Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Dorfresort Kitzbühel - exkluzív kutyabarát apartmanok Kitzbühel közelében
ÜZENETEK (72)Időben csökkenő Időben csökkenő
Klara
89 élménybeszámolót írt
89
18 éve tag
2011.11.16. 11:45
Tartozom egy beszámolóval, még az előző szezonról (2011. február vége március eleje), mivel hazajövetelünk után nem volt rá időm megírni, de talán még most is hasznos lehet mások számára.
Egy hószegény télben sajnos tényleg igaz, - amit már évekkel ezelőtt is megírtak itt a fórumban-, hogy a terep nem túl magas fekvése miatt március első hetében a völgyben már kifogásolhatóak a hóviszonyok. Most is így volt, különösen a déli fekvésű pályákon. Viszont a 290 km pályából még 266 km üzemelt és ragyogóan karbantartották, még akkor is, ha lent a faluban csak a pályákon maradt hó. A pályarendszer viszont nagyon változatos, és a hegyen még ragyogó hóviszonyok voltak. A táj tagolt, csodaszép panorámával rendelkezik, és fenyvesek között vezető, jobbnál jobb pályák találhatók. Nekünk 3 nap kellett a teljes kiismeréséhez, de mintha minden nap más síterepen lettünk volna. Egyszerűen nem lehetett megunni és a hatalmas kínálatból mindig ki lehetett választani a körülményeknek, valamint a kívánalmaknak legmegfelelőbb pályát. Szikrázó napsütésben a déli fekvésű pályákat csak legfeljebb 11 óráig volt érdemes használni, utána csak az északi lejtésűeken volt élvezetes a sízés. Szerencsére ebből van több, ezért még így is igazán kielégítő volt a választék.
Szállásunk Brixentalban volt, nagyon jó minőségben és helyen, közvetlenül a piros 1 sz. pálya mellett, 150 m-re a völgyállomás felett, elfogadható áron. Kérésre szívesen megadom az elérhetőségét. Az egyik hátránya az volt, hogy nem volt Internetezési lehetőség (de még a falu egyetlen Internet kávézójában sem volt működőképes világháló), a másik pedig, hogy az 1 sz. pálya déli lejtésű, és hazafelé megkínlódtuk a mélyen buckás, kásás havat.
A Choralpei oldalra egy napot szántunk, valahogy nem kívánkoztunk vissza, számunkra nem igazán volt jó hangulatú a hegy. Ami tetszett az a 120-as kék pálya, amin alacsony fekvése ellenére jó minőségben megmaradt a hó, a 118-as és a 119-es piros pályák, akkor is, ha azok egy kicsit rövidek. A 112 sz. fekete pálya felső szakasza viszont elég brutális. Mi meg se kíséreltünk lemenni rajta, de a felső hüttéből kijövet, messziről lehettem szemtanúja annak, hogy oda tévedt egy snowboardos kislány - a figyelmeztetés ellenére, hogy csak haladók használják -, nem tudva magát megtartani a kijegesedett pályán, pedig még el sem esett, de olyan félelmetes sikollyal zúdult le, hogy el kellett a környékéről menekülnöm. Azóta se tudom, hogy épségben megúszta-e. A 117-es 3 székes felvonó nagyon elavult és mellette lévő piros pálya környékén szinte már hó se volt, és nekem akkor se tetszett, amíg még a hó jó minőségű volt rajta. A haza vezető 11-es piros pálya nagyon erős, kezdőknek nem ajánlható, ráadásul délutánra már rendesen ki is volt jegesedve.
A Höhe Salvei pályák közül legjobban az 51-es tetszett, de jók voltak a 43-as, 45-ös pályák is.
A Hochbrixenen bemelegítésként mindig a 3 pályával kezdtük, utána a 2-es és 7-es volt a legsűrűbben használt.
A Zinsbergen a favorit a 71 sz. piros pálya, nem volt nap, hogy ne ezen időztük volna a legtöbbet, szinte mindig itt zártuk a napot.
Az Einbergen a 67 és a 68-as volt jó pálya, még ha rövid is, de a 99-es is érdekes.
Hartkaiseren több déli fekvésű jó pálya is van, de azokon ugye csak a reggeli órákban volt érdemes ebben az időszakban síelni. Az Elmauba levezető 80-as pályát, vagy a 91-est élveztük a legjobban.
Az Astbergi (Gooingi) pályákat az alacsony fekvése miatt már ki is hagytuk.
A pályarendszert leginkább a hollandok és a németek használják, találkoztunk még oroszokkal is. Magyar kocsit ugyan nem láttunk az egy hét alatt, de a hegyen azért hallottunk magyar szót is.
Összességében a pályarendszer nagyon jó, ragyogó infrastruktúrával rendelkezik, de talán érdemesebb szállást az északi oldalon (Söll, Scheffau vagy Ellmau) foglalni.
afuchs007
105 élménybeszámolót írt
105
13 éve tag
2011.04.07. 19:12
Sziasztok,

Meg volt az utolsó síelés ebben a szezonban! Most már el kell kezdeni szervezni a jövőjanuári síelést. Idén Bixentalra esett a választás. Scheffaut néztem ki szállás szempontjából!
De más opció is érdekel! Jó lenne pályaszállás, de felvonó közeli is érdekelne. Ha valakinek van valami jól bejáratott helye az kérem segítsen. Egyéb hasznos infók is érdekelnek.!!

Előre is köszi mindenkinek!
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.08.31. 19:16
Régóta a kedvenceim közé tartozik ez a síterep, bár ez nálam inkább gyerekkori nosztalgia, mintsem objektív értékelés. Tény, hogy Ausztria egyik legnagyobb összefüggő rendszere, tele számos hangulatos völggyel, erdőkben kanyargó ösvénypályákkal, széles, lankás gyakorlópályával, melyek legtöbbször szépen gondozottak. Rengeteg a hóágyú,a ratrak, a hütte, tehát infrastruktúrálisan profin kiépített. Furcsa viszont, hogy sokszor igen rövidek a pályák, (hihetetlen, hogy egy 300 m-es pályához képesek építeni egy vadiúj, 6-8 üléses Doppelmayert, lecsukható "kabinnal"...), hosszúnak csak a parkolókig levezető piros pályák mondhatóak. A síterep fő hátránya alacsony tengerszint feletti magassága, ami bizony márciusban már délutánra latyakossá, olvadossá teszi a lejtőket.
Hideg januári időben viszont ideális választás családoknak, iskoláknak, kezdőbbeknek, akik imádni fogják. A profik menjenek tovább az autópályán Zillertal-ig vagy St. Antonig.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.03.23. 21:50
Kozben mar megvolt a sieles. Marcius 14-en szombaton. Csodalatos napsutes, eleg meleg ido. Sajnos az also reszek, ahogy irtad elegge olvadtak, kasas volt a ho. Tomeg nem volt jellemzo. Azert marciusra en is magasabban fekvo helyet ajanlanek mindenkinek. Ha nem is glecsert, de pl a Zillertalt. Mi ott (Zillertal3000, Arena, Hochzillertal es Tux) voltunk az azt koveto heten es hominosegben messze verte Brixentalt.
Ami Brixentalban nagyon tetszett, hogy pl. vonattal is eleg jol megkozelitheto. (Nekem elloptak a kocsimat, igy ez is szempont.) Vonatos tipp Pestrol: Bp-Rosenheim-Kufstein (ejszakai vonat + regional bahn, kb. 30-35EU egyiranyba) es onnan mar 15 perc sibusszal Söll. Pentek este indul az ember es szombaton mar 9-tol csuszik. ;-)
evi83
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2009.03.13. 21:24
Hétfőn jöttünk egy hétre a Skiweltbe, sajnos a mai nap jött egy enyhébb időjárás, és az alsó részeken eső esett. 1000-1200 méter alatt vizisíelni lehet a pályákon, az afölötti részek jók, persze ha mennek a felvonók. A köd miatt ma lezárták a brixeni páyákat. Én inkább gleccserre mennék a helyedben, ott tuti jó minőségű hó van.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.03.09. 15:27
Sziasztok, van valakinek friss elmenye, tapasztalata? Szombaton csusznek itt egy napot. Egy Söll-Brixen-Westendorf-Gampenkogel ... turan gondolkodom. Van valakinek tapasztalata, hogy szombaton merre kisebb a tomeg a palyarednszeren belul? Esetleg, hogy most merre jobbak a hoviszonyok? Egyszer mar sikerult a Söll-Scheffau-Elmau-Going-...-Brixen-Hopfgarten-Itter-Söll turat lenyomni egy nap alatt, de csak egy rovid ebedszunetet tartottam kozben es a lifteknel is 0 volt a sorbanallas. ;-) A fent leirt reszen meg nem jartam, de ha arra nagyobb a tomeg, akkor inkabb masfele vennem az iranyt. Elore is koszi ...
noel
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.02. 22:31
Mi most voltunk 6 napig Ellmauban. Nagyon klasszul van kiaakítva, teljesen besíelhető, nem jegesedik a pálya, a felvonóknál soha nincs sor. A legklasszabb a Hohe Salve csúcsa, azok a pályák mindig naposak voltak, mikor mi voltunk úgy tűnt mingig köd van olyan 1200-1500 meter között, volt hogy 5 méterre nem láttál. Minden szitnű síelő/boardos megtalálja a számítástait, vannak 5 km hosszú pályák, annak aki azt szereti. Az árak ezekhez mértek, de nem durvák.
bszt
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2009.01.09. 19:28
Január vége fele megyünk ide 3 napra.
Nagy ez a síterep,ti mit ajánlotok egy olyan családnak,akik kedvelik a hosszú kék pályákat.
Egy kevés piros is lehet benne.
Van jobb síterep Salzburg és Wörgl között?
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.11.06. 07:08
Szia RM,

köszi a választ!

Mil
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2008.11.04. 20:34
Szia, en tavaly karacsony elott sieltem ott. (Tavaly eleg jo ho volt mindenhol december elejetol.), akkor jok voltak a viszonyok, volt olyan resz, ahol a vendeglo tulajdonos azt mondta, hogy elozo szezoban egesz evben ki se nyitott az a palya. Azert palyan kivul sielni nem lehetett, szerintem a folsobb reszen biztos lehet sielni december vegen. A falukba vezeto palyakon meg biztos osszehoagyuznak annyi havat, ami levisz a palya aljaig. Mondjuk en inkabb ZillaertalArenaba, Salbach-Hinterglembe ... mernek arra az idore foglalni, Brixentalt meg inkabb januar vegen, februarban jatszanam meg.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.11.01. 13:08
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire hóbiztos a Skiwelt Szilveszterkor?
apricot
415 élménybeszámolót írt
415
17 éve tag
2008.02.24. 14:15
A szállás az esetünkben apartman volt, mert 3 db. kisgyerekkel mentünk. Tehát olyan kellett, ahol van konyha és rendes tér is.

http://www.maikircher.net/

Itt szálltunk meg! Maga az apartman konyha+étkező, egy tágas fürdőszoba és egy elég nagy hálószobából állt.
A hálószobában volt gyerekágy is, igaz mi is vittünk.
Minden volt a konyhában, még szakácskönyv is :-)
Az ebédlő részben lapostv tányéros megoldással, sajnos csak a Budapest TV működött magyar nyelven :-((( Dehát nem ezért megy ide az ember.

Ami az árakat illeti:
- reggeli: (svédasztal korlátlan fogyasztással+korlátlan kávé :-)) 7 Euró/fő
- síbérlet: 6 napra (szezonban, felnőtt) 173 Euró + 2 Euró kaució. A végén visszaadták!
- apartman: 50 Euró/nap
- üdülési adó: 1 Euró/fő/nap
- takarítási díj: 40 Euró (ez elég dúrva tétel szerintem)

A szállás mellett lévő házban üzemelő étteremben vannak magyar felszólgáló hölgyek is!
A szállástól 100m-re van a síbusz megállója (pálya kb. 3 perc a busszal) és egy kis SPAR is.
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2008.02.24. 07:16
Apricot, köszi az infókat! Ha esetleg még a szállásotokról irnál kicsit, mennyibe került éjszakánként, hogy foglaltátok, milyen volt a beosztása (ágy az étkezőben, vagy külön szobák és konyha-étkező)volt-e kedvezményre jogositó Gestekarte?
apricot
415 élménybeszámolót írt
415
17 éve tag
2008.02.23. 22:21
Kedves SíMan!

Az egész rendszer sízhető volt, tehát az általad kérdezett falvak is megközelíthetőek voltak, de mi nem mentünk le a faluba, mert a kezdő sízők népes tábora a faluközeli pályákat részesítette elönyben. Amúgy teljes joggal.
Egy szépséghiba volt csak, amit 2008/2009 szezonra javítanak is, mégpedig hogy ha lesízel Brixen-be, akkor ott buszra kell szállni, ami elvisz Westendorfba. Ez egy pár perces buszozás. Mi egyszer próbáltuk ki, hogy minden hegyen legyünk, amire a bérletünk szól.
Csak halkan jegyzem meg, hogy sokkal kevesebben voltak a Westendorfi lejtőkön, mint a másik hegyen. Van ott egy sípark is, amiben óriási ugratók vannak. A hideg rázott, mikor néztük a felvonóból, hogy mit művelnek ott a fiatalok...

A síterületen több gyerekeknek készített pályaszakasz is volt, sőt a legtetőn egy átlátszó műanyag alagutban megy a gyerekek mozgószőnyege. (Lásd kép)
DSCF6332.JPG
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2008.02.22. 22:33
Mennyire sielhetőek át az egyes hegyek, pl Scheffauból át tudtatok csúszni pl. Hopfgarten területére? Voltatok esetleg Westendorfba? Az a rész milyen? Milyen volt gyerekekkel, mennyire gyerekbarát?
apricot
415 élménybeszámolót írt
415
17 éve tag
2008.02.20. 21:34
Röviden: Jó volt!

Bővebben: A feluban (Scheffau) nem volt egy fikarcnyi hó sem, de a pályákon volt bőven. Szóval amit nappal lesíztünk, azt éjjel szépen visszarakták a pályára, sőt néhol még gyarapították műhóval is.
Szerencsénk volt, mert a 6 sízőnapból 5-ben ragyogó napsütés és 5-10 fok volt a jellemző.
Délután 2 környékén romlottak el annyira a pályák, hogy már zavaró volt a "jégtábla-bucka vergődés", de aki már járt Szlovákiában, annak ez is megfelel.
Sorbanállás: csak a nagyon ferkventált felvonóknál volt, ott ahol a kezdők tanultak, vagy nagyobb étterem volt a közelben. Máshol csak egy szusszanásnyi szünetnek tűnt a sorbanállás. Úgy kell elkézpelni, hogy a jegykezelő kapuig állt a sor, azon kvül már nem nagyon.
Érdekesség: pár pályán van "trafipax", azaz le lehet mérni, hogy mennyivel megy az ember. Ez nekem új volt.
Továbbá egy hét alatt nem mentünk csákányos liftel, tulajdonképpen székes felvonó van mindenhol.

Szállás: mivel kisgyerekekkel voltunk, így apartmanban szálltunk meg, ami pár éve felújított, mindent tartalmazott.

Nem is tudom, hogy mit írjak még. Inkább kérdezzetek!!!
apricot
415 élménybeszámolót írt
415
17 éve tag
2008.02.20. 13:15
Igen, valóban! Este szakítok rá időt, ígérem!
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2008.02.19. 14:07
Apricot, kicsit rövidre sikerült az élménybeszámolód! Milyen volt, milyenek a pályák, sorbanállás, stb?
apricot
415 élménybeszámolót írt
415
17 éve tag
2008.02.19. 13:26
Megérkeztünk! Várom a kérdéseket ;-)))

Ugye a Skiwelt régióba készültök???
G.Timi
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.01.29. 21:35
Apricot!

Köszi, hogy írtál, és várjuk az élménybeszámolót!

Üdv!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.