Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Werfenweng
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Sonneck Panzió vidéki vendégház erkélyes szobákkal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Werfenweng
2011.03.16. 15:26
A szombati huszáros döntést és szállásfoglalást követően vasárnap hajnalban kidöngettünk Werfenwengbe egy kis ünnepi nosztalgia síelésre. Pont 10 éve jártunk itt, amikor még egy 3-as ülős lift repített a magasba, hogy aztán átnyergelve a jó öreg 1-es vagy 2-es ülőssel jussunk fel a csúcsra. Azóta annyi változott, hogy a 3-as ülőst leváltotta egy 8 fős kabinos, ami közvetlenül a csúcsra visz. Az 1-es és 2-es matuzsálem ülősök még megvannak, de állítólag ez az uccsó szezonjuk, év végére lecserélik őket egy 4-esre. További előrelépés, hogy a 3-as pálya csákányosát szintén 4-es ülősre váltották. A fejlesztés jót tett a terepnek: bár nem lett több a pálya, de az infrastruktúra javulása nagyban növeli a kényelmet és hozzájárul az itteni síelés intenzívebbé válásához. És még nincs vége - tervben van az 5. pálya mögött egy új 8 fős kabinos építése, gondolom új pályákkal együtt, mert úgy lenne értelme.
A véleményem továbbra is az, hogy ez egy jó kis családi terep, amely ideális hely szárnybontogatáshoz. A völgybe levezető kb. 3-3,5 km hosszú pálya amúgy kiváló élvezkedési lehetőséget nyújt a jobban síelők számára is. Nagy tömegre nem kell számítani, mert a környéken van sok nagyobb pályarendszer, kiválóan előkészített pályákra viszont igen. Nagyon jó ratrakosaik lehetnek, mert szinte észrevehetetlenek a ratraknyomok sávhatárai. Itt tényleg igaz, hogy reggel simára vasalt pályák várják a nagyérdeműt.
Vasárnap déltől síeltünk, hétfőn egész nap, kedden pedig reggeltől fél 2-ig. Kb. 1 óráig jók voltak a pályák, utána győzött a meleg. Hétfőn és kedden hüttéztünk (vasárnap nem volt rá idő). Úgy a 4-es pálya aljában lévő Anton-Proksch-Haus mint a csúcson levő Bischlinghöhe nevű egység kiválóan vizsgázott - ízletes volt a kaja és mindkét helyen volt barna Weizen, bár kedden én már alkoholmentest (de azt is Weizen-t) ittam.
A panoráma tényleg lélegzetelállítóan szép, és nagy élmény testközelből szemlélni a parások felkészülését és startolását is.
Szóval aki képes többször is ugyanazon a pályán csúszni, annak merem ajánlani a helyet, de max. egy hétvégére, kilométer-halmozóknak viszont szigorúan NEM AJÁNLOTT!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.