Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ed13 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
ed13
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.03.04. 22:17
már vassy is írta, de elvileg https://www.schoenleitenblick.at
párom telefonon beszélt velük, a fickóval angolul is szót lehet érteni.
próbálkoztunk még a Gasthof Christa vendégházzal, de ők nem vették fel. (ott 29 Euro lett volna egy éj félpanzióval per fő)
ed13
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.03.04. 19:59
üdv mindenkinek!

most hétvégén voltunk 3 napot Aflenz Bürgeralmon.

sajnos hihetetlenül rossz időnk volt, a körülmények teljesen alkalmatlanok voltak a síelésre... :( (meleg, aztán eső, vagy olyan hóvihar, hogy a felvonók egész napra leálltak, aztán megint eső stb.) szóval isten éltesse a technikai ruházatokat :)

a szállásunkról:
fent laktunk a pályáknál a Schönleitenblick vendégházban, 28 Euro volt egy éj félpanzióval. a szobák nem nagyok, nem kicsik, pont jók. szekrény, ágy, asztal, szék és mosdó van bennük. WC a folyosón van, zuhanyzó meg az alagsorban. ivovíz szintén a folyosón. napközben, amikor nem lehetett síelni, és esténként lent voltunk a fogadó részen, ami egyben közös helységként is funkcionál. van fűtött szoba a bakancsoknak, és tároló a síléceknek. Helmut bácsi és a hölgyek is mind nagyon kedvesek. a paulaner búzasör 3.50, ha valakit ez érint.. :) reggelire (még meleg) zsömle felvágottak, jam, tea, stb. vacsira pedig leves+főétel, nem olyan giga nagy adag, de azért bőven elég volt nekünk.

amit szerintem még érdemes tudni a pályaszállásokról:
mindegyik nagyon közel van a pályákhoz. nap közben nem kell aggódni, hogy jön a vihar, és nem tudsz lemenni a parkolóba, mert lezárják a völgyliftet (már amikor a völgybe vezető pályán nincs hó... mert akkor az elég macerás lehet sícipőben)
a cuccok felszállítását lejjebb már leírták a kollégák, én annyit tennék hozzá, mielőtt elriasztana bárkit az 1.50 Euro / Stück dolog, hogy az csak a nagy utazótáskákra vonatkozik, tehát semmilyen sícuccért (bakancs, bot, léc, stb.) nem kell fizetni, de a kis ölbe vehető cuccokért sem.

a pályákról:
sajnos nagyon rosszak voltak a hóviszonyok... itt sem garantált a fagy, az 1500 m ellenére sem :( meglátásom szerint aflenz a tökéletes tanulóterep, ami 1-2 napra tartogat némi izgalmat a gyakorlottak számára is. a házakhoz közel van 2 pálya, ahol kezdők ideális körülmények között sajátíthatják el az alap mozdulatokat, és a tányéros lift használatát. (nagyon kezdőknél és gyerekeknél a felvonós bácsik kérés nélkül már lassítják is a lifteket) sőt, a rövidebb pályán minden gond nélkül lehet a meredekebb pályákra gyakarolni, mert jó széles, és viszonylag rövid, tehát bármikor le lehet jönni könnyen.
a piros pályákon alig volt már hó, az is kásás, tapadós volt, és néhol félő volt, hogy elgáncsol a hóvirág, de sok hóban szerintem szuper az a hegyoldal, sok lehetőség és izgalom van a gyakorlottaknak is, igaz 1-2 nap után azért azt is meg lehet unni...

utazás: 390 km Bécs felé és gyakorlatilag végig autópálya. (az országút hiába rövidebb, ott általában traktorelőzgetés megy...)

más: aki Aflenz Kurortban szeretne bérelni felszerelést, az készüljön fel rá, hogy kb 12:00-14:00ig zárva van az Intersport. ilyenkor nem kell megijedni, szépen fel kell hívni a bácsit telefonon, hogy bérelnétek, és már jön is. legalábbis nekünk már jött is. hozzátenném, hogy az ajtóra írt nyitvatartás nem igen mérvadó.. :)))

remélem hasznos dolgokat is írtam.
szerintem Aflenz tipikusan egy olyan hely, hogy amint leesik valami szép kis hó és elég hideg van, azonnal telefonálni kell valamelyik szállásra, hogy van-e hely egy (maximum) 2-3 napra, mert rövidebb időre szuper jó hely gyerekeknek, kezdőknek, technikát csiszolgatóknak, és szerintem az osztrák áraknál kedvezőbb.

üdv,
ed
ed13
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.02.13. 21:25
Sziasztok!

A szállásokkal mik a tapasztalatok?

Ha lent van a faluban, akkor azért megoldható gyalog, vagy nagyon kell a kocsi?

A pályaszállásra hogy lehet felmenni? A lifttel kell felvinni a cuccokat, vagy azért van valami más lehetőség?

Köszi
ed13
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.02.10. 00:41
üdvözlet mindenkinek!

tapasztalataim:
1, gyakorlott síelők v snowboardosok számára kizárólag a nagy ötschert javaslom. 2 remek pálya, akár egy egész délelőttöt is el lehet ezeken tölteni! ugyan lassú a lift, de alig vannak emberek, és emiatt a hó is ezerszer jobb.

2, sajnos nagyon kicsi a terep :( akik nem csak arra vágynak, hogy mozogjanak egy kevéskét, vagy nem teljesen kezdők, azoknak nem ajánlom

3, kezdőknek ugyan van 1 igen jó pálya (6), ahol nincsenek millióan (8), és nem hihetetlenül unalmas a hosszú, alig lejtő részek miatt (7), de ilyen síbérlet árak mellett szerintem érdemes 1 órával többet autózni, és nagyobb síterepre menni, ahol van lehetőség változatosabb környezetben gyakorolni.

4, a 3-as és 4-es pályák tök jók lehetnének, csak rövidek, és macerás feljutni az aljukból a kis ötscher tetejére... 2 lift, meg közte kis csúszkálás :(

5, a kis ötscher feketéje izgi, csak a teteje hamar elkezd jegesedni, valamint néha tele volt kis jégrögökkel, meg buckákkal (sok vagány kezdő lekotorja...), úgyhogy a snowboardosoknak pl. csak a félcső miatt érdemes talán arra venni az útirányt :)

6, pályán kívülre nem érdemes menni, nincs elég hó, és sok a szikla/kő/tuskó...

7, a käsekrainer (itt is) jó :)

8, a 9-es pálya örök rejtély marad a számomra... szerintem az ég világon semmilyen csúszásra nem alkalmas :)))

összefoglalva: aki kicsit csúszkálni akar, annak érdemes megnézni egyszer; aki meg éjjel-nappal sportolni, az menjen a francia alpokba 2500 m fölé - ugyanannyiért... :)

sok havat!
ed13
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.01.22. 12:55
Sziasztok!

Végigolvastam a topicot, köszi a mindenkinek a hasznos infokat és a képeket! :)

Mi jan.29-től megyünk 4 napra, úgyhogy most mi is ezerrel szorítunk, hogy essen valami kis hó most a hét második felében, mert ma már csak 30/50 cm és a képeken minden nagyon vizesnek tűnik :(

Az ide belinkelt képeken látható volt egy elég szűk rész, az egyik oldalán nagyon meredek letöréssel, háló nélkül. Jól értem hogy az KÉK pálya??
Ugyanis a kedvesem most kezd snowboardozni, és akkor minden pályán végig kell mennem mielőtt odavinném...
Esetleg van valami javaslatotok, hogy melyik pálya az ami jó széles, de azért van meredeksége is?

Köszi!

ui.: a síverseny részletes kiírásában az van, hogy a 3-as és 4-es pályákat fogják használni. 10-től első futam, 12:30-tól második futam. Ami szvsz annyit tesz, hogy felturbózzák a pályát, tehát civilt a közelébe sem fognak engedni. (edzés, bemelegítés.. utána meg tiszta jég lesz)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.