Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tolerancia kérés topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2012.09.28. 11:16
Ezt remekül leírtad, én is így gondolom.


Közben megtudtam, miről is van szó tulajdonképpen. Ennek fényében azért már másképpen látom kicsit a dolgot.

Először azt hittem, valakit ok nélkül bántottak. De erről szó sem volt. Teljesen rossz topikban (de miért ott???) feltett egy kérdést, amire biztos válasz nem volt várható. (milyen idő lesz vajon ekkor és ekkor itt és itt?)

Ezek után nem az őáltala várt módon -azaz, mint egy gép- dobták a fórumozók a kívánt választ, hanem eléggé el nem ítélhető módon többen elviccelték a témát.
Amennyit én olvastam, azok között viszont nem volt sem sértő, sem bántó hozzászólás.

Már volt erről szó korábban, de újra leírom a véleményemet: egy fórum nem egy fizetett szolgáltatás, ahol bárki is elvárhatja, hogy a feltett kérdéseire választ kap.
Minden fórum egy társaság, egy beszélgetés, ahová be lehet kapcsolódni, természetesen a fórum írott és íratlan szabályainak betartásával.

A fórum nem válaszológép. Aki azt várja el egy fórumtól -és valljuk be, az utólagosan panaszkodók túlnyomó többsége ilyen-, az csalódni fog, sokszor sértődötten távozik, természetesen sohasem magát, hanem a fórum társaságát hibáztatva.
Az pedig, hogy egy kérdést a megfelelő topikban teszünk fel, az alap (kellene, hogy legyen), amit ha valaki nem tart be, a szigorúbb fórumokon azonnal figyelmeztetés és a hsz törlése jár.

Tehát én azt javaslom, hogy amellett, hogy a kérdéseikre választ várók igényeire is legyünk tekintettel, ne feledkezzünk meg azokról a fórumozókról sem, akiktől ők a válaszokat várják, akik sok év alatt értékes tartalommal töltötték meg a fórumot.
Előzmény: (klaci 140423)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.09.27. 17:06
Nem szoktam az újakat naiv kérdés esetén letámadni, ezt meghagyom másoknak. Ha tudok segítek, vagy konkrét infóval, vagy iránymutatással, ha nem, hallgatok.
Megfigyeltem viszont, hogy ha egy butuska kérdést követő "ledorongolás" után a kérdező nem kapja fel a vizet, nem támad vissza, hanem elnézést kér, akkor a "támadó" is általában megenyhül és átmegy segítőbe.
Szóval az újak részéről is szükségeltetik némi tolerancia, illetve, ami szintén nagyon fontos, némi tájékozódás a kérdés feltevése előtt.
Az itteniek döntő többsége örül, ha segíthet, de talán néha jogosan akad ki, ha azt érzi, hogy valaki nulla energiabefektetéssel akar "profitálni".

Én azt javaslom, figyeljünk egymásra, és adjuk meg minden irányban az elvárható tiszteletet.

De persze mindenekelőtt tolerancia, kedves sítársak, tolerancia!!! :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.