Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sípálya létesítése Magyarországon???

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sípálya létesítése Magyarországon???
2004.12.03. 08:48
Huhh, gondolom ma Magyarországon egy sípálya létesítése talán még egy komplett autógyár megvalósításánál is komolyabb bürokráciai útvesztővel jár.

szvsz.
Először is kell terület, eladó terület, nem természetvédelmi terület, környezettanulmány településfejlesztéstől, környezetvédelemtől, megvalósíthatósági szaktanulmány, nem is tudom csinál-e ilyesmit valaki, hatástanulmány, de gondolom mindenekelőtt pénz-pénz-pénz, és pénz.

Amennyiben megvalósul a beruházás, rengetegen kezdenek el majd utólag okoskodni, siránkozni (megélhetési érdekvédelem), lásd.: Magyarországi pánikmizéria pl. a szélerűművek létesítése miatt (érdekes, sehol európában senki nem betegedett még bele a szélerőműparkok jelenlétébe), csak minket magyarokat zavar, "szubrezonancia", meg ilyen balgaságok, inkább tüzelünk szénnel az erőművekben, és gerjesztük az üvegházhatást, meg szívjuk a füstöt, ahelyett, hogy szélerőműparkokat léetsítenénk a szeles helyeken.
A sípálya miatt sírnának a zöldek is, hogy így az állatvlág, meg a talajvíz, meg az erózió, biztosan sokakat hirtelen elkezdene zavarni a pályához vezető utak megnövekedő forgalma (lenne mire fogni az alap nélkül épült házak repedő, süllyedő falait, végre lene bűnbak).
Ráadásul sokak csak messziről nézhető felesleges "úri passziónak" tartják a síelést, mivel a köztudatba az van plánátlva, hogy ez a sport a gazdagok sportja, csillagászati összegekbe kerül, stb, miközben honfitáraink jórésze komoly sínyaralások árát füstöli el, vagy issza meg évente, persze az nem drága:-((


Ráadásul ezek után sem valószínű, hogy rentábilis lesz a pálya, bizonyára több tíz év, ameddigre kitermeli az árát, +egyre melegebbek a telek, hó meg nem sok esik, a pályát, hacsak nem épít valaki nyáron is használható mountain bike-pályát, vagy nyári-bob pályát, őrizni kell éjjel nappal, a közismert jómagyaros vandalizmus miatt (lásd. a pázmándfalui pályát is teljesen szétlopták, amit meg nem tudtak elvinni, azt tönkretették:-(().

Szóval, ekkora fához nagy fejsze kell, ha bele akar vágni valaki.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.