Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bulgária

ÜZENETEK (91)Időben csökkenő Időben csökkenő
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2015.01.18. 23:05
Mindkettőtöknek köszönöm a segítőkész tájékoztatását, de a neten már megvettem a bérleteket 170Eu-ért, amihez komplett sífelszerelés is tartozik, baki nélkül, így nem kell feltenni az autó tetejére semmit. :) Igaz, eddig sem ott szállítottam a leceket.
Mivel ott leszünk 8 teljes napot, így lesz rá mód, hogy a felszerelések után is nézzek. Ha valami megtetszene, az autóban lesz helye hazafelé. Tuti jó lesz.
gradinar
14 élménybeszámolót írt
14
11 éve tag
2015.01.18. 17:19
Itt találsz a honlapon is árakat:
https://www.sportdepot.bg

Itt nem, de lehet nekik írni:
https://www.maxsport-bg.com

1 leva = 0,5 EUR (fix árfolyam).

G.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2015.01.18. 10:48
Szia!
Síbérlet ára 6 napra 340 BGN az idei szezonra.
http://banskoski.com/en/prices-ski-card
ski area menü alatt találod az egyéb hasznos infókat ha még azóta sem találtad meg. Utóbbi kérdésedre nem tudok választ adni ,mivel számomra idén lesz először ,hogy Bulgáriába megyünk síelni.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2015.01.08. 22:37
Úgy tűnik, hogy magammal beszélgetek, de még egy utolsó kérdést megreszkírozok. Érdemes-e profi sífelszerelést vásárolni most Bulgáriában, vagy nincsenek nagy árkülönbségek Magyarországhoz képest? 20 éve még nagyon megérte. Nem az olcsó érdekel, hanem a profi felszerelés.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2014.12.29. 20:04
Járt, vagy jár itt valaki mostanság?
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2014.11.28. 13:48
Árakat már látok Banskoba, de csak csomagban. Pl kölcsönzéssel, vagy oktatással. Sima, egyszerű síbérlet árról tud valaki egy linket? Síovi link is érdekelne.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2014.11.22. 20:07
Tud valaki síbérlet árat 6 nap erre a szezonra Banskoba?
Esetleg síoviárat? 3-5 nap
Előre is köszi.
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2014.08.29. 11:49
Sajnálom, itt a tapasztalatom nem segít. Romániában élek, egészen más útvonalon értem oda, mint majd te fogsz. Ha egyéb kérdésed van, cask nyugodtan.
Előzmény: (st_robi 172900)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2014.08.20. 20:26
Köszönöm a sok hasznos információt, jobban szemügyre vesszük a városban lévő szállodákat még akkor, bár nekem sokat számít ,hogy lécen megközelíthető a szállás. Mellesleg a hírhedt reggeli sort is elkerülnénk, bár egy ennél felszereltebb szállás is kellőképp vonzó .
Az elmúlt napokban viszont személyesen is megtapasztaltuk Montenegró és Bosznia útjait, kis túránk hatására átértékeltem mi az hogy 900 km-t kocsikázni a balkánra. (Végeredmény, visszamegyünk amint lesz autópálya). Térkép alapján nem olyan rosszak a viszonyok ,de érdekene a tapasztalatod ez iránt is .
Előzmény: (danidcs 172869)
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2014.08.12. 13:42
A síterep hivatalos oldala https://www.banskoski.com . Itt találsz majd pályatérképet, webkamerákat, naprakész infót a pályák és felvonók állapotáról, aktuális árakat, híreket stb.
Novembertől érdemes nézegetni, akkor teszik közé az aktuális szezonra érvényes árakat is. Amúgy a nyugatihoz képest sokkal kisebb a különbség a bérlet és az összeadott napi jegyárak között. Saját választásod, hogy melyiket részesíted előnyben.
Ami a kinézett szállást illeti 2 dologra hívnám fel a figyelmedet. Valóban pályaszállás, de:
1. az ülőszékes, ami különben az egyetlen buborékos, 2 pályát szolgál ki kb 1300 méteren. Ahhoz, hogy becsatlakozz a sírendszerbe, ami 1600 méteren kezdődik, fel kell szállj a kiskabinosra a középső állomáson vagy visszacsúszol Banszkoba a kabinos alsó állomásához.
2. Itt mindenképp félpanziósra kell legalább befizetni, mivel nincs semmilyen más étkezési/szórakozási lehetőség a közelben. Vagy beültök esténként az autóba és visszaereszkedtek Banszkoba.
Nem tudom milyen az ára, de ajánlom, hogy nézz körül Banszkoban előbb, a kabinos aljától max 300 méterre találsz még legalább 10 ilyen szállást vagy ennél jobbat. Egy egyszerű google mapsbe írd be Banszkot, bízom benne, hogy gyorsan kiismered majd a települést. S az ott talált hoteleket megtalálod majd rengeteg turisztikai iroda ajánlatában is vagy bookingon. Kiindulópontként, 18 euro/fő laktunk 4 csillagos szállodában, félpanzióval, szaunával, medencével, s a kisbusz reggel meg délután félóránkit vitt/hozott. Ez olcsónak számít amúgy.
A pályán a megszokott ausztria árak kb feléért vásárolsz majd bármit. Ez vonatkozik az éttermekre is. Van ponárámás hütte, eldugott, családias hütte, én személy szerint a panorámásokat kedvelem. Tanácsot nem tudnék adni, próbálkozz nyugodtan, jópofa és kedves a személyzet. Este Banszkoban pedig az éttermesek a szó szoros értelmében ráncigálnak be magukhoz. Leszólítanak az utcán, bármilyen nyelven tudnak 2 szót váltani, dícsérik az ételüket, meg amit csak lehet, mindent azért, hogy náluk költsd el a pénzed. Ne feljtsük el, ez már balkán, mások a szokások, emiatt az ilyet viccesen kell felfogni és nem tolakodásnak tekinteni.
A kabinos alsó állomásának a közelében van áruház is, sört, bort, harapnivalót innen érdemes vásárolni. Bulgária komoly szőlőtermesztőnek számít, emiatt választékos a bor kínálatuk, a nemzeti italuk, a Rakija, is borpárlatból készül. A sör is abszolut jó és az ára is. Indulás előtt vágd be a cirill ÁBC-t, hasznát veszed majd!
Előzmény: (st_robi 172865)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2014.08.11. 20:51
Mi a Tofana hotelt néztük ki ,van még néhány de tényleg kevés ott feljebb... Ez a kabinos felett van ,az egyik székes aljánál. booking.com-on térképen is meg lehet nézni a szállások elhelyezkedését. Bár itt medence talán pont nincs.
Köszönöm szépen a további hasznos infókat!
Eddig mindig apartmanokban szálltunk meg síelésnél, szóval általában éttermeket kell látogassunk . A városban illetve a pályán is jellemzőek az alacsony árak? esetleg hol érdemes ebédelni / vacsorázni ?
Sielok.hu szerint a napijegy kb 9000 Ft. 5-6 napos síbérlet mennyivel olcsóbb?
Előzmény: (danidcs 172862)
danidcs
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2014.08.11. 14:33
2012-ben síeltem itt 3 napot. Emlékezetem szerint a pályaszállásnak minősülő szállások esetében is a kabinossal kell felmenni a hegyre. Vagy! fel lehet nyugodtan autózni is, 1600 méteren van egy kialakított parkoló. Leginkább makedón rendszámú autókat láttam ott.
Banszko 900 méteren fekszik. Itt van a szállások 90%-a is. A többi az ennél távolabbi településeken. A síbuszok pedig itt teljesen mast jelentenek. Minden komolyabb szállásnak van egy saját kisbusza ami a kiskabinos állomásáig szállítja a vendégeket. Nincs itt központosított busztársaság. Viszont korrektek, reggel meg délután is nagyon jó összeköttetést biztosítanak a sítereppel.
Nagyon, de nagyon jó ötlet január 10 (orthodox karácsony) és a főszezon között kimenni. Amúgy szezonban tényleg órás sorokat kell állni vagy felkocsikázni az előbb említett parkolóba. Január második felében voltam, szó sem volt komoly sorbanállásról, de, őszintén, éppen emiatt választottam ezt az időszakot.
Szállás: millió egy jobbnál job legalább 3 csillagos hotelből választani, medence, szauna, stb. alapnak számít itt, nem kérnek érte felárat. Az árak meg a helyi fizetőerőhöz igazodnak, emiatt szeretik nagyon a nyugatiak (amúgy ők inkább Borovecbe járnak, mivel ez 60 km-re van Szófiától, de, saját tapasztalatom szerint, sokkal drágább és messze nem olyan jó hely, mint Banszko).
Pályák: síeltem ausztriában, franciaországban, nemigazán rosszabbak ennél. A hangulat pedig nekem nagyon tetszett, valamikor biztosan visszamegyek ide. Kultúráltan síelnek, meredekség van bőven, szolid piros pályákon lehet ereszkedni, fekete viszont csak 2, ezeknek is csak bizonyos szakaszai. Fontos, hogy világkupa futam előtt már jóval lezárnak bizonyos, nagyon profi pályákat, s mivel nem egy óriási terep (max 70 km), ez komoly hátrányt jelent.
Éjszakai élet: nem próbáltam, de sok szórakozóhelyet láttam.
Ha kérdéseid lennének, csak nyugodtan, szívesen válaszolok!
Előzmény: (st_robi 172853)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2014.08.09. 10:55
Köszönöm a kielégítő válaszokat, ódzkodókat is sikerült meggyőzni a leírtak alapján.Bízom benne ,hogy nem lesz rossz döntés, már csak amiatt izgulok , milyen tél jön egy ilyen furfangos nyár után, de minden jel arra utal ,hogy hó az lesz!
Egyébként én találtam szállást az egyik székes aljában nagy örömömre ,lehetőleg mindig pályaszállást keresünk.(nem mellesleg nem a kabinossal kell indulnunk reggelente)
Ez a balkanjewel szállás is nagyon imponáló. Tavaly volt szerencsénk megtapasztalni a síbuszozás élményeit, na meg az is néha elromlik és másik busz persze nincsen. Akkor abból a faluból 1-2 órán át senki nem megy síelni.. Na persze nem riogatásként ,ez egyébként is a Franciáknál történt.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2014.08.08. 23:15
Bansko nagyon hóbiztos, a tengerek közelsége miatt több hó esik arra, mint az Alpok középső vagy északi részén. A szállások nem a pálya mellett vannak, hanem a városban. De a kabinos is a városból indul.
Étterem étterem hátán, szállás is van bőven. Kedvezőbbek az árak, mint mifelénk, vagy nyugatabbra.
Ha nem pályaszállást választasz, akkor Ausztriához hasonlóan ingyenes síbuszok vannak itt is. Mi egy szomszéd városban foglaltunk szállást
http://www.balkanjewel.com/
kb 7-10 km. De a síbusz onnan is bevisz.
Beszámolók:
https://sielok.hu/siterepek/ertekeles/banszko/
Előzmény: (st_robi 172818)
Farkas Zsuzsanna
37 élménybeszámolót írt
37
20 éve tag
2014.07.28. 20:19
Banskoban tartanak Európa Kupa és Világkupa versenyeket is, így a pálya meredeksége nem okozhat gondot.
Évek óta éprilis elején vannak az utolsó versenyek, amikor ugyan már elég vized a hó, nem nagy élmény, de még mindig van elegendő.
A szállások meg minden szempontból megfelelnek a nyugat-európai színvonalnak, fele árért. 4 csillagos wellness szállodákban lehet lakni annyiért, mint Ausztriában egy egszerűbb panzióban. Így ez sem lehet gond.
Sajnos főszezonban nem voltunk még, így a sorbanállásról nincsen élményünk.
Előzmény: (st_robi 172818)
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2014.07.28. 11:38
Még csak annyit, hogy ez a kabinos Európa egyik "leghírhedtebb" liftje a sorban állást tekintve. Ez a síterep szűk keresztmetszete, ahogy a térképen is látszik, csak ezzel lehet felmenni a felsőbb régiókban. A reggeli indulásnál simán kialakulnak 30-45 perces sorok.

Ezzel a helyiek is tisztában vannak, évek óta építenének egy másik felvivő liftet a faluból, de eddig még nem sikerült.
admin ági
68 élménybeszámolót írt
68
12 éve tag
2014.07.28. 10:07
Szia,

Ami a kabinos liftet illeti, tulajdonképpen bizonyos szempontból mindkét adat helyes lehet. A síterepen ugyanis gyakorlatilag egy darab kabinos lift üzemel, de ennek van egy középállomása, ami után a lift irányt is vált, emiatt pedig több nemzetközi adatbázis is 2 liftnek számítja ezt a bizonyos kabinost!

https://sielok.hu/images/siterkepek/banszko.jpg

A többi kérdésre reméljük tud majd valaki válaszolni aki járt már a környéken!
Előzmény: (st_robi 172818)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2014.07.25. 10:15
Sziasztok!
Érdekelne olyanok véleménye ,akik már voltak, vagy van információjuk a síterepről, Banszkóról.
Mennyire számít hóbiztosnak? A pályák mennyire kezeltek ? Milyenek a felvonók ? Illetve a kellően meredek pályákat kedveljük ,de nem feltétlen ,körünkben ismeretes feketéket.
Sikerült megfigyelnem ,hogy néhol elég szélesek a pályák , a székesek elég lassúak ,bár látom van néhány doppelmayr, ami gyors. a síelők.hu 2 kabinost ír, a honlap csak 1-et.
Szállások jellemzően milyenek? fura ,hogy nem találok túl sok szállást közvetlen a pályánál, illetve a szállások első ismertetése nem az, hogy hány méterre van a pályától.
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2014.04.03. 14:17
a lapjuk szerint 7 km Banszkótól

http://www.balkanjewel.com/location/
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2014.04.03. 14:04
Tud valaki információval szolgálni, hogy a Balkan Jewel Resort hol található? Messze van a síterepektől?
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.