Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sportgastein
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Sonnenhotel Zum Stern
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sportgastein
2016.12.29. 19:26
Mai helyzetkép. Az S1 kék a csúcsról a középállomásig és alul az S5 fekete pálya van nyitva. Tegnap Sankt Johann Alpendorf, Wagrain és Flachau pályáit csúsztuk végig mindkét irányban. Azokhoz képest Sportgastein egyetlen megnyitott pályája meglepően jó állapotú, a felső részen nem is jeges. A tömeg sem túl nagy, várakozni nem kellett.

A probléma itt is és más salzburgi pályákon is az, hogy 25-26-án eső esett még jóval 2000m felett is, azután a friss hó nem azonnal, hanem 1 nappal a hideg érkezése után esett, miután a felázott pályák már jéggé fagytak. A jégen pedig nem tapadt meg a friss hó, a viharos szél teljesen lefújta. Emiatt a hójelentés egyébként is eltúlzott számai a pályák állapotán egyáltalán nem látszanak.

Pályán kívül mégis volt keresnivalóm. Nagyon kevés a hó, jeges is az eső után, de nem mindenhol fújt le mindent a szél. Lehet találni szélnek kevésbé kitett sávokat, ahol jó a hó. Közöttük ott vannak a jeges részek, de nem tükörjég, hanem érdes. A többi pálya (S2, S3, S6) nyomvonala alig kivehető, esélytelen hogy a közeli jövőben előkészítsék és megnyissák őket. De arra jók voltak, hogy segítve a tájékozódást egészen jó nyomvonalakat találjak és visszatérjek a középállomásig.

A középállomás alatt még csak a friss 15cm hó látszik, a régi teljesen elolvadt.

https://sielok.hu/vetites/galeria/sportgastein-2016-12-29/1/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.