Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Gyermek síoktatás topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agnes77
41 élménybeszámolót írt
41
13 éve tag
2013.01.03. 14:17
Szia mefike!

Mint 2gyermekes szülő (most 5 és 8 évesek) tudom megosztani a tapasztalatomat: a 3 éves gyerkőc rövid ideig élvezi a síelést, 3 évesen csúszkál párat és ha vigyorog nagyokat, később annál jobban várja a telet. Az öltözködés és egyéb tovább tart, mint A SIELÉS. (nyilván gyerekfüggő)
Visegrádon 3 évesen a bébi pályán kisíelte magát a kisebbik csemetém, majd seprűvel és egyéb eszközökkel, amit talált, túrta a havat (legalább annyira élvezte, mint a síelést).
Egy síelős délelőtt alatt 3szor ettek (most már csak 2szer)
Más síterepekre vittünk homokozó játékot és az újabb rövid ideig tartó csúszások után lapátolta a havat homokozójátékokkal...
A nagyobbik 5 évesen kicsit hosszabb csúszásokkal, akár fél napos kezdőpályával indított, de szintén 2x evett ezalatt és pihent.
Előtte már hétköznap felvettük a sícipőt a szobában, mindig szem előtt volt, mert az egy új érzés és ne a pályán derüljön ki, h nem tetszik vagy idegenkedik tőle (ilyet is láttam már). Ha nincs saját sícipője a gyerkőcnek, akkor legalább a szülőét lássa, bújjon bele, játsszon vele.

Üdv
Á
Előzmény: (mefike 148723)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2013.01.03. 14:05
Felesleges nagyon rohanni, 5-6 évesen sem lesz semmivel elkésve. Pontosabban 2-5 évesen semmivel nem lesz előrébb... Ha van kedve, és találsz olyan iskolát, ahová beveszi, be lehet adni. De ha nincs, nem érdemes erőltetni. Egy hároméves gyerek gyakran egy negyedóra alatt elfárad, és ha a síiskolában csak egy olyan csoportba tud bekerülni, ahol pár évvel nagyobbak vannak, akkor az senkinek sem lesz jó.
Előzmény: (mefike 148723)
mefike
9 élménybeszámolót írt
9
12 éve tag
2013.01.02. 11:58
Sziasztok
Tapasztaltabb szülőktől kérdeznék :)!
Hány éves kortól ajánlatok sítalpra állítani a kis terroristát? Síovit a neten eddig csak 4 éves kortól találtam. Ha kimegyünk valahova tényleg nem vállalják a 3 éves fiamat vagy ez csak egy ajánlott kor? Ki mit tapasztalt? Minden infó és jótanács érdekelne. Nagyon köszönöm!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.