Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

termetes által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
termetes
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Topik: Weißsee
2010.02.10. 14:28
Sziasztok!

Volt szerencsém családostól, barátokkal néhány szép napot itt tölteni, és mondhatom, a tapasztalataim igazán pozitívak.
Gyönyörű hely, a szálloda 3000 közeli csúcsok által ölelt gleccservölgyben fekszik, egy tó partján, ami persze így télidőben nem is látszik.
A pályák egy kicsit vegyesek, mindegyiknek van egy rövid meredek szakasza, amit az én sítudásommal inkább túlélni akartam, mint annyira élvezni tudtam volna, de azért nem gáz. Jól karbantartottak, a ratrakok szinte folyamatosan mozogtak. Extrémebb érdeklődésűek is megtalálták a maguknak megfelelő pályán kívüli terepet.
Az egész egy kicsit zárt közösségnek látszik, inkább a szállóvendégek használják, kevés külső látogató lehet, mivel a közeli nagy síterepek árnyékában ez egy kicsi félreeső hely a hegyek között. Bár elképzelhető, hogy ez csak erre a január végi időszakra volt jellemző. Tehát nem kellett a felvonóknál sorban állni...
A szálloda melletti pályán a kisebb gyerekek is önállóan tudtak pörögni. A csákányos felvonónál mindig volt valaki, aki segített a "beszállásban". Ha meguntuk a síelést, a szálloda alagsorában kényelmes, fűtött, szellőztetett tárolóban lehet a sícuccot hagyni, és ki/beöltözni.

A Rudolfshütte egy igazán kényelmes, barátságos szálló. A szobák egyszerűek, de rendben vannak. Az aula/ebédlő meleg, barátságos. A szállodában úszómedence, szauna, gőzkabin, és mindeggyikből csodálatos kilátás a gleccserre.

Kaja? Nem lehetett panaszunk. Svédasztalos (ön)kiszolgálás, bőséges és változatos kínálat. Büféreggeli mindenféle (kül)földi jóval, egyszerű, egyfogásos ebéd, kiadós, finom, háromfogásos vacsora + ital. És hát az a helyben kisütött császár-, és magos zsemle, hát csak azt tudnám feledni...

Az ebédlőben az asztalokon minden nap cserélték a helyi "Zeitungot", amiben tájékoztattak a napi menüről, programokról, időjárásról stb.

Programok: Esténként különböző programokat szerveztek, táncoktatás (salsa, tangó, keringő...), karioke, élőzene, táncmulatság, filmvetítések. Napközben, megfelelő számú jelentkező esetén különböző túrákat indítottak vezetővel, síoktatás, állatnéző túra vadász vezetővel stb. Ezek már álltalában fizetősek voltak, de nem drágák.

A személyzet rendkívül barátságos, magyarul is beszélnek, a szakács áriákat énekel (és nem rosszul), a pincér társastáncot oktat.

Ott tartózkodásunk alatt kicsit változékony volt az idő. Némely napon csodálatosan sütött a nap, más napokon szakadt a hó (5nap alatt kb.1m-nyi friss hó esett). De ez sem zavart minket különösebben, ha úgy ítéltük meg, hogy nem kedvez az időjárás a síelésnek, könnyen tudtunk más programot találni magunknak (hütte látogatás, fürdés, szaunázás...), sőt ez még kicsit össze is kovácsolta a szállóvendégeket.


Szóval, mindenkinek csak ajánlani tudom. Egyszer még megnézem nyáron is, biztosan jókat lehet túrázgatni a környéken. Csudaszép, vadregényes táj...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.