a Car-Tour-al, ugyanoda foglaltunk helyet, de keresztbeszerveztek valamit, így azonos áron elhelyeztek minket egy faluval lejjebb, egy csúcs panzióban, iszonyatos kajadagok, gyönyörű szobák, táncparkett méretű csillivilli fürdőszoba, egy hadsereg étvágyát is kielégítő reggelik, vacsorára hatalmas borjúbécsi, ízletes levesek, stb.
Na, ez jó biznisz volt.-)))

Lachtal-al, mint pályával egyébként semmi bajom, kellemes, változatos pályák, gyönyörű kilátással (+szélerőműpark), nagy magasságban, jó hóbiztossággal, és remek freeride lehetőségekkel.

Mondjuk amit a "banyákkal" kapcsolatban írtál, az tényleg durva, én sem mennék többet ebben a szervezésben.
girak
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2005.02.07. 19:23
Január 27. - február 1. között voltam síelni az Útvadász iroda jó (inkább rossz) voltából. Alapból is gyenge volt az ajánlatuk (béna sí-hely, magas ár stb.), de mivel nem én szerveztem, beleszólni nem nagyon tudtam. Lachtal volt a síhely, ami sík gagyi, de hát erről még nem tehet. A szállás St. Pete ram Kammersbergben, jó 40 percnyire volt tőle! Oda 40 perc, vissza 40 perc. A szállás leggányabb szlovák helyeket is alulmúlta. A panziót, ahol laktunk, két magyar banya "üzemeltette" vagyis a panzió valszeg már az utazási iroda (talán a Car-tour) tulajdona volt. Sehol egy osztrák lélek. Szemezgetve a szállás legjobbjaiból:
- Koszos és büdös WC-k, szappan, törülköző nélkül, 20 emberre 1 WC
- Olyan 8 ágyas szoba (ebben laktunk mi) ami 2 db. egymásból nyíló, emeletes ágyas 4 ágyas szoba, 2 szekrény, de semmi egyéb hellyel benne! Tehát a ruhádat hogy hova tudod tenni, azt találd ki! És az volt a "4 ágyas, fürdőszobás szoba" az ajánlatban, hogy ennek a 8 ágyas szobának az egyik sarkában csak úgy (!!!) volt egy zuhanykabin! Semmi paraván, semmi fal, semmi ajtó!! Annyi volt a takarás, hogy a kabin üvegezése kicsit foncsorozott volt, de nem túlságosan, tehát frankón be lehetett egymáshoz látni! És akkor vegyes szobák voltak...
- Reggeli: kiporciózva a tányérodra 3 szelet párizsi és 3 szelet toast kenyér. 1 bögre tea, beízesítve, repeta nincs! Kávé külön pénzért. Csoda, hogy az 1 db. Kenyérpirítóü (55 emberre) ingyen volt. Amit meghagytak az emberek párizsit, a nők összeszedték és másnap feltálalták!!! Tehát amire más mondjuk ráköhögött, azt másnap te ehetted meg!
- Amikor kértünk még egy szalvétát (mert az volt a szalvéta, hogy a 3 rétegű szalvétát szétszedték 3 darabra!), a válasz: "Nincs több szalvéta, az ki van számolva:"
- A fűtés-rendszer olyan levegős volt, hogy egyes szobákban semmi fűtés nem volt! Ezt is letagadták, bár utolsó este, amikor már üvöltöztünk velük, akkor kihívtak egy szerelőt.
- Egyik reggel kakaó volt, de az egyik srác tej érzékeny. Szólt, hogy had kapjon teát, mert tej érzékeny, erre a válasz: "Igen, és még mire érzékeny? Gombára nem? Meg mit nem szeret még, he?"
- Nekem odaszólt az egyik banya, hogy "Maga már volt itt, igaz?" Mondom nem és persze majdnem hozzátettem, hogy és nem is jövök többet, az biztos. Erre ilyet szól: "Akkor van egy hasonmása." Erre én viccesen: "Az kizárt dolog." Erre ő: "Miért, ki tudja, hogy apuka merre kószált..." Hát nem durva???
- Személyenként beszedtek 20 Euró kauciót és az volt a mumus. Mindenért azzal fenyegetőztek, hogy majd levonják a kaucióból. De még milyen szinten?! Eltört 4 db. pohár. Érted, 6 nap alatt, 55 ember kezében összesen eltört 4 pohár. Ez a minimális amortizációnál, amire egy panzióban evidens, hogy számítani kell, annál is kevesebb. És ezek után fogták magukat, és behajtottak a csoporton 4 Eurót a 4 pohárért!!!
- Maga az utazási iroda is nagyokos volt, mert előírta a busznak, hogy Sopron felé menjen, mert kilométerben az a legrövidebb. Csak éppen aznap, amikor mentünk, leesett a nagy hó és Győrtől Sopronig kb. 3 óra alatt értünk el, ha nem 4 (ezzel az amúgy max. 6-7 órás út 10 órára nyúlt). Hazafelé a busz összes utasa inkább összedobott fejenként 200 Ft-ot, hogy inkább végig autópályán jöjjünk, mert akkor 2-3 órával hamarabb érhetünk haza.
- A legjobb jellemzés a két banyára ami elhangzott: "Ezek két dolgot nem szeretnek: a munkát és a vendégeket."
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.