Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Tignes, Val d'Isere
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tignes, Val d'Isere
2023.03.31. 01:43
2023 március 18-25 között síeltünk itt 6 napot. Szállás Val Claret Borsat IV apartmanban, ami tökéletes pályaszállás, közvetlenül a Tufs felvonó mellett. Hó bőven volt a völgyekben lévő pályákon és a hegyen is: 95-390cm.
4 nap ragyogó napsütés, nem túl meleg, 1 nap felhős, de csapadék nélkül, utolsó nap hó és havaseső, tehát az időjárásra nem lehetett panasz, a teljes pályarendszer működött és betudtuk síelni.

Szállás: szokásos francia 4 személyes apartman, elhúzható ajtóval 2 légtérre osztható, a célnak tökéletesen megfelel. Régebben rosszakat írtak a Borsat-ról, mi ezt nem tapasztaltuk. Néhány éve felújításon eshetett át, mert újszerű bútorok, felszerelések, gépek voltak és a tisztaság is teljesen rendben volt. Pékség, síkölcsönző, pizzéria közvetlenül az épület alatt-mellett, az éttermek, élelmiszerbolt, sportboltok, stb. 5 percen belül elérhetők.
Autóval érkezőknek jó tudni, hogy a szállások mellett csak a ki-be pakolás idejére lehet megállni, utána zárt vagy nyitott fizetős parkolóba kell vinni az autót.

Val Claret tökéletes kiindulópont a teljes síterep bejárásához, a legtávolabbi pont is elérhető 1 óra 15 perc alatt sítalpon. Minden jól kitáblázva, nehéz eltéveszteni, nem is értem azokat akik mást írtak...
Hasznos a Tignes mobiltelefonos applikáció az aktuális hírekkel és folyamatosan frissülő pályainformációkkal. Plusz a heti rendezvények, programok, közlekedési információk is elérhetők a felületen.

Sok étterem van a pályarendszeren. Több önkiszolgáló rendszerű étkezési lehetőség is van, ami nagyon gyorssá teszi az ügymenetet.
Nem mindenhol lehet leülni a teraszon, ha nem fogyasztasz, de ezt kiírják vagy ábra jelzi: No Pic-nic :-)
Van ahol ilyen esetben 5 EUR/fő díjat kérnek, de ez ki volt írva.

A pályaszínezések nem mindig fedik a valóságot, van néhány "marketing" kék, hogy úgy tűnjön mindenhová el lehet jutni kezdő tudással, de ez más országokban is így van. Szerencsére sok felvonóra le irányba is be lehet szállni.

A pályák jól karbantartottak voltak minden nap, rengeteg off-piste lehetőség, snow parkok, varázsszőnyegek kezdőknek, stb. , minden adott a jó síeléshez.

Összességében nagyon elégedettek voltunk, tökéletes pályarendszer, rengeteg lehetőséggel, bátran ajánlom mindenkinek!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.