Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ausztriai utazással kapcsolatos kérdések topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
2021.12.13. 14:20
Arra milyen kártyát adnak, hogy gyógyult vagy? Jelenleg a konzuli oldalon csak egy igazolás mintát találok, amit a háziorvos kiállíthat. Ezt elfogadják?
Czebe Márti
18 élménybeszámolót írt
18
9 éve tag
2021.12.12. 11:22
Csak oltott, vagy 90 napon belüli gyogyultság - eu kártyával - tudsz kimenni Ausutriába sizni és szállást foglalni.
Előzmény: (Kinizsi 213260)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2021.12.12. 08:10
Semmit sem érsz vele, mivel csak a PCR-teszt esetén kapsz Unió által is elfogadott gyógyultsági igazolványt.

Nekem két Szputnyik után fél évvel történt megbetegedés és volt róla Antigén tesztem, de az sem volt elég (kiírta az EESZT, hogy csak PCR-teszttel kaphatsz gyógyultsági igazolást).
Ezután csináltattam antitest vizsgálatot, ahol kimutatták a megfelelő ellenanyag szintet, majd pár héttel később felvettem a "nyugati" (Pfizer) oltást is, 3. emlékeztető oltásnak.

Totál interproletár lettem, mert van már bennem orosz, kínai és amerikai/német anyag is, és így valószínűleg már feloldozást nyertem, legalább is az osztrákoknál jelenleg.

Szóval jelen pillanatban egy dolgot tehetsz, felveszed az oltásokat (ezt a síeléstől függetlenül is ajánlom). Még jobb helyzetben is vagy, mert már tudsz válogatni az oltások között.
Én a betegség után 4-5 héttel vettem fel a 3. dózist és kb. egy napig éreztem meg a "mellékhatását", de az sem volt vészes, viszont most már "EU-konform" lettem.
Amúgy röhely, amit a Szpunyikkal csinálnak, főleg, hogy a nyugati vakcinák sem sokkal hatékonyabb az orosznál - sokan elkapták azokkal a vakcinákkal is a betegséget -, mindkettő arra jó, hogy radikálisan csökkentsék a komoly megbetegedés lehetőségét, de egyik sem ad 100 %-os garanciát. Az viszont egyértelmű, hogy sokkal nagyobb eséllyel lesznek komolyabb, akár halálos kimenetelű vagy szövődménnyel járó folyamatok, ha valaki arra apellál, hogy majd az immunrendszere mindent megold magától.
Előzmény: (Kinizsi 213260)
Kinizsi
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2021.12.11. 23:25
Ha nem vagyok beoltva és nem tudom hogy mikor voltam Covidos ( tehát nem voltam orvosnál), de ellenanyag vizsgálaton voltam ami kimutatta,hogy tele vagyok ellenanyaggal. Erre meg is kaptam a védettségi kártyámat ami 2022.02.24-ig érvényes. Ezzel kimehetek Ausztriába síelni? Tehát betegségből gyógyultnak számítok, vagy mivel nem jelentettem be a betegségemet ( mert nem tudtam mikor voltam) nem számítok annak és így nem mehetek ki Ausztriába?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.