Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

happala által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (41)Időben csökkenő Időben csökkenő
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.13. 07:34
Ja! szoval ez a ti Forumotok! Nem tudtam,bocs! Azt hittem bárki írhat ide aki a téli sport szerelmese!
Előzmény: (kócos 79751)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.13. 02:29
Hello Mil és Skioutlet meg mindenki Más! Nem gonoszkodásbol hoztam fel a Hortobágy dumát csak a (NEM SZERESSUK A TOTOKOT)féle beszolásokra elkap a PIPA. De szintén a MAĎARI ZA DUNAJ féle téma az amire rosszul reagálok! Itt a vegyesen lakott teruleteken nagyon is elvagyunk egymással és egymás mellett Magyarok és Szlovákok. Sot a Szlovákok sok magyar családtagja , barátja és fordítva. A feleségem Cseh a Sogorom(novérem férje) Szlovák. Barátok,ismerosok Szlovákok -Magyarok,Magyarországi rokonok ez mind az életunk része amit abszolút normalisnak veszunk és eszunkbe sem jut a ki kicsoda téma. Az csak a politikusoké:-( A mindennapi életben minden olajozottan mukodik mindha nem is tobb nemzet élne ezen a teruluten és ez így van rendjén. Ezt nem is tudja felfogni egy olyan Szlovák aki nem vegyes teruleten él és egy Magyarországi Magyar sem. Ami RévKomáromot illeti sajnos itt csak max vizi síelni lehet. Eltudnám képzelni hogy ha kinéznék a városhatár felé olyan látvány fogadjon mint Poprád felol a Magas Tátra. De jo lenne,hetente tobbszor is a pályákon lenni és hát nektek is kozelebb lenne. Szeretem ezt a várost,itt szulettem: Amúgy meg nincs rossz helyen! Kb. Donovaly és Semmering kozt úgyhogy sok a lehetoseg az egynapos kiruccanásokra is! A weboldalhoz meg annyit hogy nézegettem a konkrétan a RévKomáromi vállalatokat és honlapjaikat,elenyészo azok száma akiknek magyarul verzio is van. Pedig néztem nagyobb vállalatokat is de nem tul sok sikerrel. van itt egy komoly nagy építo vallalat és építo anyag kereskedés ami nagyon sok varosi munkát is kivitelezett,meg más városokban is(lakotombok-irodaházak stb.) és a Zalakerámia Szlovákiai forgalmazoi,és Magyar érdekeltségek is vannak a cégben és az o honlapjuk is csak Szlovákul van. Biztosan aki a Magyar piacra is oszpontosít annak van. Oszintén nem tudom miért van ez így,soha nem is gondolkodtunk ezen.Talán mert Tudunk mindkét Nyelven és hát mégis csak Szlovákiában vagyun és a tobséget Szlovákul kell megszolítani a Magyar meg épp úgy elolvassa felhív és a nevem és címem alapján automatikusan Magyarul beszél a telefonba. Ezt nehéz lehet megérteni de ez az életunk! Szlovákul beszélunk,Magyarul álmodunk. Elmegyek a noveremhez,vele Magyarul beszélek a sogorral Szlovákul. mindenki ért így is meg úgy is. Fol sem vesszuk hogy mikor hogy beszélunk ez olyan automatikus. Segítettem már véletlenszeruen Magyaroknak Donovalyn étel vásárlásnál és Szlovákoknak Magyarországon autopálya matrica vásárlásnál vagy a Jozsefvárosi piacon. Volt tobb ilyen eset az életben. Jo érzés amikor az ember tud így ségíteni...
Tisztelettel Farkas Zoltán
Előzmény: (Mil 79502)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.11. 16:42
Ne szeress senkit és maradj othon! Nyomhatod a boardot a hortobágyon,az hallottam hogy arra felé tobb kilométeres volgymenetek vannak! :-)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
Topik: Donovaly
2010.01.08. 20:11
Hello Botond! Mondj valami bíztatot kérlek. Csak nem esot láttam a veb-cam-on. Holnap el akarunk menni esti sízésre, vasárnap meg egész napra. Milyen ido lessz? vagy ezt csak a maggaságos tudja? olvastam a Donovaly fooldalon,van aki lemondta a szombati sí buszt Pozsonybol a rossz ido miatt. Vasárnap elvileg már hulni kéne az idonek. Abban bízok hogy ha lessz is eso nem sok. Vagy bejon vagy nem! Lehet hogy sokan megijednek és othon maradnak és ha nem lessz olyan rossz az ido akkor végulis jol járunk mert nem lessz tomeg.
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.05. 19:17
Szevasz Gyulus. Remélem ezek a képek megvígasztalnak és jo kedvre derítenek. Tavaly februárban készultek. 2x voltuk egynaposon. A február szerintem már olyan idoszak hogy nagyon kicsi az eséje annak hogy rossz hoviszonyok legyenek. Most amikor szinte nincs ott természetes ho az osszes pálya jol sielheto és ha jon az égiáldá(ami pedig jon!!!)az a biztos alap nagyon sokáig kitart. Kívanom hogy a hotol rogyadozo fenyofák látványa fogadjon ha majd oda érkezel. Jo sielést!!!
Előzmény: (Gyulus 78532)
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-006.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-004.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-009.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-020.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-041.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-027.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-002.JPG
Lyovaky-2008-09Grill-Velka-noc-2009-021.JPG
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2010.01.03. 10:08
Sziasztok! Ajánlom a figyelmetekbe ezt ez oldalt! élo képek Chopok észak és dél pályáirol ami remélhetoleg a jovoben bovulni fog más terepekre is! https://www.zivekamery.sk Jelenleg szakad a ho :-)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.12.25. 21:02
Igazad van Pattyski! en szlovákiai magyar vagyok,igazán tudom mi torténik itt. sajnos azt kell mondjam hogy a Szlovákok sok esetben az itteni Magyarok miatt neheztelnek az egész Magyar nemzetre! Tapasztalatbol beszélek nem a levegobol!!! en belelátok a másik oldal életébe- Magyar vagyok,Szlovák iskolákat végeztem, a feleségem Cseh nemzetiségu, a novérem férje akkora Szlovák mint a ház akinek az apja Morvaországi,kollégaim és jo barátaim vannak Szlovákok-Magyarok. A sogorom Pozsonyban szuletett és gyerekként jott Komárno-ba lakni a szuleivel(apja Morva!!!)az aposom felnottként jott Komárno-ba lakni(Prága mellett szuletett). Mindhárom emberben az a kozos hogy Magyarok által lakott teruletre koltoztek Szlovákiaba annak idején Csehszlovákiaba és minhárman nagyon jol megtanultak magyarul mert a mindennapi élethez szukség volt rá! és ma a 21. században van olyan(és nem kevés) természetesen foleg vidéken Szlovákiai Magyar aki itt szuletett és nem beszéli az államnyelvet NEM TUD SZLOVAKUL!!! Ne hidjétek hogy csak nyugdíjasok,fiatalok is akiknek ez az ország lehetoveteszi hogy az anyanyelvukon tanuljanak ugy "hálálják" meg hogy nem tanulják meg az állam nyelvet!!! A barátom sogorának eltorott az álla,Pozsonyba kellett megmuteni.A orvos csak nevetett és csovalta a fejét hogy egy Szlovák állampolgár aki itt is szuletett és Szlovák nyelvbol érettségizett a sogorát hozza tolmácsnak a belépo kivizsgálásra. Itt iskolai szinten is nagy bajok vannak,nem veszik komolyan a Szlovákot! Hogy érezze magát egy Nyitrai rendor akit elkuldenek kozúti ellenorzésre Komárno-ba,megálít egy Szlovák állampolgárt és nem ért vele szot? Hogy érezze magát a kollégám ha bemegy valami boltba(foleg vidéken)és nem érti ot az elado pedig o othon van Szlovákiában. Sajnos az itteni Magyarok nem tisztelik azt az országot ahol élnek! Attol a mellbeveros dumátol meg a hideg is kiráz hogy ez Magyarország és az is lessz aztán amikor el kell meniuk valamit elintézni a hivatalba megvannak botránkozva hogy a hivatalnok megnemszolalt volna ám Magyarul a buta soviniszta tot!A Szlovákoknak ez fáj hogy sokan semmibe veszik ezt az országot! Kezet a szívre!ez a igazság! Mindkét nemzetnek mentálisan megkéne érni és tovább lépni. Nékem ez az egyik nagy vágyam hogy a Magyarok szeressék Szlovákiat és a Szlovákok Magyarországot!Remélem egyszer így lessz...
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.12.24. 00:13
Minden téren egyetértek veled pattyski! Vannak dolgok amit pénzért nem lehet megvenni(inteligencia,mentalitás stb...)!Szlovákiai Magyarként látom azt a sok pozitív dolgot ami az elmult években tortént es nagyon elszomorít hogy még mindig vannak okoskodo emberek akik csak a rosszat látják a jot még véletlenul sem akarják észrevenni. Ne engedd elrontani a napod,pláne ne a karácsonyod ilyen bunkok miatt! Boldog karácsonyt kívanok neked és minden jo embernek ezen a forumon és a világon. Ja és nálatok sok-sok havat hogy iduljon már be végre rendesen a szezon.
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
Topik: Donovaly
2009.12.11. 09:39
Koszi nagyon szépen a választ. Kívánom hogy szakadjon már az egész Donovalyra sok-sok ho. Olyan szívesen hallanám már reggel a rádioban hogy a suru hoeses miatt lezárták a hágot a kamionok elol! Snehu Zdar!!!
Előzmény: (pattyski 76068)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
Topik: Donovaly
2009.12.10. 00:23
érdekelne! Letudnád írni részletesebben. koszi!!!
Előzmény: (Szab 75931)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
Topik: Donovaly
2009.12.09. 13:13
Hello pattyski! Azt szeretném megkérdezni az új kamerás szolgáltatással kapcsolatban. Csak az veheti igénybe aki nálatok tanul? Olyanra volna lehetoseg hogy például eljovok Donovalyra,kibérelem a kamerát sisakostol átmegyek Nová Hoľára,csinálok szuper felvételeket,nap végén visszaviszem,vagy ti csináljátok meg vagy átmásoljuk és othon én. és mindkét fél happy,az egyiknek van egy jominoségu videoja a másikna meg haszna. Remélem nem kérdeztem túl nagy hulyeséget? biztos van sok hátulutoje a dolognak,például ha megsérul a kamera egy esetleges esésnél vagy valami állat "elfelejti" visszavinni! Nem tudom mennyire drága egy ilyen cucc? Esetelg a bérlerti díjba beleszámítani valami biztosítási díjat? Ha nem akkor is jovok a lányomat leadom nálatok és lesz rola egy szupi film! Koszi a választ
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.11.21. 16:33
Tisztelt forumozok,én optimista vagyok ami az idei tél-t illeti,di kissebb csoda kéne ahhoz hogy jo hosszu szezon legyen ugyanis az ido egy kicsit levan maradva. Ez jutott az eszembe amikor az elobb véletlenul a 30. szuletésnapom fotoit nézegettem és ez 2007 november 17.-én volt. A Stuhlecken voltunk és jo sok ho volt még a volgyben is a csatolt képeken jol látni. Jo volna ha már belehuzna ez a fránya tél!Hiszen még zoldek a pályák!
PA030039.JPG
PA030044.JPG
PA030012.JPG
PA030024.JPG
PA030009.JPG
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.11.12. 16:50
Ez nagyon szuper! Van is valami árjegyzék hogy mennyibe kerul az ilyen szolgáltatás? Szívesen csináltatnék a lányomrol egy videot. Tavaly már a záhradište-t lekuzdotte egyedul,de csiszolni kellene a tudását és egy video szép emlék lenne rola.
Előzmény: (pattyski 73447)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.11.12. 15:42
és egy magyar magyar viszonylatban kirakatnak számíto síkozpont hogy elbújhat Donovaly mellet? Ilyen hasonlatok?!?! Ne haragudj egy kicsi rohelyes!
Előzmény: (larpi 73431)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.11.12. 15:38
Figyeljetek egy kicsit! Magyar Vagyok,a határon túlrol de egy kicsivel sem kissebb mint a hazai! Parkolo jegy vásárlásnál a Jozsefvárosi piacnál amit magyarul kértunk(és nem tájszolással)volt ránk megjedzés hogy Buta tot a szlovák rendszám miatt. Mivel érdemeltuk ezt ki? A szlovákiai magyarokat uzik ki a magyarok az Esztergomi suzukibol. A komáromi nokiában nap mint nap szembesulnek a szlovákiai magyarok azzal hogy ti nem vagytok magyarok! ti felvidékiek vagytok! Nem állok az egyik oldalon sem. A szlovák egy kicsit butuskább nemzet aki mindig valaki alá tartozzot és máig komplexusai vannak ebbol adodoan. A magyar! nagyon szeret nyavajogni,azt kébzeli hogy o az atyauristen és mindig elégedetlen. A magyar a torténelem során sosem volt elégedett! ki tehet rola? O maga. Ami a két nemzetet illeti,sajnos nehéz lessz változtatni mert butusok vannak mindkét oldalon. Magyarországon milyen síkozpontok vannak? A Szlovák is rohoghetne egy jot. Ha ide jonne mondjuk egy afrikai síelni Mgyarországra és utána Szlovákiába és aztán haza menne hogy értékelné az élményeit? Hulyeség ugye? Egyszeruen nem lehet a kettot osszehasonlitani mert Magyarországon nincsenek olyan adotságok mint Szlovákiában. Ugyanez a Helyzet Szlovákia és Ausztria esetében. A mi kozpontjaink sosem lesznek olyanok mint Az alpokban ami a nagyságot illeti. Ami a mentalitást illeti van mit javulni. Ez az osszes posztkomunista országra értendo. Játszuk itta nagy nyugatot de a nyugattol fényévekre vagyunk ami a mentalitást illeti. Az a turista hogy érezheti magát aki magyarországon elmegy szorakozni és csak azért mert németul vagy angolul beszél jol tulszámláznak neki,és ha nem tetszik még meg is verik. Erre volz sok példa! tobszor foglalkozott vele a TV is. De természetesen vannak becsuletes vallalkozok és hála az égnek a tobséguk becsuletes. Eloszor othon kell rendet rakni és aztán kritizálni. Ezen a téren vagyunk messze a nyugattol.Errol lehetne írni nagyon sokái úgyhogy befejezem.
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.11.02. 16:17
Hát én azt olvastam egy szlovák forumon hogy idén tuti beindul! nemtudom hogy tudjátok,azért húzodott idáig a dolog mert tulajdonosi viták voltak. A Dzurinda kormány szociális minisztere Ludovít Kaník cége volt az egyik befekteto meg még valaki más. Az egyik ki akarta túrni a másikat. Szoval ilyen piszkos húzasok miatt késett a beindítás. Mostanra rendezodott minden, a néhai miniszter aladta a részét a másiknak. Azt ígérik hogy ez még csak a kezdet,hosszútávon tobb pálya és lift lessz!
Előzmény: (zozimoo 72627)
Stiavnica-zima-2008.jpg
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.10.27. 12:20
Igen-knédli(a legjobb a házi)a sult hus(lehet tobb féle) de ami igazán finommá teszi ezt az ételt az a káposzta. nem fott,dinsztelt és édeskésnek kell lennie. ugy az igazi,egy kis mézzel kell dinsztelni. Remélem nem sok a helyesírasi hiba(szlovák iskolákat végeztem)
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
2009.10.26. 21:10
Na de még a Knedlo-Vepro-Zelo milyen finom! Itt van néhány kép rola.
DSC00952.JPG
jidla196.jpg
knedlo-zelo-vepro.jpg
happala
41 élménybeszámolót írt
41
14 éve tag
Topik: Donovaly
2009.10.15. 12:47
Koszonom Szépen!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.