Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Semmering - Hirschenkogel
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Cafe-Pension s`Platzl - kis családi panzió Semmeringen, Stuhleck sípályáitól 250 méterre, szállásfoglalás
ÜZENETEK (349)Időben csökkenő Időben csökkenő
margelio
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2006.12.21. 17:11
Most látom,hogy térképet is küldtél.Hogy őszinte legyek,ez most összezavart.Melyik irányba van suhleck?
margelio
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2006.12.21. 14:44
Köszi!

Szombaton megnézem :)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2006.12.21. 14:42
Ki van írva, Maria Schutz-nál, az első két alagút (amelyek már régen megvannak) és a viadukt után van az új alagutak (a harmadik) bejárata előtt közvetlenül egy nagy elágazás, ott kell jobbra felmenni a Hirschenkogelhez. Lásd melléklet.
semm.jpg
margelio
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2006.12.21. 14:36
Sziasztok!

Stuhlecken már jártam,de valaki meg tudná mondani,hogy jutok el Semmeringre?Bécs felől az S6-os úton mennék.Eddig csak át kellett mennem az alagúton.Ha Semeringre megyek,hol és merre kell letérni?
Köszi.
Mateka
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2006.01.23. 11:19
Sziasztok !
Március 2-4 között szertenénk a Hirschenkogelre menni. Gyakran jártunk ide hétvégenként de eddig volt egy soproni szállásunk most ennek hiányában Semmering környékén szeretnénk valamilyen szállást remélem tudtok valamit ajánlani ! Köszi !
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.07. 11:38
kb 10-12 évvel ezelőtt még mi is viszonylag sűrűbben jártunk Semmeringre, most már tényleg csak elvétve megyünk, akkor is inkább esti sízésre, mert az tényleg "ott van". vannak sokkal feelingesebb, vadregényesebb terepek határközelben, persze nem akarok senkit se kitéríteni a hitéből, de azért néha nem árt más felé is elnézni. Aki meg sokat megy így határközelbe, annak ajánlani tudom, hogy vegyen egy NÖ Wintercardot vagy NÖ Vorteilscardot. A Wintercarddal 30 valahány terepet lehet kipróbálni és annyiszor mész ahányszor akarsz, azaz korlátlan. Ha valaki sokat síel megéri, az ára 340 euró körül van felnőtteknek. A vorteilscarddal ha az "A" terepeken sízel akkor is tudsz 6 napot, ez asszem olyan 120 euró.
Szlovéniába hol voltál?
Vannak azért ott is tuti terepek, így pl. Kanin, ami merőben más mint a Semmering, nem említeném egy napon őket :)
ST Corona? hát tavaly jan elején elég sokan voltak. páylákon is, lifteknél is. Túlképpen ha úgy veszed van 4 pálya, ebből az alsó a 2. vh-ból itt maradt együléses miatt felejtős. A négyes mellettiek nem is túlságosan szélesek. ráadásul ha hideg van s nincs olyan sok hó, akkor jó kis jégpáncélos lesz délutánra. StCoronán viszont még pár éve síztünk egy nagyon jót, márciusba. Tényleg nem volt semmi tömeg, semmi sorbanállás, csak napsütés és relatíva jó hó. Bár amikor a nap végén lecsúsztunk a völgybe, az együléses aljához meglepődve tapasztaltuk, hogy ott, ahol reggel hó volt, most egyszerűen fű volt.. elolvadt. ez egy kicsit kellemetlen volt. Mondjuk azóta van hóágyú itt az alján is, így ilyen azért csak nem fordul elő:)
kanin5.jpg
Ernest
12 élménybeszámolót írt
12
20 éve tag
2005.01.06. 20:42
Sziasztok!

Staninak tudok igazat adni abban, hogy a Hirschenkogel este a legjobb.Nincsenek sokan jó a feeling meg minden. .A Stuleck-en álltam már délben 30percet a felvonóra és ha sokan vannak akkor sokszor megáll.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.05. 22:24
hétköznap is voltam már párszor, egyébként ha Semmeringről beszélünk akkor min 3, ha nagyon akarom akár 4 síterepről is szó lehet. (Hirschenkogel, Stuhleck, Steinhaus és Sonnwendstein).
HK-n este kiválóan lehet sízni, semmi várakozás, tényleg csúszol és már mész is fel a kabinossal. Ugyanez nappal már nem mondható el, a modern feljutási lehetőségek ellenére akár 10-15 perccel is számolni kell a liftek aljánál.
Stuhlecken hasonló a helyzet, bár itt azért mivel több pálya van, így a tömeg is jobban eloszlik, kvázi egy forgalmas hétvégén is jól lehet csúszni. a bubble-hoz való lecsúszást én sem javasolnám a délelőtti és a déli órákban. A fenti kék pálya egy szuper kis lejtő, az más kérdés, hogy egy igen hosszú csákányos húz fel oda. Ahhoz képest, hogy majd 30 eurót elkérnek a bérletért ezt a "problémát" orvosolhatnák majd.
Steinhaus rövid lejtőivel és húzóliftjeivel inkább a kezdőknek jó kis hely.
Sonnwendsteinben egész korrekt pályák vannak, jó hosszúak, s még hétvégeken sincs tömeg (mindenki semmeringen csapódik le)
Bár liftügyileg nem olyan modern mit HK v Stuhleck, de azért érdemes ide is elmenni.
ennek ellenére azt mondom, hogy Ha egy top 5 határközelit kéne összeállítani,akkor az én listámba ezek lennének:
Hochkar, Ötscher, Gemeindealpe, Unterberg. az 5. helyért meg Niederalpl és Forsteralm, esetleg Königsberg szállhatna harcba:)
a citromdíjat meg Rohr im Gebirge vinné.
még Stuhleckra visszatérve: a Weißenelflift(hosszú csákányos) aljánál van egy schirmbar szerűség, itt nagyon finom "feleseket" lehet kóstolgatni, persze csak módjával:) ha meg nem módjával akkor inkább vegyük igénybe a bubble talfahrtját:)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.04. 13:09
nálam nem ez a number 1. bár Hirschenkogel esti sízés szempontjából tényleg verhetetlen (ezt mindenkinek ajánlom), s ilyenkor sorbanállás sincs.
a hóbiztosságát pedig elsősorban a hóágyúknak köszönheti, ha nem lennének ezek, akkor Hirschenkogelen még be sem indult volna a szezon.
Stuhleck felső része, a legfelső kék pálya& csákányos ez nélkül is elmenne. amikor pl egyszer márc elején voltunk itt, az alsó részeken tényleg csak a pályákon volt hó, de itt fenn az erdőben is volt egy zirka 40 cm.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.