Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

MM által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (566)Időben csökkenő Időben csökkenő
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
Topik: Freeride
2008.11.28. 08:57
Én is igy gondolom...Ezért pontosítok...Vezető és oktató lesz velünk...

MM
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
Topik: Freeride
2008.11.27. 16:32
Ahha.

Értem...pontosabban nem...:-)

Mi is szeretnénk kipróbálni a freeride-ot az idén, de még nem tudjuk hogyan és hol. ABS nem biztos, de vezető biztos lesz velünk...

MM
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2008.11.21. 12:27
Hi

Jogos, elnézést hogy hosszú történetem ide raktam be...

Át fogom rakni a Sérülések, Balesetmegelőzésbe...

De...

Bárhol is van, a lényeg, hogy a pályatársak olvassák és tanuljanak mások eseteiből.

Mi több én szívesen látnék leírást, kommentárokat a kötések helyes otthoni beállítása témájáról is.

Lehetne cikk is külön, ha erről lehet írni egységesen és részletesen.
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2008.11.21. 10:56
Múlt hétvégén kezdtük a szezont egy kis gleccsersível. :-)

Lehet hogy csak azért, mert előszezon van és még csak a mániások kezdik a síelést, boardozást ilyenkor, de az is lehet hogy itt az emberek alapvetően gyakorlottabb sízők, a hétvégén a pályák tele voltak nagyon gyorsan és agresszívan síelőkkel. A boardosok között ez méginkább jellemző volt, nyílegyenesen le a piros pálya közepén, nagy fékezésekkel, stb, stb.

Valahogy ezt Ausztriában még nem tapasztaltuk, vagy nem ennyire koncentráltan. Ismétlem, lehet hogy a körülmények miatt volt ez.

Úgyhogy figyelni kell.

Másik dolog, hogy az első nap, már egy hütténél a megálláshoz lassítottam - ami előtt a pálya -kereszteződések miatt kb 200m-re már ki van írva böszme nagy betűkkel hogy Slow down, Langsam, stb...- szépen belém szállt hátulról-oldalról egy boardos úriember. Szemem sarkából láttam hogy vmi jön, lehet ez volt a szerencsém, hogy tudat alatt kicsit felkészültebben ért az ütközés. Nem tudom milyen lett volna váratlanul mind az ütközés mind a hatalmas pofáraesés, ami következett.

Szegény párom, csak azt látta, hogy már állok és vörös fejjel ordítva hosszan káromkodok először magyarul, majd angolul...:-) Pedig nem vagyok az a beszólós, nekimenős tipus...de valahogy csöpögött az adrenalin a fülemen...

A srác aki nekem jött csak nézett és lassan oldalgott arrébb - gondolom ő is megijedt rendesen - a kollégája próbált messziről nyugtatni...asszem olaszul...:-)

Tehát:

Bármilyen jól síelsz, óvatos vagy, FIS szabályokat betartod, stb, stb - lehet hogy más nem így csinálja, vagy egyszerűen ilyen a pillanat, és egyszerűen neked megy (legyen síelő, boardos, monosíelő, stb, stb).

Konklúzió:

Sisak használata 1 - Én kb 1 éve használom. Most is bebizonyosodott, hogy fontos. Nem azt mondom kötelező, de szerintem jobb ha van. Ebben az esetben, a pofára esés klasszikus folyamatában nagy lendülettel lefejeltem a kemény havat.

Miután lenyugodtam, akkor éreztem, hogy a nyakam kissé így is meghúzódott a hirtelen ütődéstől - mi lett volna, ha nincs rajtam a sisak???

Sisak használata 2 - Használjuk rendeltetésszerűen a sisakot. Azért mondom, mert az enyén nem volt bekötve, mert még a pálya tetején a felvonóból kiszállva elfelejtettem bekötni. Ez persze az én hülyeségem...Más esésnél/ütközésnél, járhattam volna rosszabbul is, ha mondjuk első mozdulatnál leesik a sisakom, én pedig utána csókolom meg az anyaföldet. Arról nem beszélve hogy elgurult...:-)

Kötések beállítása - Mázlim volt hogy jól voltak beállítva, és leoldottak, amikor a landolásom - pontosabban becsapódásom - elkezdődött. Ezután mindig ellenőrzöm.
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2008.11.21. 10:03
Hi
Ime a link, ahol részletesen meg vannak adva a csomagok amiket irtam.
http://www.railaway.ch/english/sports-recreation/snow-n-rail/
MM
566 élménybeszámolót írt
566
15 éve tag
2008.11.21. 09:25
Sziasztok,

Andrea és mások bejegyzései után kicsit utánajártunk a dolgoknak. A légyeg, hogy ha szereztetek egy relative olcsó repjegyet Genfig, akkor azért meg lehet oldani pl egy hétvégi síelést nem túl (hangsúlyozom, hogy nem TÚL)drágán. Az élmény persze garantált.

Ahogy Andrea is írta, a reptéren kiszállás után csak kicsit kell tolni a poggyászos kocsit (kb 200m-t), és már a pályaudvaron vagytok. Itt meg lehet venni a síelős jegyeket.

A vasúttársaságok egész jó csomagokkal várják a csúszni vágyókat. A lentiek teljes árú felnőtt jegyek árai Genfből oda-vissza és benne van a célállomáson a síbérlet 1 napra. Ahova nem megy végig vonat ott benne van a Postbus szállítás az állomástól a faluig. Ezeket ki lehet egészíteni 2 napos bérletre ráfizetéssel, (zárójelben):

Valais (Wallis)
Crans-Montana 134.20 CHF (+44.80 CHF)
Nendaz 116 CHF (+38.40 CHF)
Val d'Anniviers 125.60 CHF (+ 33.60 CHF)
Verbier 114.00 CHF (+ 44 CHF)
Saas-Fee 155.20 CHF (+ 56 CHF)
Zermatt 187.20 CHF (+ 54.80 CHF)

Barnese Oberland
Adelboden-Lenk 148.20 CHF (+ 37.60 CHF)
Gstaad 101.00 CHF (+ 46.40 CHF)
Jungfrau régió 148.00 CHF (+ 53.60 CHF)

Portes du Soleil
Chanpery/Torgon 110.20 CHF (+ 46.40 CHF)

A fenti árakért természetesen kiváló szolgáltatást és pontosságot kaptok.

A szállások ügyében célszerű alaposan körülnézni. Egy hétvégére 2 éjszaka 2 fővel hotelben mondjuk 200-250 CHF már nagyon jó ár - előszezonban. Hosszabb maradásra apartmant célszerű keresni, vagy nem közvetlenül a sífaluban megszállni hanem lent a völgyben, persze ekkor a buszozást fizetni kell.

A szállások árait a neten megtalálni, de fel kell készülni a bankkártyákkal...(meg azzal is hogy pl Verbier-be ha jól tudom nem lehet 1 hét alatt foglalni sehova...)

A Passokról célszerű először itt tájékozódni : http://www.myswitzerland.com/en.cfm/travel/getting_around/page-Tab_Travel-Travel_GeetingAround-110206.html

A Swiss Pass, Swiss Card és a Half fare Card kiváló lehet az árak redukálására, attól függően mennyit maradsz, vissza jössz-e egy éven belül, mennyit vonatozol, stb.

Bizonyos Pass-ok birtokában a fenti csomag árak is redukálhatóak.

Nézzétek meg a map-ot is, mivel bizonyos vasutakon nem fogadják el, vagy nem a vonatkozó kedvezménnyel a Passokat, de ez szerintem nem érinti a főbb síterepeket.

Irjatok ide ha kell magyarázat, stb.

Üdv
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.