Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

cannibale által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (267)Időben csökkenő Időben csökkenő
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
Topik: Obertauern
2014.12.26. 23:42
Dec.20-22
Jó ideje vártuk már a megfelelő alkalmat és időjárást egy kis "szezon eleji" csúszáshoz. Sok hóbaráthoz hasonlóan egyfolytában az időjárást és hóviszonyokat kémleltük de csak úgy mint tavaly, idén sem akar rendes tél lenni. :( Murauba készültünk de végül is Obertauernre esett a választás. Három napot terveztünk kint eltölteni majd irány haza. Ketten megvoltunk és mit ad Isten megint itt találtuk meg a harmadik megfelelő embert Dávidot. :)
Pénteken 18 óra magasságában indultunk, elég jól sikerült kikeveredni a pénteki városi forgatagból. Hárman, autóval, tetőcsomagtartó nélkül sima volt az út 5óra 40 perc. Oberweisburgban volt a szállásunk. A sítereptől 23km-re egy SkiVitalos apartman volt a rezidenciánk, előleget nem kellett utalni 242 euro volt 3 főnek 3 éjszaka adóval végtakarítással együtt. Lényegében lehetett volna olcsóbb is de elrontották az ajánlatot amit küldtek így olcsóbb és biztosabb volt a booking.on foglalni. Azoknak jelezném akik el vannak pattanva az Osztrák szállásoktól, hogy finoman szólva sem volt kifogástalan a hely. Ránézésre hibátlan meg elegáns de jobban szemügyre véve azért lenne min javítani. Fagyasztó ajtó letörve, mosogató gép nem volt( három pasinál szempont), fűtés langyos(picit állítottunk a fali termosztáton :) ), meleg víz hullámokban, szinte lehetetlen volt beállítani tartós hőfokra, WIFI na erről nem akarok beszélni mert volt akinek dolgozni kellett volna egy keveset. Inkább ne írták volna, hogy jár mert **** volt. Sítárolóban a bakancs épphogy megszáradt a külső héj nyelv részén nem is mindig. Hálószobában olvasólámpa nem volt. Volt helyette egy kb 10000W-os dupla csöves neon ami szerintem az alattunk lakónak is fényt adott miközben átvilágította a takaró alá rejtőzött testemet..Dupla erkély de csak az egyikre tudtunk kijutni mert a hálószobai külső redőny leszakadva. Nagyjából ennyi a negatívum meg az öt db. fogas 3 embernek. Pozitívum a tisztaság és felszereltség a konyhában (mosogatógép nélkül) és az, hogy 23:40 kor úgy mosolygott a recepciós hölgy mintha de. 9:00 lenne. Jelentem nem fanyalogni akarok csak ez a realitás és jómagam Francia szálláshoz vagyok szokva ami ezt azért jó pár esetben űbereli kivéve a méretet mert 3an voltunk 65 nm-en. Nyilván tisztában vagyunk azzal, hogy lett volna jobb szállás csak annyit nem akartunk invesztálni 3 napba így ezt a közepesen megfelelt kategóriába sorolnám vagy egy leheletnyivel jobb.
A síterepig az út autóval 30 perc... lett volna ha nem szaladunk bele mindjárt egy reggeli balesetbe, mentéssel. Így 60 perc lett és kezdtem úgy érezni ez több mint amit el tudok viselni :D A meglepő, hogy egy Magyar autót sem találtunk a 200m-es sorban.
Odaértünk, a központi P3 és P4 es parkoló fullon de bepróbáltuk és hihetetlen de pont találtunk egy helyet 50m-re a Zehnerkarbhantól. Kiszállás és Dávid már robogott is a kasszához. 3 napos bérlet 121 euro. Végre..elviselhető mennyiségű ember. Szombat lévén meg is lepődtem és ragyogó napsütés aminek örültünk de tudtam, hogy meg lesz a böjtje a + 5C-nak... kb. du. 14-re a pályák rottyon voltak de azért élveztük hiszen mégis jó volt a hely a körülmények tükrében és már nagyon vártuk ezt a pillanatot. Elsőre nekem elég átláthatatlannak tűnt a rendszer de harmad napra képben voltunk. Remek teljesítményű felvonók de a kapukhoz csatolás nélkül oda csúszni sok helyen nehézkes az emberállatok miatt, meg van pár hely ahol a kaputól a szőnyegig még vagy 30m van. Jómagam nem szívesen csatolok le de itt néha muszáj aztán beszállás előtt gyorsan vissza :/ A kabinos felvonóknál nem értem, hogy miért nem alkalmazzák a külső tároló rekeszes megoldást mikor már bevált. A pályákat nem elemezném, nekem rövidnek tűnnek egy két kivétellel. A kaját magyarosan oldottuk meg beültünk egy hüttébe és három sör (3,70) társaságában elmajszoltuk a hazait. Ciki vagy nem nem akartunk 16 euroért sült krumplit enni virslivel. Szerencsére Vasárnapra esett egy kevés hó 5-10 cm ami azért nem esett rosszul sem a lelkünknek sem a terepnek. A szél miatt lezárták a Zehnerkart mehettünk a kék kabinoshoz..A rossz látási viszonyok ellenére én jobban élveztem a pályákat mert picivel hidegebb volt és nem sütötte szét a pályákat és műhavat a nap. Sokan estek keltek rajta de megdöbbenésemre többen voltak mint Szombaton. A helyett, hogy szépen ajándékot vásároltak volna itt tolongtak. Fél egy fele már tömegek voltak a felvonóknál ezért lementünk kajálni a kocsihoz. Délutánra egész módszeresen körbe tudtuk csúszni a pályákat és megint kisütött a nap, pörögtünk még párat és kellemesen elfáradtunk. Hétfőn reggel bepakoltunk, fizettünk és elbúcsúztunk, majdnem nyitásra érkeztünk elég jók voltak a körülmények így nyomtuk ezerrel. Remek nap volt természetesen egy jó kis sörital is lecsúszott.Zárásig nyomtuk és a kocsihoz csúsztunk már szürkületben. Jó hely ez de elbírt volna még egy méter havat. Sajnos ilyen ínséges időben még 2200m-en a tetőn is kavicsos volt és ennek a lapom látta kárát de ez van, ennek is örültünk, a lapot meg majd rendbe hozzák.
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.26. 18:42
A mostani kép Oz-ról siralmas.. szerencsére még van egy hónapunk.. :(
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.26. 14:43
Idén egy új helyre vittem a lapot (Amigo Snowman). Hihetetlen de ez a bolt esik legközelebb a lakcímemhez és még sosem jártam benne.Procross fun voltam :) Ja, tudom néha én is követek el hibát(vicc). :D Szóval bevittem a lapot 24-én de. 11:00 kor. Pár puhatolózó tiszteletkör után egész baráti beszélgetésbe kezdtünk( kávéval kínáltak) többször jeleztem, h nem akarok már ilyenkor zavarni de megnyugtattak ez nem az a hely ahol a vevő zavar és valóban kezdtem nem úgy érezni magam. Szóval a lap miatt kicsit megfedtek mert már könyörgött a vaxért de se talpjavításra se csiszolásra nem lesz szükség szerencsére. Meg mertem volna esküdni, hogy minimum csiszolni fogják mert Oberen kicsit hazavágtam de megígérték, hogy kézzel élezik meg és észre sem fogok venni semmit a kiálló műanyag cafatokból. Most kíváncsian várom az eredményt. :) Élezés + vaxolás 3800

Ja vettem Dr. Shox zoknit kétezerért amire elég kíváncsi vagyok mert még sose volt ilyen olcsó zoknim. :/ Ha esetleg beválik, jelzem.
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.26. 14:13
Ott voltunk mi is. Sajnos erről lemaradtam :D
Előzmény: (Bélapó 176139)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
Topik: Obertauern
2014.12.17. 23:34
Kellemes video. :)
Ez most megnyugtatott, két nap múlva indulunk.
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
Topik: Obertauern
2014.12.15. 21:09
Köszönjük szépen !

:)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
Topik: Obertauern
2014.12.14. 16:52
Sziasztok.

Tudnátok szállás tippeket adni? Három napra mennénk mert Murau neccesnek tűnik..

Esetleg ha van aki ide indulna 19.20.21 akkor minket egy közös apartman is érdekelne. Nincsenek nagy igényeink Francia szálláshoz szokott a csapat.
Három fővel(ffi) szerepelnénk ;)

Köszi
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.13. 22:42
Meglepő és mulatságos :D Talán a komfortosabb szállíthatóság volt a cél.
Előzmény: (minerel 175596)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.11. 22:19
Ma voltam a Nyugatinál a Jókai utcában a Nomadba.
Apám, úgy le volt fosztva a zokni állvány hogy ha volt rajta össz. húsz pár sokat mondok. Ilyen a formám, holnap jön árú.
Volt merinó gyapjú zokni de nem 3000ért mint a weben. Viszont láttam merinógyapjú aláöltöző felsőt húszasért ami az olcsó kategória. Biztos csak én vagyok csóró. :D
Előzmény: (poisonka 175162)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.11. 22:13
Annyira röhögtem a négy évszakos gumin. Apám kicsinál vele. Már amióta kitalálták azt használja és minden évben meghallgatom, hogy az mennyire jó. Tény, még sose törte össze az autóját de én sose fogok hinni benne :D

P.L.U.R
Előzmény: (golo 175447)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.11. 22:06
Hy

Nem tudja véletlenül valaki a skiboy az üzemel még? Vagy csak nem igazán foglalkoznak a nyitvatartási idővel?Vagy rossz helyen próbáltam és elköltözött a bolt?

Ki van írva, hogy 16-20 ig hétköznap!

Odamentem nyitásra de 16:15 kor eljöttem a bolttól mert egy másik vásárlón aki egy alpin lapot hozott beszámításra na rajta kívül nem volt ott senki. Beszélgettünk kicsit a sportról de igazából elkezdtem fázni. Öt év után körbe akartam nézni de hibáztam, nem kellet volna.
Legalább egy telefonszámot ki írhatnának, hogy a paraszt(én) meg tudja kérdezni szándékoznak e ma értékesíteni. Gondolom szalad a szekér..
:(
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.10. 22:58
Azért lassan remélem átjön, hogy egy seggel nem lehet több lovat megülni ;) Zoli már leírt pár ész érvet. Golo is ecsetelte. Bélabá is rátapintott. Lehet álom lapot venni de fogadd el, hogy nem lesz mindenhova jó.
Elsődleges szempontnak a parkban való fejlődést jelölted meg. Légy következetes vagy változtass álláspontot ;)
Ha meg köztes lapot szeretnél ne a parkban való fejlődés legyen az elsődleges ill. az még lehet de nem az arra legalkalmasabb lappal.

Kicsit az az érzésem nem igazán tudod mit szeretnél. :)
Egy laikus.
Előzmény: (gabszi15 175405)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.08. 23:38
Üdv

Ha az elsődleges cél a parkban való fejlődés nem értem miért nem egy park lapot veszel? Véleményem szerint kezelt pályán bármilyen park lappal lecsúszol. Egy allmountain lap meg ugye freeride ra is kéne... Én két lapot vinnék egy park-pálya meg egy freeride. A legtöbb park lap középen elég keskeny, nekem egy Forum Destroyer-em van és 43-as lábbal is elgondolkodtam egy wilde típuson, középen 5mm igen 5mm a különbség. -10 +15 ben állok. Ha 10 éve tolod szerintem ne egy lapot használj. Túl sok a kompromisszum.
Ez a véleményem laikusként de vannak itt pro riderek is.
Amúgy biztos, hogy Nitrot választanék
P.L.U.R
Előzmény: (gabszi15 175244)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.07. 21:32
Meglepődnék én is :) A kiképzéséről meg a mintázatából nem sok fog kiderülni csak használat után. Én is veszek egy párat a héten aztán két hét múlva kipróbálom. Ennyit megér remélhetőleg.
Előzmény: (poisonka 175194)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.07. 21:05
Csak síbakancshoz ajánlják?
Előzmény: (hori88 175186)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.07. 17:20
Igen, gondolom!

:D
Előzmény: (hori88 175172)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.07. 00:51
Most őszintén. Itthon miért nem lehet kapni 15 euros áron na jó legyen 5000-ért jó zoknit? Gyanítom ezt is inkább kint veszem meg.
Előzmény: (poisonka 175137)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.07. 00:43
Mint említettem szintén zenész, de kétségtelenül nem vagyok egy lokál patrióta bár szívesebben hagynám itthon a jó pénzt jó munkáért cserébe. Esetleg kéne csinálni valami

Vaxolo Clubot :D

Mekkora lenne már mindenki lefarolna pénteken még júliusban is.
Viccet félre én szívesen megtanulnám.
Előzmény: (minerel 175148)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.07. 00:29
Szezonbérlet 10 ezer :) Igaz se volt.
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
13 éve tag
2014.12.06. 20:57
Kíváncsi vagyok majd mert találtam én is. Store13-ba 9500HUF ért néztem 100%merinó de nem volt szívem kiadni érte annyit.
Te hova rendelted, itthonra vagy sógorékhoz? Nem látok árat :(
Vagy lehet mégis 11,75 euro?

Egy problémám van még. 42-43 as a lábam de egy csomó zokninak a sarka az Achilles-ínamra mászik :D Csak a 39-42 az ami frankó.
Előzmény: (poisonka 175134)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.