Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Weißsee
síterep infó oldal
ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2010.04.23. 21:06
Galéria is felkerült erről a csodás napról:
https://sielok.hu/fotoalbum/weisssee-freeride-2010/galeria/
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2010.04.19. 23:00
Azt én már a túraszezonhoz akartam számítani, de igazad van. :-)
Előzmény: (Stani 88916)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2010.04.19. 19:29
Minden évszaknak meg van a maga szépsége, de tény, hogy a március-áprilisok mindig jók. Kevesebb ember, szép idő, hó az még bőven van, főleg a magasabb helyeken. Az idei áprilisban az a jó, hogy az alacsonyabb terepek is kaptak jócskán havat, így minden hétre jutott porhavazás, bár a múlt heti Kaprun-Zell-Weißsee überhetetlen, aztán meglátjuk mit hoznak a következő hetek :)

Ja és milyen szezonzáró, május Schneeberg ! :) Vagy azt már a nyári síelésekhez csapjuk?:)
Előzmény: (vasssy 88909)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2010.04.18. 20:55
Na, csak idejutok én is, hogy írjak néhány sort a pénteki napról. A múltheti betegségem következtében még le voltam kicsit gyengülve és a reggeli kérges hó elvette a kedvemet és "visszamenekültem" a pályákra, így én pályasízős szemmel tudnék beszámolni.
Ahogy Stani és a többiek is írták már előttem, a terep gyönyörű helyen fekszik, az Alpok egy tényleg eldugott zugában. Lehet, hogy az április közepi hétköznapi időpontnak is köszönhető, de a túrasízők akik a Sonnblickre és környékére tartottak, jóval többen voltak mint a pályasízők. A lifteket kb 15-en használtuk egész nap. A legmagasabb pontra vivő kétüléses teljesen megfelel egy szendvics fél liter tea és némi csokoládé elfogyasztárára egy menet alatt, de nem csupán a hossza miatt... :-) A tetőről sajnos nem lehet egyben lecsúszni a kabinos középállomásáig, közbe kell iktatni egy csákányost, aminek a tetejétől több úton is leindulhatunk, illetve egy másik csákányos-tányéros kombinációval visszajuthatunk.
A pályák kellemes lejtésűek, a középállomásig vivő pályán van néhány hosszabb golyóbanmenős szakasz. Mivel sorbanállás nem volt, elég jól tudtam pörögni, így többszörösen is bebarangoltam a nem túl sok pályát, le-leragadva egy-két jobb szakaszon. Kedvencem talán a kettes pálya volt. Most látom csak, hogy feketével van jelölve, hátazérezt naénnemtudom, de tényleg ez itt a legmeredekebb. Lehetett volna több, hosszabb ilyen szakasz is.
Mivel az idő is tényleg csodálatos volt, igazi jó kis szeszonzáró csúszás volt és még mindig tartom magam ahhoz, hogy nekem a március-áprilisi sízések jönnek be a legjobban... :-)

Csatolok néhány (telefonos) képet a tömeg érzékeltetésére.
16042010003.jpg
16042010004.jpg
16042010006.jpg
16042010007.jpg
16042010008.jpg
16042010011.jpg
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2010.04.16. 19:40
Három napos intenzív freeride síelésünk harmadik és egyben utolsó helyszíne Weißsee Gletscherwelt volt.
A sípályák mondhatni a semmi közepén fekszenek, távol a civilizációtól egy vakvölgyben indul egy retro kabinos, ami egy középállomás beiktatásával a Weißsee felett magasodó Rudolfshütte szállóig visz. A síterep csúcsára a szálló alatt induló (szintén nem mai) duplaülésessel juthatunk fel.
A síparadicsom gyönyörű környezetben fekszik; hatalmas nagy hegyek, tág terek, gleccserek és megannyi háromezres köszön vissza.
Az első menet egy kis warm up a felső piros lejtőn, majd irány a terep, először a 2-es freeride útvonal, sok helyütt már kérges-szakadós (Bruchharsch) hóval, de egyes részeken mesés porhóval. Végül a Tauernkogel túlsó oldalán találtunk igazi porhavas, meredek lejtőket, elszigetelve mindentől. Az egyik tágasabb kuloárban mi rajzoltuk elsőként az íveket, itt háromszor is lejöttünk.
Irigykedve néztük a sítúrázókat, akik a Sonnblick és a Granatspitze nem is olyan távoli hómezőin rajzolgatták a nyolcasokat.
A "szpot" igen finom freeride lehetőségeket kínál azok számára, akiket nem rettent el némi gyaloglás (adott esetben felfelé).
Sítúrázóknak minden bizonnyal egy igazi paradicsom (esetleg hótalppal, síléccel a hátamon a Sonnblicket én is bevállalnám).

Weißsee egy olyan hely, ahol hiába keressük a modern kabinosokat, a kényelmes hatüléses libegőket, a döntött biliárdasztal jellegű carvingpályákat. A osztrák haknitól hangos bárokban sem itt fogunk aprés sízni.
Ez egy olyan hely, ahol csendet, nyugalmat találsz egy érintetlen téli világban; hatalmas hegyek árnyékában törheted be a szűz lejtőket.
5.jpg
2.jpg
1.jpg
pan1.jpg
pan2.jpg
3.jpg
4.jpg
Tizsap
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.03.15. 12:45
2010 januárjában egy hetet töltöttem itt a családdal.A felvonótól a szálloda k.b. 20 m-re van, alagútban lehet megközelíteni.A szobák három csillagosnak megfelelőek. A konyhával mennyiségre és minőségre is elégedettek voltunk, a gyerekek / 6 és 12 évesek/ sem éheztek.Minden síelés után az uszodában kötöttünk ki, melynek vízhőfoka 28-29 fok, vímélysége 150 cm.A pályák egy közepes tudású síelőt maximálisan kielégítenek.Egyszóval mi jól éreztük magunkat, az árához képest többet nyújtott, mint amire számítottunk.
termetes
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.02.10. 14:28
Sziasztok!

Volt szerencsém családostól, barátokkal néhány szép napot itt tölteni, és mondhatom, a tapasztalataim igazán pozitívak.
Gyönyörű hely, a szálloda 3000 közeli csúcsok által ölelt gleccservölgyben fekszik, egy tó partján, ami persze így télidőben nem is látszik.
A pályák egy kicsit vegyesek, mindegyiknek van egy rövid meredek szakasza, amit az én sítudásommal inkább túlélni akartam, mint annyira élvezni tudtam volna, de azért nem gáz. Jól karbantartottak, a ratrakok szinte folyamatosan mozogtak. Extrémebb érdeklődésűek is megtalálták a maguknak megfelelő pályán kívüli terepet.
Az egész egy kicsit zárt közösségnek látszik, inkább a szállóvendégek használják, kevés külső látogató lehet, mivel a közeli nagy síterepek árnyékában ez egy kicsi félreeső hely a hegyek között. Bár elképzelhető, hogy ez csak erre a január végi időszakra volt jellemző. Tehát nem kellett a felvonóknál sorban állni...
A szálloda melletti pályán a kisebb gyerekek is önállóan tudtak pörögni. A csákányos felvonónál mindig volt valaki, aki segített a "beszállásban". Ha meguntuk a síelést, a szálloda alagsorában kényelmes, fűtött, szellőztetett tárolóban lehet a sícuccot hagyni, és ki/beöltözni.

A Rudolfshütte egy igazán kényelmes, barátságos szálló. A szobák egyszerűek, de rendben vannak. Az aula/ebédlő meleg, barátságos. A szállodában úszómedence, szauna, gőzkabin, és mindeggyikből csodálatos kilátás a gleccserre.

Kaja? Nem lehetett panaszunk. Svédasztalos (ön)kiszolgálás, bőséges és változatos kínálat. Büféreggeli mindenféle (kül)földi jóval, egyszerű, egyfogásos ebéd, kiadós, finom, háromfogásos vacsora + ital. És hát az a helyben kisütött császár-, és magos zsemle, hát csak azt tudnám feledni...

Az ebédlőben az asztalokon minden nap cserélték a helyi "Zeitungot", amiben tájékoztattak a napi menüről, programokról, időjárásról stb.

Programok: Esténként különböző programokat szerveztek, táncoktatás (salsa, tangó, keringő...), karioke, élőzene, táncmulatság, filmvetítések. Napközben, megfelelő számú jelentkező esetén különböző túrákat indítottak vezetővel, síoktatás, állatnéző túra vadász vezetővel stb. Ezek már álltalában fizetősek voltak, de nem drágák.

A személyzet rendkívül barátságos, magyarul is beszélnek, a szakács áriákat énekel (és nem rosszul), a pincér társastáncot oktat.

Ott tartózkodásunk alatt kicsit változékony volt az idő. Némely napon csodálatosan sütött a nap, más napokon szakadt a hó (5nap alatt kb.1m-nyi friss hó esett). De ez sem zavart minket különösebben, ha úgy ítéltük meg, hogy nem kedvez az időjárás a síelésnek, könnyen tudtunk más programot találni magunknak (hütte látogatás, fürdés, szaunázás...), sőt ez még kicsit össze is kovácsolta a szállóvendégeket.


Szóval, mindenkinek csak ajánlani tudom. Egyszer még megnézem nyáron is, biztosan jókat lehet túrázgatni a környéken. Csudaszép, vadregényes táj...
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.12.28. 18:54
Mi voltunk idén, igaz nyáron túrázni, de mindenképpen csak ajánlani tudom a szállodát. Már önmagában az egy hatalmas élmény, hogy 2700 m magasan alszol. A szálloda nagyon színvonalas, az all inclusive ellátás is szuper volt, kajára semmi panasz nem volt, finoman főznek. Piát csak este vacsoraidőben fogyaszthatsz korlátlanul, de sztem az épp elég. A wellness részleg kicsit, de nagyon hangulatos, a szauna egyik fele tiszta üveg, és a gleccserre, illetve a tóra néz, nagy élmény lehet télen a 90 fokból kifelé nézelődni a jeges világba. Van egy kellemes kis medence is, illetve gőzfürdő. A szobák igényesek, kényelmesek tágasak, szinte minden fából van. A pályákról nem tudok nyilatkozni, mert télen még nem voltam, de nagyon szeretnék majd egyszer!:)
Hajnis Ferenc
8 élménybeszámolót írt
8
16 éve tag
2009.12.26. 11:48
Helló mindenki!
Legyetek szívesek segíteni, ha valaki járt már Weißsee Uttendorfba, a Rudolfshütte hotelba, érdemes-e oda menni?
Írjatok, vagy telefonáljunk: polgarmester@tolmacs.hu 06309688858
Köszönettel: Hajnis Ferenc
egyvese
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.01.19. 21:51
sziasztok.szerintetek hogy a legegyszerübb eljutni uttendorfba.persze nem autóval.gondolok itt vonatra, buszra...
Műs
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
2008.12.13. 23:11
Azért annyira nem rossz! Most voltuk fennt pár napot, és bár a vihar miatt síelni csak vakon tudtunk - már amikor lehetett - még nem volt "jöhetnékünk". A gyerekek elvoltak, a felnőttek is, és bár a környék tényleg tele jó kis pályákkal, azért az egyebek (környezet, szauna, medence, billiárd,stb..., és az ár(!) sok mindenért kárpótol.
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.26. 07:50
Ez bizony nagy bukta volt. Elhiszem, hogy óvatosabb vagy most. November vége, december eleje már valószínűleg rendes hóviszonyokat fog produkálni. Én is erősen gondolkozok azon, hogy hol legyen az első sízés az idén?
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2006.09.24. 22:45
Az igazság az,hogy egyszer már leírtam, de röviden megint leírom. Kb. 2 évvel ezelőtt elősízni mentünk a családdal október30-november 01-ig, azt hiszem. A 3 nap alatt minden nap sza...á áztunk, előszőr jégen, majd latyakban síeltünk, ha lehetett azt még síelésnek nevezni.A felmenet a glecserre is bonyolult volt, s utolsó nap délután, mikor végre nem esett az eső, akkor azért nem mentek a húzós felvonók, mert a nagy szél miatt nem engedték. Úgyhogy a 3 nap alatt össz-vissz 3 órát síeltünk. Amúgy Kaprunnal semmi bajom nincsen, nagyon szép kis hangulatos helyiség, sőt kimondottan tetszett. Ezért is adnék neki még egy esélyt a Kapruni pályák bevételének. De megfogadtam, hogy elősízni soha többé nem megyek. Kivárom a decembert illetve a januárt.
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.24. 14:15
mi bajotok volt Kaprunnal? Én április utolsó hetében voltam ott síelni és pazar volt a ködtől eltekintve.
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2006.09.23. 11:59
Azt hiszem lemondok róla, mert mi inkább pályasízők vagyunk. Lehet, hogy idén megpróbálkozunk Kaprunnal. Persze nem a gleccserrel, mert azzal tele volt a hócipőm. Inkább maradnak a pályák vagy Zell am See. Köszönöm mégegyszer az infókat!
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.19. 15:47
Staninak teljes mértékben igaza van, ha pályán akartok sízni egy hétig, a környék tele van jobbnál jobb helyekkel. Kaprun és környéke, Saalbach, Wildkogel, stb.... Még egy dolog: ha fent vagy a hegyen, számold ki hogy mennyi időd marad esetleg valahova elmenni: Rudolfshütte-műút
jó egy óra lefelé, 11 körül vagy elindulóképes
ha télen 4-kor megy az utólsó felvonó 15.15-kor legkésőbb a műúti elágazásnál kell lenned. Marad 4 órád bármire is. Ezt még azért írtam le, mert bizony minket most így nyár végén is zavart ez a kötöttség. Annak jó ez igazán, aki nekiszalad a hegynek reggel egy hátizsákkal és estig elő sem kerül. Annak viszont ez maga a paradicsom :))
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.09.19. 13:17
télen természetesen nem lehet a Rudolfshüttéig kocsival felmenni, hanem 1400-on a kabinos aljánál lehet leparkolni és a kabinossal felmenni.
ha inkább mélyhósízők vagytok akkor ajánlható, ha a pályasízők közé tartoztok, abban az esetben már kevésbé (legalábbis 1 hétre)
schuht
130 élménybeszámolót írt
130
19 éve tag
2006.09.19. 11:39
Nagyon szépen köszönöm az ismertetőt! Hát nagyon meg kell gondolnom, hogy odamenjünk!
boat54
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2006.09.18. 05:26
Szia Schuht!

Én egy hete jöttem meg innen, a tapasztalataim a következők:
-A szálloda csodálatos helyen van, kevés ilyet találsz európában az biztos. A táj holdbéli, fenséges és lenyűgöző...
- A szobák ikább emlékeztetnek egy turistaszállóra, mint egy 3és fél csillagos szállodára. A mi szobánkban egy francia ágy és egy emeletes ágy volt, de sajnos pohár egy darab sem. A kiégett villanykörtét igaz azonnal ki tudtam cserélni a recepción... A harmadikon laktunk lift nem volt, ismétlem:3,5 csillagos szállodáról beszélünk.
-Az ellátás pocsék volt, csak azt nem szúrták el a konyhán amihez nem kellett főzés címén hozzányúlni,-tej, pékáru,felvágott és ilyenek- minden más borzasztó volt. Az önkiszolgáló részben, még egy rántotthúst sem voltak képesek rendesen megcsinálni.
-A felvonó most 9,30- 17-ig megy, ez az érkezés miatt fontos. Télen lehet hogy más a menetrend.
-Való igaz, hogy ez egy túraparadicsom. Ép ezért nem hiszem, hogy a sípályán tömeg lenne. A szállóban 69 szoba van ha jól emlékszem ez ugye vagy 280 ember. Ennyi a 21 km-es pályán elvész.
Oda fel nem túl sokan fognak szerintem menni, mert a környék tele van sokkal könnyebben megközelíthető és nagyobb pályával. A felvonóhoz a főúttól egy 17 km.es szepentin úton jutsz el a menetidő most 20-30 perc volt, ez télen nyilván jóval több.
A Rudolfshütte tökéletesen kielégíti egy pályaszállással támasztott elvárásokat ami az elhelyezkedést és megközelíthetőséget illeti.
A pályákról nem sokat tudok mondani, de úgy láttam, hogy átlagos nem túl széles piros pályákról van szó amik jó hosszan mennek le a kabinos felvonó közápállomásához.
Az uszodában nem voltam, így nem tudom milyen.
A felvonótól kb.: 70 métert kell menni egy folyosón a recepcióig.
Remélem segítettem. Kérdezz nyugodtan ha még érdekel valami, igyekszem válaszolni.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.